LIVE TEXT Când va fi modernizat accesul în Portul Constanța pe la Poarta 1



Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că vor fi luate mai multe măsuri atât la nivelul municipiului Constanţa cât şi al Portului Constanţa pentru ca în curând Constanţa să devină a doua putere economică a României.

Printre măsurile ce urmează a fi luate în acest sens sunt: transformarea Văii Portului în parte carosabilă, reabilitarea parcării din zona Vraja Mării, îmbunătăţirea accesului la Poarta 1, resistematizarea staţiilor de autobuz, refacerea stadionului Portul. Totodată, se va face o inventariere a imobilelor din municipiul Constanţa iar pentru cele aflate în paragină se va creşte impozitul de 4-5 ori. 
 
Decebal Făgădău a mai precizat că se va efectua o licitaţie pentru sistemul de dragaj şi se va efectua un program de reabilitare a sistemului de apă-canalizare în port estimat la 40 de milioane de euro. Pentru a fi realizate obiectivele stabilite Portul şi Municipiul Constanţa au constituit echipă comună pentru a uşura traseul investitorilor. 
Valoarea investiţiilor ce vor avea loc în Portul Constanţa până la sfârşitul lunii martie se ridică la 50-60 de milioane de euro.
"Este extrem de important să avem o investiţie cu care să ne mândrim, care va schimba faţa în zona Poarta 1" - a mai declarat Decebal Făgădău. 



La conferinţa ce a avut loc la CN APMC au participat primarul municipiului Constanța, Decebal FĂGĂDĂU şi directorul general al CN „APM“ SA, Nicolae Dan TIVILICHI

Temele de discuție au fost Master Planul Portului Constanța şi Modernizarea accesului în Portul Constanța pe la Poarta 1, în cadrul proiectului CIVITAS PORTIS în care CN „APM“ SA face parte din consorțiul „Constanța“ în care lider este Primăria Municipiului Constanța. 
 

De la ora 12,  tot la sediul CN „APM“ SA, va avea loc o masă rotundă pe tema proiectelor pe care municipalitatea și Portul Constanța le vor dezvolta împreună. La aceasta vor participa
primarul municipiului Constanța, Decebal FĂGĂDĂU, directorul general al CN „APM“ SA, Nicolae Dan TIVILICHI, reprezentanți ai CN „APM“ SA Constanța şi reprezentanții operatorilor portuari. 

„Mi-am propus să avem întâlniri periodice şi am făcut acest lucru cu cei din port”, a spus Decebal Făgădău.

Intervine Corneliu Idu care spune că „portul e un bun naţional, nimeni nu are dreptul să împiedice dez Portului Constanţa”.

Decebal Făgădău le transmite operatorilor: „Vreau să ne vedem trimestrial, următoarea întalnire o putem avea unde doriţi dumneavoastră”.  

Un operator l-a întrebat pe primarul Făgădău ce crede despre Nicolae Dan Tivilichi. Acesta a răspuns că are încredere în el şi are susţinerea sa.

În continuare se discută despre ceea ce se va face în port.

Făgădău propune o întâlnire viitoare în cadrul căreia să se facă o statistică cu numărul de angajaţi.

Primarul spune că s-a prezentat la această întâlnire pentru a construi agenda oraşului şi a avea o strategie unitară. "Oraşul are gradul de îndatorare de 5%. E unul dintre cele mai mici din ţară".

Un operator spune ca s-a săturat ca anumite funcţii de conducere să fie ocupate pe criterii politice şi că aşteaptă să vadă schimbarea.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 423

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 534

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4268

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 842

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2274

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2313

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1393

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1570

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1631

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 1003

ZIUA LIVE Horia Constantinescu despre intenția de a candida în tandem cu Decebal Făgădău din partea PSD la alegerile locale! (VIDEO)

12 Feb 2024 1051

ZIUA LIVE Ape învolburate la Constanța. Totul despre tandemul Horia Constantinescu - Decebal Făgădău!

11 Feb 2024 1819

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1505

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1823

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1060