Mâine încep sărbătorile de iarnă la Peştera

1.jpgPeştera devine în luna decembrie, şi nu întâmplător, unul dintre principalele puncte de atracţie ale judeţului.

Surprizele sunt nenumărate şi anul acesta, o feerie de lumini şi culoare va cuprinde localitatea mâine, 7 decembrie. Lumina festivă, care nu-i va părăsi pe localnici până-n data de 7 ianuarie, se va îmbina cu lumina spirituală. Şi aceasta pentru că Înaltpreasfinţia Sa Teodosie va fi, mâine, în mijlocul localnicilor la sărbătoarea din acest an, pentru a sfinţi cea de-a treia troiţă-cişmea, aflată la intersecţia dintre localităţile Peştera şi Ivrinezu. Primarul Valentin Vrabie susţine că troiţa este cu totul deosebită şi că pe data de 7 decembrie localnicii vor descoperi acest lucru. Evenimentul religios va avea loc la ora 16.00.

Scena Naşterii Mântuitorului reprodusă ca odinioară

La ora 17.00, localnicii, dar şi cetăţeni din întreg judeţul, vor putea participa la un eveniment inedit. În peştera din localitate va fi reprezentată şi în acest an scena cu Naşterea Domnului Iisus Hristos, un proiect unic în România, care a debutat anul trecut, apreciază chiar primarul Valentin Vrabie. Şi aceasta întrucât scena cu Naşterea Mântuitorului este reprodusă într-o peşteră, în formă vie, cu actori care vor întruchipa magii, păstorii, Fecioara Maria şi Sfântul Iosif. Cei prezenţi la sărbătoare vor avea surpriza să constate că şi ieslea cu animale va fi reconstituită în formă vie. Să nu uităm că în viaţa Mântuitorului nostru Iisus Hristos peştera apare în unele dintre cele mai importante momente. Iisus Hristos în peşteră se naşte şi tot în peşteră coboară după moartea pe Cruce.

Corul Arhiepiscopiei Tomisului îi va colinda pe localnici

Pentru aprinderea beculeţelor de Crăciun, oamenii se vor îndrepta spre parcul din centrul localităţii. Acest moment mult aşteptat de localnici va avea loc la ora 18.00 şi va fi însoţit de un extraordinar recital de colinde susţinut de Corul Arhiepiscopiei Tomisului. Amfitrionul evenimentului va fi, ca şi anul trecut, Cristian Brancu, prietenul localităţii Peştera.

La ora 18.30, Doru Octavian va urca pe scena din Parcul Peştera, iar timp de o oră comediantul va fi aliatul bunei dispoziţii. Atmosfera va fi mai apoi întreţinută de trupa Provincialii, care va susţine un super concert de la ora 19.30.

La inaugurarea sărbătorilor de iarnă sunt aşteptaţi, potrivit primarului Valentin Vrabie, aproximativ 5.000 de oameni.

„Prin acest eveniment încerc să le fac localnicilor o bucurie în ajunul sărbătorilor. Ştiu că este o perioadă de criză şi cu atât mai mult am obligaţia de a fi alături de comunitate ca de propria familie. Îmi doresc ca surprizele pregătite să fie la nivelul aşteptărilor tuturor, nu vrea să-i dezamăgesc pe oameni", a precizat primarul Valentin Vrabie.

Anul trecut, Ştefan Hruşcă şi-a sărbătorit ziua la Peştera

O feerie de lumini şi culori a învăluit şi anul trecut localitatea Peştera pentru a anunţa sosirea sărbătorilor de iarnă. Oamenii au avut şansa să vadă atunci pentru prima dată în peştera din localitate, reprodusă în formă vie, scena Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. Un număr impresionat de oameni au participat la spectacolul de Crăciun oferit de Primăria Peştera. Pe 9 decembrie 2011, au urcat pe scenă, în aplauzele publicului, interpreţii Ştefan Hruşcă, Aurel Moldoveanu, Grupul Etno - Crăiţele şi Adelina. Spectacolul a fost prezentat de Cristian Brancu. Copiii din comună i-au oferit un tort şi i-au cântat „La mulţi ani!" solistului Ştefan Hruşcă, acesta alegând anul trecut să-şi serbeze ziua de naştere colindându-i pe localnicii din Peştera.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 342

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 291

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 269

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 349

Licitații Constanța Arlechin Total Distribution SRL din București furnizează echipamente IT pentru școlile din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

18 Apr 2024 324

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 278

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 633

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 311

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 292

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 317

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 384

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 305

Afaceri Constanța Două terenuri din comuna Lipnița sunt scoase la vânzare. Când are loc licitația

18 Apr 2024 313

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 297

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 403