Actualitate

Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu membri ai echipei Invictus România (galerie foto)

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți, 1 august, cu sportivii ”Invictus Team România”, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul M.Ap.N.

Cu această ocazie, ministrul i-a felicitat și a înmânat diplome de excelență componenților echipei de tir cu arcul, reveniți în țară după participarea la Campionatul mondial militar de profil, din Franța.  Aflați la prima competiție internațională de acest nivel, cei șase militari răniți - sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua București" au obținut numeroase medalii.

Colonelul Augustin Nicolae Pegulescu a obținut medalia de aur la individual, medalia de argint pe echipe și medalia de argint la proba mixtă, desfășurată împreună cu un militar care nu a suferit răni; colonelul rtr. Dorin Petruț a fost medaliat cu argint la individual și tot cu argint la proba pe echipe; plutonierul Claudiu Ionuț Butoi – medalie de argint cu echipa; plutonierul Cătălin Ion Pârvu -  medalie de argint la proba mixtă și medalie de bronz la proba mixtă internațională (Franța, România, Slovenia); caporalul Eugen Pătru a obținut medalie de aur la individual, proba arc olimpic, și medalie de aur la proba mixtă internațională (Grecia, România, SUA). Plutonierul Emil Cojocaru a obținut locul șapte la proba individuală.
 
Ministrul Țuțuianu a urat succes tuturor sportivilor ”Invictus Team România” care, în perioada 23-30 septembrie, vor participa, în premieră, la “Invictus Games Toronto - 2017”. România va fi reprezentată de 15 sportivi, luptători răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne, la șapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, ciclism și volei din șezut.

„Invictus Team România – 2017” este un proiect ce își propune a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii.

Acțiunea urmărește să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

„Invictus Team România” beneficiază de sprijinul Fundației Prințul de Wales Romania, a Casei Regale a României, a asociațiilor „Povestașii”, „Camarazii” și a Invictus România.
Echipa Invictus mulțumește pentru contribuții companiilor Transgaz, Telekom, ExxonMobil România, Petrom, AirFrance, clinicilor Dr. Leahu, tuturor persoanelor fizice care au donat, participă la evenimente și îi susțin pe luptătorii răniți, dar și instituțiilor media care promovează acest proiect.  

Sursa foto: mapn.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militarii din Invictus Team România se întorc acasă. Au participat la Invictus Games 2017, de la Toronto

01 Oct 2017 502

Bronz pentru România la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto

25 Sep 2017 541

Deschiderea oficială a Invictus Games Toronto 2017. Conducerea MApN, alături de echipa României

22 Sep 2017 652

Militari ai ”Invictus Team România” se antrenează cu fotbaliștii echipei naţionale a României

25 Aug 2017 545

Cine sunt militarii care fac parte din lotul ce va reprezenta România la Invictus Games Toronto 2017

07 Jun 2017 740

MapN Sportivii din lotul „Invictus”, în primul cantonament de pregătire

20 Feb 2017 787

Lotul extins al Invictus Team România, gata pentru primul cantonament

13 Feb 2017 825

Militari români şi sportivi paralimpici, la Jocurile Invictus 2017

13 Sep 2016 710

„Lecţie vie pentru noi toţi“ Trei militari români răniţi în Afganistan au participat la Triathlon Challenge Mamaia (galerie foto)

09 Sep 2015 2114