Lucrările care vor înnebuni constănţenii, la start Se caută o firmă de asistenţă tehnică pentru reabilitarea Pasajului Cumpenei (document+galerie foto)

Reabilitarea Pasajului Cumpenei, cunoscut constănţenilor ca Podul de la Butelii, care face legătura între bulevardul Aurel Vlaicu şi bulevardul I.C. Brătianu, la linie de start. Autoritatea publică locală a anunţat organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Achiziţia serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii capitale şi modernizarea pasajului Cumpenei»“, în valoare estimată de 53.780,30 de lei, fără TVA. Ofertele de participare pot fi depuse până pe data 27.09.2016, ora 12.00.
 
Câştigătorul contractului va emite soluţii tehnice, dispoziţii de şantier, clarificări legate de aplicarea proiectului în concordanţă cu situaţia din teren, fără a schimba soluţia tehnică din proiectul tehnic şi indicatorii tehnico-economici aprobaţi. Durata pentru realizarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului este egală cu durata de execuţie a lucrărilor de 12 luni de la data prevăzută în ordinul de începere. Atribuirea contractului de achiziţie se va face pe baza criteriului „preţul cel mai scăzut”, cerinţele impuse prin caietul de sarcini şi prezentul anunţ de participare fiind considerate cerinţe minimale şi obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească oferta. Caietul de sarcini nr. 121898/01.09.2016 poate fi obţinut de la sediul Primăriei municipiului Constanţa, bulevardul Tomis nr. 51, etaj II, camera 226 - Serviciul Tehnic -Investiţii.

În stare avansată de degradare

Pasajul Cumpenei din municipiul Constanţa face legătura între bulevardul Aurel Vlaicu şi bulevardul I.C. Brătianu, traversează calea ferată magistrală Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial, locuinţele din zonă.
 
Pasajul are o lungime de 310,19 metri. Având în vedere starea de degradare avansată, este necesară realizarea unor lucrări de intervenţie de reparare şi înlocuire a unor elemente, pentru aducerea pasajului la parametrii normali de exploatare, corespunzătoare în vederea asigurării cerinţelor de rezistenţă, stabilitate, prelungirea duratei de viaţă, precum îmbunătăţirea siguranţei, confortului şi funcţionalităţii acestuia.
 
Prin realizarea lucrărilor de intervenţie şi de sporire a numărului de benzi rutiere de la două la patru, se asigură fluidizarea traficului rutier în zonă şi accesul spre zonele care conduc la dezvoltarea economică şi socială a municipiului Constanţa. Sporirea traficului rutier pe pasaj prin eliminarea liniilor de tramvai preia din intensitatea traficului rutier din zonă şi duce la reducerea emisiilor de noxe, concomitent cu creşterea vitezei de transport.

Iată ce lucrări vor fi executate!

Pentru sporirea capacităţii de trafic şi punerea în siguranţă a obiectivului, sunt necesare următoarele lucrări de intervenţie: lucrări la partea superioară a suprastructurii pasajului, la intradosul suprastructurii pasajului, la infrastructura pasajului, repararea scărilor de acces pe pod.
 
Pentru sporirea capacităţii de trafic a pasajului şi punerea în siguranţă a obiectivului, sunt necesare următoarele lucrări: scoaterea liniilor de tramvai, decuparea căii de pe pasaj, demontarea bordurilor existente, îndepărtarea căii de pe trotuar, înlăturarea hidroizolaţiei existente şi refacerea ei cu materiale performante pe pasaj, repararea şi refacerea betonului de pantă existent, montarea de borduri noi din marmură la extremităţile căii şi în zona centrală a pasajului, betonarea zonei centrale a pasajului, realizarea unei căi noi pe pod - două din două straturi de asfalt turnat, montarea de rosturi de dilataţie noi, montarea unui parapet direcţional pe pasaj la extremităţile căii cu funcţia de parapet, panou antifonic şi suport pentru iluminatul nou al pasajului, realizarea unui nou sistem de iluminare a pasajului, demontarea stâlpilor de iluminat existenţi, repararea trotuarului, protejarea betoanelor şi a suprafeţei superioare a suprastructurii cu un strat continuu din mortare cu ciment special, realizarea marcajelor pe suprastructura pasajului, montarea indicatoarelor rutiere pe pasaj.
 
De asemenea, vor fi executate lucrări de reparaţie a scărilor de acces pe pod. Acestea vor consta în îndepărtarea parapetului existent, demolarea părţilor degradate ale betoanelor scărilor, montarea armăturilor necesare, asigurarea protecţiei în mediul marin a acestora cu materiale speciale, repararea cu betoane speciale a părţilor lipsă a scărilor, curăţarea suprafeţelor betonului pe întreaga suprafaţă a scărilor, protejarea betoanelor cu un strat continuu din mortar cu ciment special, montarea parapetului nou, realizarea sistemului de iluminat pe scări.

Mobitom SA şi Siebol vor executa lucrările de reparaţii şi modernizare 

Reamintim că, în urma licitaţiei organizate pe data de 16 mai 2016 de Primăria municipiului Constanţa pentru atribuirea contractului „Achiziţia execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei»“, acesta a fost câştigat de asocierea firmelor Mobitom SA - Siebol SRL. Valoarea contractului este de 5.912.383 de lei fără TVA, adică, 1.343.723 de milioane de euro fără TVA. Tipul procedurii a fost cererea de ofertă, iar procedura s-a desfăşurat offline. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.
 
Au încercat să câştige contractul scos la licitaţie de Primărie: Asocierea dintre Mobitom SA - lider de asociere - şi Sielbol SRL cu Autoprima Serv SRL - subcontractant, dar şi Asocierea dintre DAF Trans 2000 SRL - lider de asociere - şi Electrobol Construct SRL cu SC Luca Prest SRL - subcontractant, dar şi cu SC Maşini Hibrid Construct SRL - terţ susţinător. Contractul pentru reabilitarea pasajului urmează să fie semnat de administraţia locală în următoarele zile cu Asocierea Mobitom SA - Siebol SRL.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi vizualiza anunţul de participare la licitaţie.

Citeşte şi

Gata, s-a terminat! Începe haosul Podul de la Butelii se închide. Borduri din marmură şi mai multe benzi de circulaţie (document)

Cu paşi mici, dar siguri, spre un trafic de coşmar! Podul de la Butelii urmează a fi închis un an (documente)

Haosul va dura un an! Primăria Constanţa a mai făcut un pas. Podul de la Butelii va intra în reabilitare (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Făgădău - „Reconfigurarea intersecţiei I.C. Brătianu - Dezrobirii - Pasajul Cumpenei nu a fost abandonată“

23 Dec 2019 5554

Pasajul Cumpenei, zis şi Podul de la butelii. Provocările unei reabilitări promise

31 Oct 2019 2485

Lucrări de reabilitare în municipiul Constanţa (galerie foto)

16 Sep 2019 1738

Constanţa. Continuă reabilitarea tramei stradale. Unde se lucrează

09 Sep 2019 1851

Pasajul Cumpenei. Ultima sută de metri până la finalizarea lucrărilor. Ce mai este de făcut (galerie foto)

03 Sep 2019 2435

Restricții de circulație. Lucrări de reabilitare a Pasajului Cumpenei (galerie foto)

31 Aug 2019 1897

UPDATE Situaţie incertă cu pasajul Cumpenei după votul din CJC?! Primarul Făgădău spune că proiectul merge mai departe

24 Jul 2019 2051

Lucrările de reabilitare la Pasajul Cumpenei, în plină desfășurare

22 Mar 2019 1830

Atenție șoferi. Continuă lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii din Constanța. Traficul rutier va fi restricțonat

09 Mar 2019 2782

Achiziţie de sisteme de protecţie pentru siguranţa circulaţiei la Pasajul Cumpenei din Constanţa

04 Mar 2019 2132

Cu două luni înainte de sfârşitul anului, Pasajul Cumpenei nu este finalizat nici pe jumătate! Huţucă spune că Făgădău ar trebui să-şi asume eşecul

02 Nov 2018 1929

„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

12 Oct 2018 4820

Imagini de la eveniment. Accident în lanț pe Podul de la Butelii din Constanța. Trei mașini implicate. Traficul este aglomerat în zonă (galerie foto+video)

27 Aug 2018 13101

Am stat de vorbă cu proiectantul. S-a inspirat din modelul grecesc. Iată explicaţiile! Pasajul Cumpenei, primul pod tip pasarelă de noapte cu borduri din marmură din România (galerie foto+video)

19 Jun 2018 9234

Minune după Paşte Au fost reluate lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei

18 Apr 2018 3331