Italienii de la C.O.I.S. au mai luat o licitatie la ACN

cap_8.jpgAsocierea dintre italienii de la C.O.I.S. şi SC Analog Trans SRL Ovidiu a câştigat contractul pentru refacerea lucrărilor de protecţie şi consolidări mal drept km 30+000 ÷ 30+500 Canal Dunăre Marea Neagră, scos la „bătaie" de Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA.

Pe site-ul Sistemului public de Achiziţii Publice (SEAP) s-a publicat anunţul de atribuire a licitaţiei care a avut loc pe 17 martie a.c. Cu această ocazie s-a semnat contractul nr. 546, prin care asocierea câştigătoare (de altfel şi unicul ofertant) va face lucrări de excavaţii pentru curăţarea materialului alunecat de pe taluz în rigola ranforsată şi pe drumul tehnologic de la cota +10mrMB, inclusiv excavaţii pentru execuţia zidului de sprijin pe coloane forate şi a zidului de gabioane. De asemenea, cele două firme se vor ocupa şi de amenajarea platformei de lucru pentru execuţia coloanelor forate şi a zidului de sprijin, refacerea taluzurilor între coronamentul rigolei ranforsate de la cota +10mrMB şi radierul zidului de sprijin, de execuţia coloanelor forate, a zidului de sprijin şi de umpluturile din spatele zidului de sprijin pe coloane forate. C.O.I.S. şi SC Analog Trans SRL Ovidiu vor mai avea sarcina de a evacua de pe taluzurile alunecate gabioanele distruse, de a reface zidul de gabioane pe fundaţie din beton simplu şi de a face umplutura din loess şi pământ vegetal în spatele zidului de gabioane. Pentru aceasta se va face un drum de acces de la drumul tehnologic de cota +10mrMB la platforma pentru execuţia coloanelor, se va reface local rigola ranforsată, dar şi platforma drumului tehnologic de la cota +10mrMB. Pentru toate acestea, consorţiul format din C.O.I.S. şi Analog Trans va primi din partea Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA 1047129,15 lei fără TVA. Ciudat este că liderul de asociere nu este firma italiană, aşa cum ne-am fi aşteptat, ci necunoscuta societate din Ovidiu. Cei de la C.O.I.S. nu sunt la primul contract de acest gen cu CN ACN.

„Şi eu am rămas blocat"

„De cinci ani colaborăm cu ACN-ul şi am avut numai contracte lungi. Ne-am ocupat de consolidarea malurilor şi evacuarea apelor pluviale la Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari, dar şi de o lucrare asemănătoare celei pe care o începem acum, la un kilometru de podul de la Agigea, pe care am finalizat-o în urmă cu o lună. Practic, acum vom lucra în continuare. Acest contract presupune o muncă efectivă de 14 luni, însă acest aspect depinde şi de vreme", declara, la începutul acestui an, Costin Irimia, reprezentant al societăţii. Numele celor de la C.O.I.S. nu este necunoscut, mai ales din cauza unor probleme apărute în primăvara lui 2005, atunci când digul de la întorsura Buzăului a fost afectat de inundaţii. La acea dată, constructorul digului, firma italiană C.O.I.S., a fost obligat să se ocupe de remedierea deficienţelor. Site-ul www.InfoNews.ro arată că italienii s-au considerat nevinovaţi şi au dat vina pe societatea Aquaproiect, susţinând că a semnalat de mai multe ori faptul că proiectul este prost făcut. C.O.I.S. SRL Italia are sediul în Parma. În România, italienii mai deţin o afacere, C.O.I.S. România - Construcţii Opere Hidraulice şi Stradale SRL, cu sediul în Bucureşti. În această firmă sunt implicaţi Costin Irimia, care deţine 5% din părţile sociale, Luigi di Domenico, Federico di Domenico şi Matteo di Domenico. Societatea, înfiinţată în 2001, are ca obiect principal de activitate construcţiile hidrotehnice. Pe de cealaltă parte, liderul de asociere, SC Analog Trans SRL Ovidiu, îl are ca unic asociat şi administrator pe Mugurel Pană. Acesta spune că se află la prima colaborare cu o instituţie a statului, în ciuda faptului că a mai participat, până acum, la 15 licitaţii. Dar nu a avut noroc. Cu italienii de la C.O.I.S. a ajuns să colaboreze pentru că au avut o ofertă serioasă, dar şi pentru că au utilajele necesare pentru un astfel de proiect. „Ei au utilajul pentru forări, noi facem excavările şi transportul. Încercăm şi noi să rezistăm pe piaţă în perioada asta", a spus Pană. În legătură cu faptul că firma sa, ca lider de asociere, a fost singurul ofertant la această declaraţie, şeful de la Analog Trans a declarat: „Şi eu am rămas blocat. Poate că restul nu au avut bani să-şi plătească taxele şi impozitele la stat".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 460

Decizia, publicată în Monitorul Oficial Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu, numiți administratori provizorii în CA al CN ACN Constanța SA

25 Mar 2024 552

CN Administrația Canalelor Navigabile SA, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 404

Cumpărări directe Constanța Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)

22 Feb 2024 555

Licitații Constanța Firmele Transguard Security SRL și X Guard Security System asigură paza obiectivelor CN ACN SA (DOCUMENT)

08 Feb 2024 787

CN ACN SA Constanța actualizează documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna. Mâine are loc licitația

08 Feb 2024 668

Licitații Constanța CN ACN anunță licitație pentru reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren în zona Cumpăna (DOCUMENT)

31 Jan 2024 660

Licitații Constanța Administrația Canalelor Navigabile caută firmă pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, cu 73 de milioane de euro. Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)

05 Jan 2024 820

Ce firmă a bătut palma cu CN ACN SA, pentru servicii de închiriere de vehicule de transport de persoane cu șofer? (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1072

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

29 Nov 2023 974

Imagini cu drona ale lucrărilor la portul Ovidiu nou (FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 1326

LIVE VIDEO+TEXT Administrația Canalelor Navigabile anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu

22 Nov 2023 1360

#Dobrogea145 Florin Goidea,director general al CN ACN SA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1522

Contract de peste două milioane de lei. Firma Navis Max reabilitează instalația sanitară a sediului CN ACN (DOCUMENT)

28 Oct 2023 985

Decizii noi luate de conducerea CN Administrația Canalelor Navigabile Constanța

23 Oct 2023 979