Mâncare, băutură şi distracţie Cât costă o zi de plajă în staţiunea Mamaia (galerie foto)

Mulţi români au decis, în ultimii ani, să-şi petreacă vacanţa de vară în străinătate, pe motiv că preţurile din ţară ar fi mai mari, iar serviciile, din punct de vedere calitativ, nu s-ar ridica la nivelul celor din Bulgaria, Grecia sau Turcia. Pornind de la acest fapt, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă cât costă o zi de distracţie în staţiunea Mamaia.

Cearşaf vs. şezlong


Închirierea unui şezlong costă între 15 şi 20 de lei, în timp ce un baldachin pentru două persoane vă va „elibera“ de 100 de lei pe zi. Puteţi însă întinde cearşaful direct pe nisip şi veţi economisi aceşti bani. Însă trebuie să ştiţi că cele mai bune locuri de pe plajă sunt ocupate de şezlonguri, iar cele rezervate cearşafurilor se află la marginea plajelor, departe de apă.

Articolele de plajă, pentru toate gusturile


Comercianţi din Mamaia vând nu doar mâncare şi distracţii, dar şi articole de plajă. Astfel, pentru o găletuşă cu jucării pentru nisip veţi plăti 25 de lei, preţul unui colac variază între 15 şi 35 de lei, iar saltelele de plajă au costuri care pleacă de la 35 de lei şi care pot ajunge la 60 lei. Cele mai ieftine prosoape de plajă costă 15 lei, însă pot fi găsite şi la 50 de lei, preţul variind în funcţie de mărimea acestor produse. Ochelarii de soare pot fi cumpăraţi de la tarabe la preţuri care pleacă de la 10 lei. Recomandată de dermatologi, emulsia de plajă înseamnă o altă cheltuială, un tub de cremă cu protecţie solară având preţuri cuprinse între 20 şi 35 de lei.

Pâinea noastră cea de toate zilele


În Mamaia, preţurile la mâncare variază în funcţie de zonă. Spre exemplu, doi mici cărora le ţine companie o chiflă costă 5 lei, iar cel mai mic preţ al unei beri la dozator este de 3,5 lei. O cafea este servită la şezlong în schimbul sumei de 10 lei, iar sucul costă minimum 5 lei. În funcţie de pretenţiile turistului, o masă poate costa 30 de lei şi poate ajunge până la 50 de lei. În localurile cu regim de autoservire, o ciorbă costă între 5 şi 6 lei, în timp ce, la un restaurant din centrul staţiunii Mamaia, veţi scoate din buzunar, pentru acelaşi produs, 10 lei. De asemenea, dacă la autoservire plătim 20 de lei pentru o friptură, la restaurant, acest preparat poate ajunge la preţul de 50 de lei. Pentru un kebab de pui, vom scoate din portofel 10 lei, pentru o shaorma medie de pui - 12 lei, iar pentru una mare - 15 lei. Preţurile pentru o pizza variază între 19 şi 25 de lei, în funcţie de ingredientele pe care le conţine, iar cele pentru o îngheţată la cornet pornesc de la 3 lei.

Produsele de patiserie cu arome îmbietoare costă 3 lei. Cu aceşti bani, puteţi alege o piramidă cu brânză dulce şi stafide, o plăcintă cu brânză, un baton dulce, un melc cu vanilie, un corn cu ciocolată, un covrig polonez, un ştrudel cu mere sau un fagure cu vişine. Porumbul fiert sau copt vă mai sărăceşte de 5 lei. Preţurile la gogoşi variază între 2 şi 6 lei, în funcţie de umplutură. O plăcintă dobrogeană poate fi cumpărată cu 4 lei, iar floricelele costă 3 lei - punga mică şi 5 lei - punga mare. Şi, dacă tot aţi ajuns pe litoral, sigur veţi gusta şi din guvizii prăjiţi - 7 lei suta de grame, sau din hamsiile cu mujdei, pentru care veţi plăti 5 lei (aceeaşi cantitate). Mămăliguţa ajunge la 12 lei porţia, iar chefalul, la 7 lei suta de grame.

Distracţia costă! Mult!


Cei dornici de senzaţii tari se pot da cu jet ski-ul pentru 10 minute, în schimbul sumei de 100 de lei, iar pentru 30 de minute, veţi plăti 200 de lei. Viteza maximă pe care o poate atinge această ambarcaţiune este de 135 de kilometri la oră. O plimbare de 20 de minute în largul mării cu hidrobicicleta costă 20 de lei, iar una de 15 minute, 5 lei. Agenţii economici nu au uitat nici de distracţiile destinate copiilor. Astfel, 5 minute de sărit pe trambulină costă 10 lei. Pentru o plimbare cu maşinuţele electrice, veţi plăti 5 lei (5 minute). Plimbările cu trenuleţul din Mamaia constituie atracţia verii în rândul celor mici. Deşi, pe timpul zilei, numai câţiva călători se încumetă la o astfel de plimbare din cauza căldurii insuportabile, seara, acesta devine neîncăpător, făcându-şi loc prin aglomeraţia din staţiune. Preţul unui bilet pentru o plimbare cu trenuleţul care circulă din zona autoservirii Cleopatra până la Hotel Victoria este de 4 lei. O plimbare cu poneiul costă 10 lei, pentru 10 minute. Cine doreşte să admire Mamaia, o poate face într-o trăsură. Pentru o plimbare de o oră, trebuie să achitaţi 100 de lei.

Party Bike, o nouă atracţie


Ai nevoie de o activitate fantastică atunci când te afli în Mamaia sau vrei să faci ceva distractiv cu prietenii? Atunci, ar trebui să urci în Party Bike, unde bei bere rece şi pedalezi. Acest concept este originar din Amsterdam, dar este popular şi în Germania, Cehia, Ungaria, SUA şi Brazilia. Astfel, pentru 9 lei, te plimbi 20 de minute, iar pentru 19 lei, în cele 20 de minute de plimbare, bei câtă bere doreşti.

Aqua Magic, distracţie cât cuprinde


Situat la intrarea în staţiunea Mamaia, Aqua Magic dispune de 14 surse de distracţie, adaptate atât la nevoile copiilor, cât şi la cele ale adulţilor. Zona destinată celor mici este compusă din Water Playground, Baby Pool, mini tobogane, personaje de poveste, piscine cu elemente special create pentru a menţine atenţia copiilor. Spaţiul destinat adulţilor este compus din secţiunile Lazy Pool, Jacuzzi şi Lazy River, cât şi din structuri ce fac deliciul aventurierilor şi iubitorilor de adrenalină - Space Bowl, Super Crater, Multislide, River Ride, Mega Pipe, Twister, Kamikaze, Turbo Slide, Black Hole. Pe toata durata zilei, atmosfera este întreţinută prin muzică, spectacole, concursuri şi jocuri de vară. Pentru toate acestea, turiştii trebuie să plătească sume care pornesc de la 40 de lei în lunile iunie şi septembrie. Tarifele standard pentru lunile iunie şi septembrie sunt 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii. De asemenea, în lunile iulie şi august, costurile practicate sunt 70 de lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii. Pachetul Family pentru lunile iulie - august poate fi achiziţionat la următoarele preţuri:  1 adult +1 copil - 90 de lei, 1 adult + 2 copii - 117 lei, 1 adult + 3 copii - 144 de lei, 2 adulţi + 1 copil - 153 de lei, 2 adulţi + 2 copii  - 180 de lei, 2 adulţi + 3 copii - 207 lei.

Telegondola, preferată de turiştii ce nu au rău de înălţime


Preţul unei plimbări cu telegondola pe litoral este de 20 de lei. Turiştii pot urca în cabina de opt locuri şi pot admira de la înălţime staţiunea Mamaia. Traseul telegondolei începe din dreptul parcului de distracţii Aqua Magic şi merge pe deasupra hotelurilor, la o înălţime de aproximativ 50 de metri. Aventura se termină după Cazinoul din Mamaia. Programul începe la ora 10.00 şi se termină la ora 23.00.

Amintiri


Dacă doriţi să plecaţi cu o amintire de pe litoral, puteţi opta pentru o pictură executată de degetul, un magnet de frigider sau un colier făcut din scoici. Fiecare costă 5 lei. O corabie executată din scoici, care vă va aminti de litoral, costă 15 lei. O poză cu poneiul vă uşurează buzunarul de 10 lei, în timp ce o caricatură care vă reprezintă are preţuri cuprinse între 20 şi 30 de lei. De asemenea, pentru un portret realizat în creion într-un interval de 10 minute veţi plăti 10 lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cristina

15 Jul, 2014 15:51

Party Bike cea mai tare atractie !

Articole asemanatoare

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 224

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 566

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

21 Apr 2024 678

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1960

În Constanța Apariție inedită la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia

08 Apr 2024 554

Teren în zona Pescărie Tribunalul obligă Primăria Constanța și Consiliul Local să restituie un teren pe care au construit o stradă, cu trotuar! Cu recurs (MINUTA)

05 Apr 2024 1117

Afaceristul Florin Enuc, dat în judecată de asociația de proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia. Motivul disputei sunt spațiile comune ale imobilului!

15 Mar 2024 1058

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1587

Misterioasele schele din Mamaia. Înconjoară o suprafață mare din plajă! (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 3296

Martin Laura Cezara anunță începerea lucrărilor de construire pentru imobilul teren și/sau construcții situat în stațiunea Mamaia - stație pornire telegondola

07 Mar 2024 409

Primăria Constanța, undă verde pentru un spațiu comericial Margona MTC SRL, controlată de Constantin Goane, construiește în stațiunea Mamaia, zona Perla

06 Mar 2024 1054

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14220

Știri Constanța CT BUS. Linia 47M, deviată pe sensul spre cap linie Mamaia

29 Feb 2024 596

Imobiliare Constanța Undă verde la Mediu pentru firma lui Ion Dumitrache privind investiția de la Bufetul Felix

27 Feb 2024 857

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 987