KMG International schimbă structura de conducere a Grupului

KMG International își schimbă structura de conducere, numindu-l pe Cătălin Dumitru în funcția de prim vicepreședinte operațiuni și pe Alexey Golovin în funcția de vicepreședinte dezvoltare corporativă și strategie a Grupului.



Azamat Zhangulov, actualul prim vicepreședinte al KMG International a fost promovat în funcția de prim vicepreședinte vânzări și marketing în cadrul KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze a statului Kazahstan, acționarul unic al KMG International. Cu o experiență de 15 ani în industria petrolieră, Azamat Zhangulov s-a alăturat Grupului KMGI International în 2012, când a fost numit director general adjunct pe probleme financiare. Din poziția de prim vicepreședinte al KMG International, Azamat Zhangulov a coordonat strategia pe termen lung și dezvoltarea corporativă a Grupului, conform obiectivelor de business ale acționarului unic.



Noul vicepreședinte al KMG International, Alexey Golovin, va prelua responsabilităţile pentru dezvoltare corporativă și strategie a Grupului, coordonând dezvoltarea strategică, proiectele de fuziuni și achiziții, relațiile publice și relațiile cu autoritățile guvernamentale și acționarul unic.

Cătălin Dumitru, care a ocupat anterior funcţia de vicepreședinte responsabil cu activitatea operațională în cadrul KMG International, preia poziția de prim vicepreședinte al KMG International, continuând să fie responsabil de întregul lanț operațional al Grupului.

“Alexey Golovin și Cătălin Dumitru au dovedit calități manageriale de excepție și sunt convins că din noile poziții vor continua să aibă o contribuție semnificativă la dezvoltarea grupului. Activitatea operațională coordonată de Cătălin Dumitru a avut o contribuție majoră la revenirea pe profit a Grupului în ultimii trei ani, în timp ce Alexey Golovin și-a îndeplinit cu succes atribuțiile în diversele poziții deținute în cadrul Grupului, astfel că noua structură de conducere este bine poziționată pentru a asigura îmbunătățirea în continuare a profitabilității KMG International“, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general executiv (CEO) al KMG International. El a adăugat: “Îi mulțumesc lui Azamat Zhangulov pentru colaborarea fructuoasă din ultimii patru ani și pentru rezultatele excelente, obținute în pofida unui mediu plin de provocări. Îi doresc să își îndeplinească cu succes obiectivele din noua sa poziție”.

Alexey Golovin, care a fost anterior director de strategie, a deținut în ultimii patru ani diferite poziții în cadrul KMG International, inclusiv funcția de director de comunicare internă și dezvoltare corporativă și cea de director de marketing și comunicare. Alexey Golovin s-a alăturat grupului de companii KazMunayGas în 2008, iar din 2009 lucrează în cadrul KMG International. Este licențiat în drept în cadrul Facultății de Drept “Adilet” și a urmat programul de Executive MBA al Essec & Mannheim.

Cătălin Dumitru are o experiență profesională de 23 de ani și s-a alăturat Grupului KMG International (fostul Grup Rompetrol) în anul 2002, în calitate de director financiar pentru două companii ale Grupului. Cariera sa în cadrul Grupului a evoluat treptat, din poziția anterioară de vicepreședinte operațiuni fiind responsabil de coordonarea activităților de aprovizionare cu materii prime și trading cu produse finite, activităților de rafinare și petrochimie, precum și cele de distribuție a produselor petroliere. Din noua sa poziție, Cătălin Dumitru va fi responsabil cu implementarea activităţilor operaționale pe termen lung ale KMG International.

***
KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, extracție și servicii industriale. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din țară, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone de țiței pe an, Rafinăria Vega Ploiești, care rafinează produse speciale, aflată în operare din 1905, dar și peste 700 de puncte de alimentare cu carburanți, 230 de stații distribuție GPL, 9.000 de puncte de distribuție butelii, trei stații de îmbuteliere GPL și 10 depozite.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 523

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 502

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1635

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1498

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 681

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 592

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 784

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 720

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 870

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 710

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 665

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3727

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, Lazu și Agigea, fără apă la robinete

11 Feb 2024 754

Atenție, se oprește apa în localitățile Eforie Nord, Lazu și Agigea!

09 Feb 2024 717

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4319