La cinci luni de la trecerea în nefiinţă, Nu s-a găsit înlocuitor pentru „vizionarul" Cârciog în firmele „Mazăre-Constantinescu-Strutinsky"

cap_8.jpgMihail Gheorghe Cârciog era (şi este încă) asociat în SOTI Cable Neptun, Conpress Group, Telegraf Advertising, Xenoti, Sigma Trading SA, Conpress Advertising şi Conpress Holding

Mihail Cârciog, mentorul grupului format din Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin Strutinsky în domeniul afacerilor, s-a stins din viaţă după o grea suferinţă pe 10 iunie anul acesta. Îi însoţea pe primarul Constanţei şi pe preşedintele Consiliului Judeţean în firme, aşa cum a făcut-o şi la începuturile celor doi într-ale presei. Cu Strutinsky figura în societăţile din spatele ziarului Telegraf şi al Neptun TV, însă nu business-urile îi legau, ci figura paternă, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul regretatului Corneliu Dida în plan politic. Am putea spune chiar că grupul de prieteni/parteneri de afaceri/tovarăşi într-ale politicii Mazăre-Constantinescu-Strutinsky s-a creat avându-i pe Dida şi pe Cârciog îndrumători, fiecare pe domeniul său. „Vizionarul Mihail Cârciog" - aşa este numit în scrierile de după moartea sa cel care a creat poate primul trust de presă şi care şi-a trecut în CV-ul nescris al finanţatorului creaţii precum Evenimentul zilei, VIP sau Academia Caţavencu, dar şi Tele 7 ABC. Cu „băieţii deştepţi" naturalizaţi la Constanţa a făcut ziar, dar şi televiziune. Micul trust de presă la care visa înainte de Revoluţie, pe care l-a dezvoltat în capitală şi pe care mai apoi l-a clădit şi în provincie.

Flora, Tutun şi Ziare

10 iunie 2011 va fi notată în calendar ca ziua în care Mihail Cârciog şi-a luat adio de la lume, la Viena, în urma unei intervenţii chirurgicale.

Mazăre şi Nicuşor îşi mai pierduseră un mentor, după dispariţia lui Corneliu Dida. Şi, la cinci luni după decesul celui care va fi notat cu siguranţă în istoria presei române, nu i-au găsit un înlocuitor în afacerile pe care le împărţeau.

Răposatul, născut pe 1 octombrie 1940, a fost, până în ultima zi a existenţei sale, asociat al primarului Radu Mazăre, al lui Nicuşor Constantinescu şi, evident, al lui Sorin Gabriel Strutinsky. Potrivit Registrului Comerţului, Mihail Gheorghe Cârciog era (şi este încă) asociat în Style Product, Editura Cuvîntul, C.M.C. International Holding, SOTI Cable Neptun, Conpress Group, Telegraf Advertising, Xenoti, Sigma Trading SA, Moara cu noroc Argeşană, Pâinea Argeşană, Muca&Co Prod COM, Conpress Advertising şi Conpress Holding. Una dintre societăţile care îi reunea pe Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi pe Cârciog este SC Xenoti SRL.

Proprietară a hotelului Flora din Mamaia, societatea este lăsată în mâinile lui Marius Puşcaşi, coleg de inculpare cu Mazăre şi Constantinescu în dosarul retrocedărilor. Şi Conpress Group reuneşte aceeaşi echipă de afacerişti. Societatea deţine terenurile pe care sunt amplasate chioşcurile de distribuţie de presă Tutun şi Ziare. De altfel, Conpress Group este unicul asociat al SC Tutun şi Ziare SRL, firmă de distribuţie de presă.

carciog_-_Mihai-Carciog-2.jpg

Sigma şi Conpress

În SC Sigma Trading SA, alături de Mazăre, Nicuşor, Strutinsky şi Cârciog, mai apare şi Five Holding-ul lui Gheorghe Oancea. De altfel, Sigma Trading deţine o tipografie situată la Brick, magazin ce aparţine Five-ului. Televiziunea Neptun poartă şi ea amprenta lui Cârciog. În SC SOTI Cable Neptun sunt implicaţi Cârciog, Strutinsky, Iliuţă Naghi, SC Ring Star SRL şi Conpress Holding. În cea din urmă societate, decedatul era partener cu Sanda Ciocoiu, PSD-istă de-a lui Mazăre şi fina lui Nicuşor, şi cu Sorin Gabriel Strutinsky. Până în 2002, în societate au fost implicaţi şi Radu Preda, Radu Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu. Primarul şi şeful CJC au mai deţinut, tot până în 2002, părţi sociale în Conpress Advertising, unde acum îi regăsim pe Cârciog şi pe Strutinsky. Acelaşi cuplu împărţea şi Telegraf Advertising. După cum putem observa, mai toate business-urile de succes ale trioului afaceristic Mazăre-Constantinescu-Strutinsky sunt legate de numele lui Mihail Gheorghe Cârciog. Şi fiica defunctului face afaceri pe litoral. Ioana, despre care se spune că s-ar fi iubit cu Radu Mazăre, deţine clubul Kudos din staţiunea Mamaia. Un alt „copil" al trupei lui Cârciog a fost Valentin Gheorghe Ionescu, boss-ul de la Sisteme Internaţionale de Afaceri. Membru al redacţiei de start a ziarului Contrast, Ionescu, spune legenda, nu s-a înţeles cu Radu şi cu Nicuşor. Aşa că, „părintele" Cârciog l-a detaşat în Bucureşti, la Evenimentul Zilei. Subliniem faptul că, şi la acest moment, Registrul Comerţului îl notează pe Cârciog ca deţinând părţi sociale în toate aceste societăţi comerciale.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct) amânat pentru luna mai 2024

25 Jan 2024 904

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1364

Soti Cable Neptun SRL, pe care funcţiona Neptun TV Constanţa, scoate la vânzare mai multe bunuri!

30 Aug 2023 1626

Moștenitorii lui Mihail Cârciog solicită falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jul 2023 2150

Ce decizie a luat tribunalul în dosarul privind falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct)

20 Jun 2023 1532

Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct), în faliment! Procesul merge mai departe, la tribunal

06 Sep 2022 1776

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 2348

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 2161

Cine părăsește firma! Schimbări importante în societatea Xenoti SRL, ce deține Hotelul Flora, din Mamaia

05 May 2022 3133

Mai multe mașini aparținând Telegraf Advertising SRL, vândute la licitații (DOCUMENTE)

25 Mar 2022 2483

Neptun TV Se vând mobilierul și echipamentele de televiziune ale Soti Cable Neptun SRL! (DOCUMENT)

01 Mar 2022 3286

Fiat, Opel și Honda Conpress Group, în faliment! Se vând mașini cu preț de nimic (DOCUMENT)

26 Feb 2022 19429

Planuri pentru sezonul estival 2022 Xenoti SRL, firma care deține Hotelul Flora, din Mamaia, afectată de Coronavirus (DOCUMENT)

22 Feb 2022 2524

Creditorii Telegraf Advertising, convocați în adunare. Care este ordinea de zi (DOCUMENT)

18 Feb 2022 1539

Decizia prin care s-a închis Clubul Sportiv HCM Constanţa, publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență (DOCUMENT)

14 Feb 2022 2659