Manafu vrea din nou la Ape, Chiru a obţinut vicepreşedinţia Comisiei de Mediu Cine i-a apropiat pe Manafu şi pe Chiru?! Naşul de la mediu, Marin Anton!

manafu_Ionel_Manafu.jpgCum Marin Anton a fost nevoit să lase Transporturile pentru Mediu, şi finul Manafu face încălzirea pe marginea terenului pentru o spectaculoasă şi relativ anunţată revenire la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABDADL). O mână de ajutor i-a dat şi preşedintele Chiru, care i-a retras sprijinul politic actualului director de la ABADL, Marian Mitrea

În politică, vorba domnului Ionel Manafu, prieteniile au viaţa la fel de scurtă precum fluturii morpho. Ce astăzi este viabil, mâine nu mai contează. Aşa se face că expirând în timp şi spaţiu proiectul ex-candidatului la preşedinţia organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Paul Brânză, unul dintre susţinătorii lui, Ionel Manafu, s-a repliat şi a ajuns în cealaltă barcă, stăpânită de Gigi Chiru, ieri candidat, azi preşedinte...

manafu_Gigi_Chiru_005.jpgŞi cum prieteniile se clădesc frumos ca să moară repede şi dacă se poate în sânge, Manafu a dat o mână de ajutor la afirmarea lui Chiru, în proaspăta sa calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Mediu, Energie şi Infrastructură din cadrul PDL.

Anton a făcut rocada de la Transporturi la Mediu

Fostul secretar de stat de la Transporturi, Marin Anton, a fost implicat recent într-o dubioasă afacere cu nave maritime de transport, fapt care i-a şi atras de altfel mutarea „disciplinară" din postul care-i permitea acest tip de combinaţii.

Anton este un cunoscut afacerist cu o avere uriaşă, compusă din peste două milioane de metri pătraţi de teren, trei apartamente, două vile, două case de vacanţă, două BMW (M6), tablouri şi bijuterii de peste 250.000 de euro, peste 1,7 milioane de lei în conturi, acţiuni la 12 societăţi comerciale, după cum reiese din declaraţia de avere. El a intrat în anul 2000 în Parlamentul României ca deputat din partea PNL, apoi a trecut la PLD şi de acolo a intrat în PDL. După intrarea în Parlament, Marin Anton a reprezentat în continuare interesele unor grupuri de afacerişti influenţi. Marin Anton a fost propus şi ales preşedintele Comisiei de Mediu, Energie şi Infrastructură din cadrul PDL. După ce a fost nevoit să plece de la Transporturi, Anton a ajuns secretar de stat la Ministerul Mediului.

Legătura lui Marin Anton cu judeţul Constanţa are două coordonate: câteva bussines-uri în zonă şi Ionel Manafu, directorul de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu (AMK) cu care a fost coleg de facultate, l-a cununat în urmă cu mai bine de 20 de ani şi de dată recentă l-a ajutat cu postul de la aeroport. Nimic nou sub soare şi chiar aşa este, pentru că, nu-i aşa, orice naş şi-ar fi ajutat finul dacă soarta i-ar fi hărăzit să pună mână pe o funcţie politică importantă într-un mare şi generos minister...

Naşul s-a mutat cu job-ul, finul se pregăteşte

Cum Marin Anton a fost nevoit să lase Transporturile pentru Mediu, şi finul Manafu face încălzirea pe marginea terenului pentru o spectaculoasă şi relativ anunţată revenire la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

Dorinţa e mare, nimic de spus, numai că Marian Mitrea pare destul de bine înfipt în funcţia de la Ape, cu toată opoziţia partidului din care oficial face încă parte. Degeaba s-a opintit domnul Chiru şi Biroul Permanent Judeţean să-i arate cartonaşul roşu al excluderii de pe lista membrilor cu patalama şi susţinere politică, pentru că Mitrea pare de neclintit.

De cealaltă parte, Ionel Manafu recunoaşte sincer că deşi îi place şi la AMK, totuşi încă îi fac cu ochiul plajele de pe litoralul românesc. „Îmi doresc să revin, nu am făcut niciodată un secret din asta. Deocamdată sunt încă în proces cu Ministerul Mediului, chiar pe 28 noiembrie avem o înfăţişare cu administrare de expertize contabile, am senzaţia că se tergiversează. Nu pot să spun acum care sunt motivele care mă fac să-mi doresc din nou întoarcerea la Apele Române, însă când va fi cazul voi detalia", a declarat Ionel Manafu.

La o primă vedere, Manafu pare să aibă toate planetele de partea sa. Procesul nu va mai dura foarte mult, naşul a ajuns la Mediu şi poate contribui măcar cu lobby pentru finul de la Constanţa, iar preşedintele de organizaţie e numai lapte şi miere la auzul numelui magic: „Manafu".

Când naşu' ajută preşedintele de la judeţ

Potrivit statutului PDL, preşedinţii comisiilor de specialitate intră ca membri de drept în Biroul Permanent al partidului cu rangul de secretari executivi. După congresul PDL din iunie, liderii de organizaţii care şi-au pierdut posturile au negociat introducerea propriilor oamenii în structura de conducere a partidului. În prima decadă a lunii octombrie, liderii PDL şi-au dat întâlnire la Timoşoara, unde au pus bazele Comisiei de Infrastructură, Energie şi Mediu. Oficial, în comisie sunt adunaţi responsabili pe diverse domenii referitoare la probleme specifice. Neoficial, aceste comisii sunt locuri de întâlnire pentru sponsorii partidului. Peste 1.300 de delegaţi au luat parte la aceasta şedinţă organizată la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. Printre ei şi constănţeanul Ionel Manafu, în calitate de reprezentant al comisiei judeţene de infrastructură. Printre candidaţi, Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene. În final, Marin Anton, „naşu' mare", a fost ales preşedinte al Comisiei şi, implicit, secretar executiv al PDL. Secretar al Comisiei a fost aleasă Daniela Drăgulin. De asemenea, din 15 candidaţi au fost aleşi 7 vicepresedinţi: Pompiliu Buduran, Mircea Marian, Gheorghe Udrişte, Mircea Toader, Gigi Chiru, Nicuşor Păduraru şi Ionuţ Stoichescu. Întrebat dacă a sprijinit candidatura lui Chiru pentru funcţia de vicepreşedinte, Manafu nu a negat, explicând că el, în calitate de delegat, a votat cu reprezentantul Constanţei. Avansând pe acest scenariu... Anton - Manafu - Chiru, şeful de la aeroport a încercat să ne inducă câteva „turbulenţe", insistând că „victoria" lui Chiru s-ar fi datorat negocierilor dintre cei 47 de preşedinţi de organizaţii judeţene. În final... (n.r. râde), Manafu recunoaşte că acolo, la Timişoara, a dat şi „naşu mare" darul. Urmarea acestui gest ni se va dezvălui probabil în următoarea perioadă, când Gigi Chiru, ca răsplată, îl va susţine pe Manafu să revină pe postul de la ABADL.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

dna-eco-sri

02 Nov, 2011 06:49

marin anton omul mafiei lui marin iancu-dna sa l urmareasca sa vedeti ca am dreptate

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 571

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 806

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 838

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 573

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 734

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 637

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 834

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1475

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 692

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 740

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1280

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1064

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1089