Meniuri tradiționale și o mulțime de bunătăți, pregătite de Arimex Comexim 2000 SRL pentu pacienții constănțeni de Crăciun (galerie foto)

Crăciunul este marea zi a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, fiind sărbătorită de toți creștinii pe data de 25 decembrie a fiecărui an. Acum mai bine de două mii de ani, Fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfânt, a născut in Bethleemul Iudeii pe Pruncul Iisus, într-o iesle săracă. Sărbătoarea Crăciunului a reprezentat dintotdeauna un prilej de bucurie pentru creștini și mai ales pentru copii. In acestă zi, toată lumea se bucură de Nașterea Domnului, la o masă îmbelșugată de familie, în mijlocul celor dragi.
 
Spiridușii de la Arimex Comexim 2000 SRL au preparat meniuri speciale, tradiționale și o mulțime de bunătăți pentru pacienții internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constața, iar Spiridușele, cu complicitatea Moșului, au pregătit pentru toți copii internați o mulțime de cadouri.
 
În prima zi și a doua zi de Crăciun, la micul dejun, toți pacienții au fost serviți ceai cu lămâie, unt, toba, caltaboaș, lebăr, caș de vacă, urdă, brânză de vaci, ou fiert, miere, gem de caise, iar la supliment - lapte dulce și iaurt.
 
La masa de prânz, toată lumea a primit ciorbă țărănească de purcel, supă țărănească de văcuță cu smântână, supă de curcan cu găluște, ciorbăde curcan a la grec, supă cu găluște, omexim 2000 SRL au primit sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute, trunchi de chefal la cuptor cu lămâie pe pat de legume natur, cărnați de casă cu piure de cartofi, pulpe dezosate de curcan la tavă cu piure cartofi, murături de iarnă asortate, salată de varză albă, salată de castraveți murați, iar la desert - cozonac cu nucă, rahat și stafide, mere, mere coapte cu stafide, clementine, banane.
 
Masa de cină a fost și ea una delicioasă. Pacienții au servit cotlet de porc la cuptor în sos vânătoresc și salata de boeuf, friptură de văcuță la tavă cu spaghete, barilla în sos de roșii, friptura de pui la cuptor și pilaf cu legume, mămăliguță cu brțnză și smântână, cartofi grătinați cu brânză de vaci, salata Stroganoff, ceai cu lămâie. Și pentru a respecta tradiția, preotul Gigi a sfințit bucatele și a oficiat slujba religioasă.
Iar Moș Crăciun a venit la toți copii internași la cele două unități sanitare, împărțind mângâieri, încurăjari, aducând speranțe, zâmbete și bucurii. Pe lângă acestea, copii au primit dulciuri, fructe, reni muzicali, ambulanțe, păpuși cântătoare, dar și creioane, cărți colorate în care vor desena si vor afla despre Nașterea lui Isus și magia Crăciunului.
 
„Tuturor pacienșilor internați le dorim însănătoșire grabnică și ne rugm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvanteze, să le dea putere să spere, să ierte, să  iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma. Iar bucuria, dragostea şi speranţa să ne însoţească în aceste momente de sfântă sărbătoare şi să ne aducă un An Nou, cu pace, belşug şi spor în toate cele bune!“, a declarat Vergil Draghici administratorul societății Arimex Comexim 2000 SRL.   

Daruri și pentru copii de la la Casa „Speranța“ 

Cu complicitatea Asociației „Suflete Deschise“ și Arimex Comexim 2000 SRL, Moș Crăciun a ajuns și la Casa „Speranța“, unde sub brad a așezat cadouri pentru toți copii infectați cu virusul HIV. Cu vârste între 1 -12 ani, copilașii  l-au strâns în brațe pe Moă, l-au sărutat și i-au cântat colinde. De asemenea, Moșul a ajuns și la Grădinița din Valu lui Traian, unde peste 100 de copii, cu nerăbdare l-au așteaptat pe Moș Crăciun, pentru a-l colinda și a-i goli sacul plin cu mult așteptatele daruri. Ajutat de spiridușii Asociației Suflete deschise, Moș Crăciun a împărțit daruri copiilor internați în spitalele constănțene. Nu în ultimul rând, moșul a dus daruri și la copii sărmani, care au fost externați din spital, dar care au reușit să-l impresioneze pe Moș asfel încât acesta să îi viziteze și acasa la ei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, cu ocazia 8 Martie - „Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8000 de ani”

08 Mar 2024 679

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, mesaj de 8 martie. „Mama...Cel mai iubit cuvânt! Cea mai înaltă stare!”

05 Mar 2024 717

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 840

Îndemn al Asociației „Suflete deschise” la început de primăvară - „Să fiţi buni, oricum!”

01 Mar 2024 637

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar

23 Feb 2024 864

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1398

Asociația „Suflete Deschise” Scrisoare de mulţumire Naşterea Domnului - Bucuria vieţii!

24 Dec 2023 1269

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1267

Asociaţia „Suflete deschise” colindă sufletele creştinilor, transmiţând mai departe vestea minunată adusa de îngerul Domnului. Hristos se naşte, Domnul coboară!

14 Dec 2023 975

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1170

Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie Meniu de sărbătoare oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

30 Nov 2023 1373

Sfinții Mihail și Gavril Meniu special pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Nov 2023 1290

Arimex Comexim 2000 oferă un meniu special de Sfântul Dimitrie pentru pacienții din Constanța

25 Oct 2023 1364

Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

11 Sep 2023 1370

Nașterea Maicii Domnului. Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Sep 2023 1420