Invitaţia prefectului Palaz a avut succes Înghesuială la depunerea de coroane pentru martirii căzuţi la Revoluţia din 1989 (galerie foto)

cap_4.jpgIeri, cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la Revoluţia Română, la Troiţa din parcul Casei de Cultură Constanţa au avut loc depuneri de coroane de flori în memoria constănţenilor care în decembrie 1989 şi-ai dat viaţa pentru libertatea statului.

prefect_coroane_2.jpgCeremonialul organizat de Instituţia Prefectului, în colaborare cu Garnizoana Constanţa, a început cu onorul pe care fanfara şi jandarmeria l-au prezentat prefectului Claudiu Palaz şi a continuat cu o slujbă oficiată de Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. În timpul slujbei, au fost pomeniţi toţi constănţenii revoluţionari care s-au jertfit în 1989 pentru patrie, ÎPS Teodosie oficiind un moment special pentru odihna sufletelor acestora. De pe lista celor care au depus coroane de flori ieri fac parte: Claudiu Palaz -prefectul judeţului, Gabi Stan - viceprimar al Primăriei Constanţa, secretarul Mariana Belu - CJC, comandor Alexandru Mîrşu - comandantul Comandamentului Flotei, Gheorghe Turcu - Asociaţia Revoluţionarilor, Ion Dâbă - Asociaţia 22 decembrie 1989 - filiala Eforie, Dan Vasile - reprezentant al Bazei Logistice Navale, Vasile Vreme - Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, comandantul Sorin Learschi - Flotila 56, Gheorghe Filip Adrian - Direcţia Hidrografică Maritimă, Costică Cojoc - din partea Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis" Constanţa, locotenent colonel Marian Ureche - Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Cezar Leontin - Poliţia de Frontieră, Ambrozie Duma - din partea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Mihai Banu - Liga Maiştrilor în Marină, Bogdan Mocanu - Poşta Română, filiala Constanţa, reprezentanţi ai Universităţii „Ovidius" Constanţa, Aurel Papapari - Universitatea „Andrei Şaguna", Remus Macovei - preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor, dar şi a altor asociaţii de revoluţionari. Nici partidele politice nu au ratat ocazia de a aduce un memoriu martirilor. Au mai depus coroane: doctorul Mihai Onciu, liderul organizaţiei municipale a UNPR, Adrian Manole - PDL organizaţia judeţeană, Septimiu Bourceanu - PNL, Florica Bratei - PC, Gheorghe Slabu şi Marina Ciuciuleaca - Partidul Popular, Amet Varol - liderul UDTTMR.

La finalul ceremoniei, prefectul Claudiu Palaz a ţinut să mulţumească celor care au onorat cu prezenţa ceremonia de comemorare. „Am tot respectul pentru cei care şi-au dat viaţa pentru patrie. Să nu uităm că cei care s-au jertfit au făcut-o pentru progresul României şi pentru noi şi nu cred că sacrificiul a fost făcut în zadar", a susţinut prefectul Claudiu Palaz.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tepes

23 Dec, 2010 13:09

mafiotii au depus coroane-sanchii ii durea incur de cei morti si de ce e in tara -o faceau de imagine si obligatie - la cimitir nu au mai venit -securisti ca alde de la partidul popo ului -otv mafia lui gica slabu care are cu mazare si diaconescu si ionescu de la garda toata faleza cazino mamaia cinema progresul hoteluiri benzinarii din munca cistitia - sanchi - mafia pdl psd pnl-

Articole asemanatoare

Iată de unde cumpără Primăria Constanța buchete de flori și coroane funerare

10 Mar 2024 528

Coroane de flori, tristețe și lumânări Conflict violent, în județul Ialomița. Un bărbat a fost înjunghiat în centrul orașului Slobozia! Ce spune prim procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Ialomița (FOTO+VIDEO)

25 Jan 2024 2271

MapN 24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române. Calendarul evenimentelor din capitală

22 Jan 2024 803

Marinarii militari participă la ceremoniile militare dedicate Revoluției din Decembrie 1989

20 Dec 2023 676

Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României, la Cumpăna

29 Nov 2023 895

Marinarii militari au marcat Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații (FOTO)

11 Nov 2023 779

Constanța Marinarii militari marchează Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

09 Nov 2023 758

Știri Constanța azi UPDATE. Ziua Armatei Române, marcată la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

25 Oct 2023 1319

Știri Constanța azi UPDATE. Forțele Navale Române organizează o ceremonie militară și religioasă cu prilejul Zilei Armatei Române (FOTO+VIDEO)

25 Oct 2023 1343

Primăria Cumpăna, județul Constanța, manifestări de Ziua Armatei Române

24 Oct 2023 1158

Ziua Recunoștinței, ceremonii militare și religioase la Constanța, Tulcea, Mangalia și Brăila

11 Aug 2023 1081

Forțele Aeriene Române sărbătoresc Ziua Aviației! Ultimele date despre eveniment

20 Jul 2023 646

MApNSărbătorirea Zilei Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene

18 Jul 2023 727

LIVE UPDATE. Ziua Eroilor, marcată la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2023 1541

Ziua Veteranilor de Război, marcată la Constanța. Au fost depuse coroane de flori (GALERIE FOTO)

29 Apr 2023 1046