„Iubeşte marea“, campanie lansată cu succes de Asociaţia Civică pentru Constanţa şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

Asociaţia Civică pentru Constanţa şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” au lansat, sâmbătă, campania educativă „Iubeşte marea”. Astfel, constănţenii vor avea posibilitatea să cunoască marea în toată splendoarea ei şi, în acelaşi timp, oraşul Constanţa. Startul campaniei „Iubeşte marea“ l-au dat contraamiralul de flotilă prof. dr. Ing Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, căpitanul Ghiţă Alexandru, absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, şi Alin Vintilă, reprezentantul Asociaţiei Civice pentru Constanţa. Campania are ca scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor care se află în punctul de a alege o carieră.
 
„Asociaţia Civică pentru Constanţa a luat naştere anul trecut. De atunci, ne-am implicat în diverse activităţi sociale şi culturale. Alături de noi, 1.000 de constănţeni au participat la «Festivalul Iernii». Lansăm campania «Iubeşte marea», deoarece Constanţa s-a dezvoltat datorită mării. Tot datorită mării avem o istorie de peste 2.000 de ani. Dedicăm prima ediţie a campaniei navigatorilor celor care şi-au dedicat viaţa mării“, a declarat şi Alin Vintilă, reprezentantul Asociaţiei Civice pentru Constanţa. Contraamiralul de flotilă prof. univ. dr. ing Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, i-a îndemnat pe cei prezenţi la eveniment să aleagă meseria de ofiţer de marină comercială: „Îndemn tinerii să aleagă cariera ofiţerului de marină comercială din mai multe motive. În primul rând, un ofiţer de marină comercială câştigă mulţi bani. În al doilea rând, cheltuielile legate de cazare, hrană, asigurări medicale, la bordul navei, sunt asigurate de armator. În al treilea rând, în zece ani de muncă, un ofiţer de marină comercială poate ajunge căpitan de cursă lungă. La ora actuală, în marina comercială există o lipsă de 10.000 de posturi de ofiţeri. Vă îndemn, încă o dată, să alegeţi această carieră şi să deveniţi studenţi ai Academiei Navale «Mircea cel Bătrân»“. După eveniment, zeci de constănţeni au avut şansa de a vizita Velierul „Adornate”, ancorat în Dana 0 a Portului Constanţa, Gara Maritimă, iar şase norocoşi au plecat, prin tragere la sorţi în cadrul tombolei „Marinar pentru o zi“, într-o călătorie de câteva ore în largul Mării Negre. Cei şase constănţeni sunt: Bogdan Bugeac, Manuela Basaşteanu, Mariana Baltă, Alina Marinescu, Danielle Antonio şi Elena Ignat.

Prinde vântul în pânze…

Mai mult ca oricând, prea mulţi tineri sunt astăzi fără busolă, iar adulţii din jur sunt la fel de derutaţi când copiii le cer sfatul legat de drumul pe care să meargă. Principalul scop al campaniei este de natură educaţională, de iniţiere a tinerilor în tainele navigaţiei. Prin seria de evenimente pe care campania le va cuprinde pe parcursul celor şase luni, cei interesaţi vor putea avea acces la informaţii de calitate şi experienţe unice împărtăşite de profesori, marinari şi absolvenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care îi vor putea ajuta să-şi definească vocaţia. Campania se desfăşoară sub următorul motto: „Douăzeci de ani de acum încolo, vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât de cele pe care le-ai făcut. Aruncă zarurile. Navighează dincolo de portul în care te simţi în siguranţă. Prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă (Mark Twain)”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Constanţa Altfel“ luptă cu administraţia locală prin sălile de judecată Din zona civică se pregăteşte un viitor candidat pentru Primăria Constanţa?!

09 Jun 2018 4398

Moş Crăciun vine la „Concert pentru Constanţa“

22 Dec 2015 1997

A format mii de profesioniști ai mării ANMB, la ceas aniversar! Se sărbătoresc 143 de ani de învăţământ de marină

28 Nov 2015 4908

Alexandru Căutiș este reprezentantul Asociației Civice pentru Constanța la consultările cu Iohannis

05 Nov 2015 2045

Bucurie pentru 15 copii din centre de plasament Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“ a scris ultima filă a jurnalului de bord din acest an

01 Sep 2015 2265

Campanie a Asociaţiei Civice pentru Constanţa în colaborare cu ANMB „Iubeşte marea“, prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă.

27 Jul 2015 2835

Oportunităţi de carieră Asociaţia Civică pentru Constanţa lansează campania „Iubeşte marea”

16 Jul 2015 1906

UPDATE 1. Campania „Iubește marea”, lansată de Asociația Civică pentru Constanța (galerie foto)

11 Jul 2015 2381

Vă aşteptăm la acţiunile noastre! Asociaţia Civică pentru Constanţa - Scopul nostru, Constanţa altfel

26 Mar 2015 2318