La închisoare doar în week-end ? Asta prevede un nou proiect de lege

11 parlamentari PNL au iniţiat un proiect care, dacă ar deveni lege, le-ar permite celor condamnaţi la mai puţin de patru ani de închisoare să stea după gratii doar în zilele de sâmbătă şi duminică, informează Digi24.ro. Proiectul a fost deja depus la Senat.

Mai exact, liberalii propun mai multe măsuri alternative de executare a pedepselor pentru care judecătorul a dispus deja condamnarea la închisoare. Astfel, pentru cei care au o condamnare de până la 3 ani de închisoare, se ia în calcul executarea pedepsei la domiciliu, purtând doar o bbrățară electronică.

O altă măsură îi vizează pe cei condamnați la maximum 4 ani de închisoare care ar avea de ales între două variante: execută pedeapsa doar sâmbătă și duminică în centre special amenajate în acest scop sau ar putea face muncă în folosul comunității. Astfel, două zile de muncă ar fi echivalentul unei zile de sentință.
 
Aceste prevederi nu se aplică persoanelor condamnate pentru fapte săvârșite cu violență și celor care au făcut fapte penale care au legătură cu corupția sa fapte conexe. De asemenea, nu se aplică nici recidiviștilor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.