Mămicile din Constanţa au obţinut o primă victorie în „războiul“ locurilor de joacă. Despre ce este vorba

În toamna anului trecut, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Cât ne mai umiliţi copiii pe banii noştri? Mămicile din Constanţa pregătesc un protest. Motivul - locurile de joacă“.
În acest material, prezentam demersul mai multor mămici din Constanţa privind reabilitarea unor locuri de joacă din municipiu care arată jalnic şi pun în pericol viaţa micuţilor.
 
„Pentru a duce la capăt ceea ce ne-am propus, şi anume reabilitarea locurilor de joacă din Constanţa, în primul rând înlocuirea nisipului cu suprafeţe/pavaje cauciucate, vă rog să faceţi câteva poze locaţiilor pe care le aveţi în drum. Ar fi bine să începem să trimitem pozele către primar, Primărie şi alte instituţii abilitate. (…) E vorba de locurile de joacă şi de degradarea avansată în care se scaldă. Chiar nu merită şi copiii noştri suprafeţe de joacă din cauciuc? Chiar trebuie să umplem pediatria cu enterocolite de fiecare dată când facem o vizită în parc şi ne scăldăm în nisipul în care E. coli şi alte mişcătoare sunt la putere?“, a scris, la acea vreme, iniţiatoarea demersului.
 
„Nisipul ăsta chiar şi-l doresc părinţii? O groapă de nisip unde să se joace cei dornici nu e de ajuns? Trebuie să ne murdărim până la genunchi de fiecare dată? Suprafeţele cauciucate sunt o soluţie mai sigură, mai igienică, mai uşor de întreţinut“, a completat A.M. „Cauciucarea suprafeţelor din jurul locurilor de joacă în loc de insule cu nisip mi se pare şi mie o idee foarte bună, pentru că nu ne mai prăfuim pe picioare, pe haine, copiii nu mai sunt tentaţi să se arunce pe jos, deci să intre în contact cu toate mizeriile“, a susţinut, la acea vreme, A.V. „Cu mămicile să nu te pui, dom'le primar! Am văzut nişte dale aduse în parcul Tăbăcăriei. Păi noi de dale avem nevoie? Să îşi spargă pruncii capetele? Nisipul ăla zace acolo de opt ani. Nu cerem eliminarea completă. Să fie lăsate două gropi celor care vor să se joace în nisip, dar în rest pune, domnule, o suprafaţă cauciucată“, a menţionat A.M.

Licitaţie la RAEDPP 

Şi iată că dorinţa mămicilor de a înlocui nisipul din locurile de joacă cu dale din cauciuc se împlineşte. Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa scoate la licitaţie contractul „Lucrări de îmbrăcare cu dale din cauciuc de diverse culori în «Ţara Piticilor» din parcul Tăbăcăriei“, în valoare estimată fără TVA de 127.398,40 de lei.
 
Potrivit anunţului de participare, lucrarea constă în montarea peste nisipul aflat în prezent în locurile de joacă a unui strat de dale din cauciuc de tip SBR între limitele definite de bordurile din beton deja existente, pentru patru zone. Dimensiunile laturilor, precum şi combinaţiile de culori sunt următoarele: zona 6 - (trapez cu laturile: L1 = 21 ml, L2 = 13 ml, L3 = 17 ml, L4 = 9 ml) m. Acestea vor fi de culoare roşie, muştar şi gri; zona 7 (oval, culorile gri, muştar şi verde); zona 8 (pentagon cu laturile L1 = 26 ml, L2 = 24 ml, L3 = 5 ml, L4 = 25 ml, L 5 = 9 ml), de culoare verde, muştar şi roşu; zona 9 (dreptunghi cu laturile L1 = 12 ml; L 2 = 19 ml, L 3 = 12 ml; L 4 = 19 ml), de culoare verde, roşie şi gri.
 
Dalele vor avea grosimea de 3 cm şi latura de un metru, vor fi prevăzute cu alveole pentru fixare pe platformă de nisip. Acestea trebuie să absoarbă şocul mecanic, să reducă riscul de accidentare cauzată de căderi, să fie antiaderente în orice condiţii, să permită scurgerea apei, să reziste la intemperii (îngheţ/dezgheţ, raze UV), să suporte greutăţi mari. Realizarea lucrărilor impune achiziţionarea a 51 mc de nisip de râu cu granulaţia de 0-35 mm pentru a fi împrăştiat şi nivelat pe suprafeţele existente.
 
Lucrările vor fi executate în baza unui contract, iar termenul de finalizare a acestora este de 45 de zile de la emiterea ordinului de începere. Operatorii economici interesaţi vor publica un catalog în SEAP până pe data de 23.05.2017. Autoritatea contractantă va selecta oferta cu preţul cel mai scăzut.
 
Reamintim că parcul de distracţii „Ţara Piticilor“ din parcul Tăbăcărie se întinde pe o suprafaţă de 25.813,6 mp, pe care sunt amplasate echipamente de agrement.

 Citeşte şi:

„Cât ne mai umiliţi copiii pe banii noştri?“ Mămicile din Constanţa pregătesc un protest. Motivul - locurile de joacă (galerie foto)

Trei locuri de joacă „Ţara Piticilor“, în atenţia RAEDPP Constanţa! (document)


Anunţ important de la RAEDPP Constanţa! Sunt vizate locurile de joacă „Ţara Piticilor“. Ce intenţionează să facă regia (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Procesul dintre AFI SRL și Olgun Expres SRL a ajuns la Judecătoria Constanța

23 Mar 2024 538

Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța (MINUTA)

15 Mar 2024 673

Răsturnare de situație la Curtea de Apel Constanța Aurel și Florin Butnaru pierd procesul cu AFI SRL! La mijloc, un imobil din Mamaia

10 Mar 2024 852

Proiectul de hotărâre, pe masa aleșilor locali constănțeni Două școli și o grădiniță din Constanța rămân fără terenuri (DOCUMENT)

13 Feb 2024 782

Fotoreportaj Piețele din Constanța, locul unde timpul a stat pe loc ani de zile (GALERIE FOTO)

02 Feb 2024 2135

Administrația Fondului Imobiliar SRL, deținută de Primăria Constanța, proces cu Asociația Petre Țuțea, pentru peste 5.000 de euro! Se așteaptă verdictul

31 Jan 2024 749

Mii de euro de plătit RAEDPP Constanța, actuală Administrația Fondului Imobiliar, evacuează Biblioteca Petre Țuțea

20 Oct 2023 1426

Administrația Fondului Imobiliar SRL, societatea municipiului Constanța, evacuează Uniunea Pensionarilor și-i cere în instanță mii de euro (MOTIVARE)

28 Sep 2023 2037

Licitații Constanța O clădire de pe strada Callatis din Zona Peninsulară intră în reabilitare. Bugetul depășește 400.000 de euro

22 Aug 2023 1189

A fost publicată în MO prelungirea mandatelor administratorilor de la Administrația Fondului Imobiliar SRL. Alexandru Marius Timofte, președinte CA

14 Jul 2023 1103

Locuințele ANL și Campusul Henri Coandă au trecut oficial în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța

02 Jul 2023 3075

Teatrul de Stat Constanța cumpără servicii de pază în valoare de aproape 30.000 de lei (DOCUMENT)

08 Jun 2023 1214

Asistații social, paravan pentru „mafia" fondului locativ Repartiții în case din centrul municipiului. Ce documente a ridicat DNA Constanța de la Administrația Fondului Imobiliar SRL? (DOCUMENTE)

16 May 2023 7061

Atribuirea nelegală a unor locuințe din patrimoniul municipiului Constanța Infracțiuni asimilate celor de corupție cercetate de procurorii DNA la Administrația Fondului Imobiliar SRL, în mandatul de director al lui Stere Hira!

13 Apr 2023 5431

Oficial de la DNA Constanța Percheziții la sediile unor instituții publice din municipiu. Iată motivul

12 Apr 2023 1644