Mesaj de condoleanţe transmis de ministrul Toma Petcu după decesul celui de-al doilea miner rănit în accidentul de la mina Lupeni

Ministrul Energiei Toma Petcu a postat pe contul său de Facebook un mesaj după decesul celui de-al doilea miner rănit în accidentul de la mina Lupeni. 

"Am primit cu profundă tristețe vestea că am mai pierdut încă unul dintre minerii implicați în accidentul de la mina Lupeni. Indurerarea este cu atât mai mare cu cât azi-noapte când Suciu Ioan Florin a fost adus la suprafața era conștient și cooperant - și asta ne-a făcut sa fim optimisti asupra evoluției stării lui de sănătate.
Din păcate, orele petrecute sub darâmãturi și-au spus cuvântul. Toți cei împlicați în operațiunea de salvare au făcut eforturi supraomenești și au reușit să-i scoată din mină într-un timp mult mai scurt decât estimau inițial specialiștii. Deși aceștia vorbeau de un timp de intervenție de 30 de ore, salvatorii au reusit să reducă la mai puțin de jumătate acest interval, făcând tot ceea ce a fost omenește posibil pentru salvarea colegilor lor.
Vreau să transmit familiilor îndoliate condoleanțe și putere de la Dumnezeu să treacă peste această încercare. Suntem alături de familiile minerilor pe care i-am pierdut, familia lui Codlea Iuliu Lucian și a lui Suciu Ioan Florin. Ministerul Energiei va elabora o hotărâre de guvern prin care va acorda sprijin financiar familiilor îndoliate dar și salvatorilor, cei care au făcut tot ce a fost posibil pentru ca viețile colegilor sa fie protejate.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!" - a transmis ministrul Toma Petcu. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2547

Intervenţie la premier pentru concesionarea serviciului public de distribuţia gazelor naturale la Limanu, 2 Mai şi Vama Veche (document)

22 Feb 2018 2310

PNL cere premierului demiterea ministrului Energiei şi a directorului general al Nuclearelectrica

07 Dec 2017 2026

Ministerul Energiei Stocurile de combustibili sunt mult mai mari decât necesarul estimat

20 Nov 2017 1781

Echipele de salvare au ajuns la unul dintre minerii captivi în mina de la Lupeni

05 Oct 2017 1511

Autoritățile susțin că sunt pregătite pentru sezonul rece. În premieră programul de iarnă va fi aprobat de Guvern în luna septembrie

23 Sep 2017 2098

Criză energetică în România Guvernul aprobă Hotărârea ce permite interzicerea exporturilor de energie în situaţii de criză

13 Jan 2017 2095

Ministrul Energiei Turbinele eoliene ar putea produce 2.000 de MW în această seară

10 Jan 2017 2420

Florin-Toma Petcu, propus ministru al Energiei, a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

03 Jan 2017 2276

Toma Florin Petcu, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, revocat din funcție

19 May 2016 3315

Încep epurările politice Schimbări la vârful Agenției Naționale de Protecția Mediului. A fost numit un alt președinte

30 Dec 2014 2743