Mobilierul urban, locurile de joacă şi terenurile de sport din Constanţa şi Mamaia vor fi reabilitate. Cât va scoate din conturi municipalitatea (documente)

Primăria Constanţa este gata să scoată din conturi peste 339.000 de lei pentru achiziţia lucrărilor de reparaţii curente la mobilierul urban, locurile de joacă şi terenurile de sport amplasate în municipiu şi staţiunea Mamaia.
 
Astfel, Primăria anunţă organizarea unei licitaţii publice pentru atribuirea contractului „Achiziţia lucrărilor de reparaţii curente la mobilierul urban, locurile de joacă şi terenurile de sport amplasate în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia (trei loturi)“, în valoare estimată fără TVA de 339.464,41 de lei.
 
Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17.08.2017, 16.00. Ofertele vor fi deschise pe data de 12.09.2017, ora 18.00. Garanţia de participare este în valoare de 1.740 de lei pentru lotul 1,270 de lei pentru lotul 2 şi de 1.370 de lei pentru lotul 3.
 
Lotul I - Reparaţii curente la mobilierul urban din municipiul Constanţa - se refera la efectuarea lucrărilor de reparaţii curente la diferite categorii de mobilier urban din municipiu, respectiv bănci de odihnă, mese mari şi mici, copertine parasolare, copertina scenei Perla din staţiunea Mamaia, scrumiere stradale, cişmele stradale şi gardul Pasarelei Sat Vacanţa.
 
Lotul II - Reparaţii curente la locurile de joacă din municipiul Constanţa - se referă la repararea elementelor de joacă model european din municipiu şi staţiunea Mamaia care nu sunt incluse în prima etapă a proiectului privind „Reamenajarea locurilor de joacă din municipiul Constanţa“ şi dezafectarea/transportul/depozitarea elementelor de joacă model clasic casate. Pentru menţinerea locurilor de joacă în conformitate cu normele europene de siguranţă, este necesar ca la fiecare locaţie să se execute lucrări de reparaţii sau ridicarea de pe spaţiul respectiv a elementelor care, din cauza defecţiunilor, pot conduce la accidente grave.
 
Lotul III - Reparaţii curente la terenurile de sport din municipiul Constanţa - se referă la achiziţia lucrărilor de reparaţii curente la terenurile de sport din oraş. Aceste lucrări sunt necesare pentru aducerea în stare optimă de funcţionare a terenurilor de sport, în conformitate cu normele europene.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante responsabile de organizarea, desfăşurarea şi atribuirea procedurii publice sunt: Decebal Făgădau, Dumitru Babu, Costin Ioan Răsăuţeanu, Marcela Enache, Irina Roxana Pînzariu, Fulvia Dinescu, Mihaela Liuţă, Iuliana Voicu, Laura Bobeş, Mihaela Popescu, Viorica Ani Merlă, Mihaela Stan, Carmina Ionela Popescu, Octavia Bardaşu, Noni Adrian Niculae-Stânga, Radu Volcinschi, Cristina Laurenţia Itoafă, Eugen Căruntu, Rareş George Iordache, Ionuţ Văduva, Nicoleta Constantin, Sorin Viorel Munteanu, Radu Mihai Vânturache, Nicoleta Florescu, Mihai Balaban, Sorina Gherasim, Anamaria Cristina Guzga, Daniela Nanu, Neida Molagean, Veaveghiul Borali, Marcela Frigioiu, Georgeta Gheorghe, Oana Dobre, Lenuţa Petcu, Camelia Dudaş, Monica Hagi, Carmen Stânişor, Dorel Vârlan, Ionuţ Pripişi, Daniel Bratu, Dan Baltag, Ionuţ Dumitru, Mugurel Leonard Petcu, Adrian Constantin Untaru, Florin Tudose, Mihaela Rodica Nache, Elena Ghinea, Irina Gavriz, Gheorghe Coman, Manolache Dragoş Morcov, Mihaela Pătruţoiu, Adriana Stamat, Antuanela Dancu, Cristina Toma, Liviu Pătraşcu, Liviu Tramudana, Ana Rodica Crăciun, Dezideriu Dudaş, Stefan Taran, Iuliu Valeriu Giman, Valeria Elisabeta Udrea, Petrescu Loredana Sorina Gorpin, Elena Paiu, Cătălin Demetriad Todireanu, Drăguţ Encică.

Condiţii pentru ofertanţi 

Societăţile ofertante vor prezenta o listă a lucrărilor realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, însoţită de certificate de bună execuţie pentru lucrările cele mai importante.

Ofertantul va prezenta o declaraţie cu privire la utilajele, instalaţiile şi echipamentele tehnice aflate la dispoziţia operatorului economic, pe care acesta se angajează să le utilizeze pentru executarea contractului.

Lot I - Reparaţii curente la mobilierul urban din Municipiul Constanţa

Reparaţia diferitelor tipuri de mobilier urban nu necesită o tehnologie de execuţie deosebită, dar se vor respecta normativele în vigoare, pentru fiecare categorie de lucrări, precum şi prevederile referitoare la protecţia mediului şi a muncii. Reparaţiile curente ale băncilor de odihnă, ale copertinelor parasolare şi ale meselor se vor face, conform listei de cantităţi prevăzute în anexă, astfel: riglele care vor fi înlocuite vor fi din lemn de esenţă tare calitatea A+, tratate pentru a rezista la mediul umed şi sărat; rigletele înlocuite vor fi lăcuite în două straturi cu lac de exterior rezistent la mediul salin şi la intemperii şi vor fi montate cu şuruburi cu cap torbant; riglele de la băncile tip Italia, Arabesque, mesele mari şi mesele mici după reparare vor fi şlefuite, acoperite cu baiţ la culoarea iniţială, lăcuite în două straturi cu lac de exterior rezistent la intemperii, iar picioarele din fontă ale băncilor se vor vopsi cu vopsea neagra mată, în câmp electrostatic; rigletele de la băncile de odihnă tip Minsk vor fi vopsite cu două straturi de vopsea, cu putere mare de acoperire; băncile tip de 180 cm, cele fără spătar şi cele rotative din parcul Viitorului după reparare vor fi şlefuite, acoperite cu baiţ la culoarea iniţială, lăcuite în două straturi cu lac de exterior rezistent la intemperii, iar picioarele se vor repara şi vopsi în culoarea iniţială; la băncile tip Ruşovan se vor înlocui riglele şi vor fi vopsite cu două straturi de vopsea, care să aibă putere de acoperire. Picioarele din beton vor fi curăţate, recondiţionate unde este cazul şi vopsite în aceeaşi culoare cu riglele, după modelul iniţial; pentru fixarea băncilor de odihnă, se vor realiza fundaţii de beton; băncile (inclusiv cele cu coviltir) montate în cadrul proiectelor cu finanţare europeană, respectiv zona peninsulară (Vraja Mării, Papillon şi Piaţa Ovidiu) şi staţiunea Mamaia, vor fi reparate/vopsite/întreţinute prin înlocuire de material (înlocuirea şuruburilor şi a componentelor lipsa sau distruse), numai în situaţia unor condiţii neprevăzute în garanţia de bună execuţie a mobilierului respectiv (acte de vandalism, fenomene atmosferice etc.); băncile din metal din staţiile RATC se vor curăţa, grundui şi vopsi pe toate laturile (1,68 mp/bancă); copertinele parasolare vor fi reparate prin înlocuire de material, iar structura metalică va fi curăţată şi vopsită în două straturi de vopsea care să aibă putere de acoperire; copertinele parasolare vor fi montate, cu patru şuruburi cu cap torbant cu Φ = 8 mm. Repararea copertinelor parasolare va fi efectuată prin înlocuirea poliplanului rupt, tăiat sau ars, precum şi vopsirea cadrului de fier a acestora, în două straturi; la terminarea sezonului estival, toate copertinele parasolare se vor transporta la depozitul Primăriei municipiului Constanţa din str. Vârful cu Dor, pentru conservare pe timpul iernii.

Lot II - Reparaţii curente la locurile de joacă din municipiul Constanţa

Lucrările de reparaţii sunt necesare pentru menţinerea în stare de funcţionare a locurilor de joacă ce au fost dotate cu echipamente model european în perioada 2008-2013 sau care nu au fost incluse şi vor fi desfiinţate. Pentru menţinerea locurilor de joacă în conformitate cu normele europene de siguranţă, este necesar ca la fiecare locaţie să se execute lucrări de reparaţii sau ridicarea de pe locaţie a elementelor care, din cauza defecţiunilor, pot conduce la accidente grave.
 
În municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia se vor executa lucrări în 12 locaţii dotate cu elemente model european (produse Hagss/Sebeş) dintre care un loc de joacă amenajat în cadrul proiectului parcul Viitorului. Aceste locaţii sunt incluse în cadrul proiectului privind „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanţa“, însă nu se vor reamenaja în prima etapă.
 

Cantităţile de lucrări de reparaţii necesare pentru menţinerea locurilor de joacă au fost stabilite în urma evaluării stării de funcţionare actuale. Pentru elementele model european, componentele deteriorate se vor înlocui numai cu piese compatibile din punct de vedere tehnic şi calitativ cu cele existente. Lucrările de dezafectare sunt necesare pentru menţinerea siguranţei copiilor şi conform recomandărilor ISCIR referitoare la implementarea standardelor europene pentru siguranţa locurilor de joacă amplasate pe domeniul public al municipiului Constanţa.
 
În municipiu se vor dezafecta 21 locuri de joacă ale căror elemente au fost casate. Elementele din beton se vor demola, iar molozul rezultat se va transporta şi depozita la rampa de deşeuri inerte aflată la Poarta 9, cu respectarea obligaţiilor executantului de a obţine documentaţia necesară (autorizaţie tramă stradală, aviz acces Poarta 9). Elementele dezafectate vor fi predate unui centru de colectare materiale feroase si neferoase, iar contravaloarea deşeurilor rezultate va fi virată în contul Primăriei Municipiului Constanţa.

Lot III - Reparaţii curente la terenurile de sport din municipiul Constanţa

Lucrările de reparaţii curente la terenurile de sport din municipiul Constanţa sunt necesare pentru aducerea în stare optimă de funcţionare a terenurilor de sport, în conformitate cu normele europene. Vor fi pregătite suprafeţele din beton sau metal prin curăţare cu peria de sârmă şi se vor realiza reparaţii prin sudură la componente metalice deteriorate. De asemenea, vor fi vopsite în două straturi cu email alchidal, după curăţare (îndepărtarea vopselei vechi şi a diverselor depuneri de pe suprafeţele metalice) şi grunduire în două straturi. Vor fi reparate, prin înlocuire, cu material lemnos rigletele, înlocuite plase pentru porţi, din material sintetic, prevăzute şi cu o plasă specială pentru amortizarea şocurilor, refăcute marcajele, reparate prin înlocuire panouri împrejmuire terenuri de sport din oţel, înlocuit gazonul artificial la terenul de sport amplasat în parcul Viitorului.

 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie, dar şi caietele de sarcini privind cele trei loturi. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a atribuit contractul pentru lucrări de reparații la mobilierul urban în municipiu unei firme din comuna Băneasa (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1748

Consiliul de Soluționare a Contestațiilor trimite direct la Tribunal o contestație împotriva Primăriei Constanța. Sunt vizate lucrările de reparații ale mobilierului urban

24 Jan 2023 1264

Primăria Constanța nu este capabilă să finalizeze o licitație pentru reparații la mobilierul stradal din municipiu!

18 Jul 2022 1295

Primăria alocă peste 10 milioane de lei pentru reparația mobilierului urban din Constanța

15 Feb 2022 1482

Lucrări de reparații mobilier urban de aproape 30 de milioane lei în municipiul Constanța

09 Nov 2021 1639

Municipalitatea caută oferte de preț pentru reparația mobilierului urban din Constanța

27 May 2021 1983

Primăria Constanţa plăteşte bani grei pentru lucrări de reparaţii ale mobilierului urban

14 Feb 2020 1543

Cine a câștigat contractul pentru lucrări de reparații la mobilierul urban din municipiul Constanța? (document)

17 Sep 2018 2718

O firmă din Cumpăna va repara mobilierul urban, terenurile de sport și locurile de joacă din Constanța care nu au fost dezafectate anul trecut

02 Mar 2018 2211