Multe scoli nu sunt gata sa-si primeasca elevii

Pana in acest moment, s-au efectuat lucrari la 274 de unitati scolare dintr-un total de 545 * Din acest an, nu vor mai exista cadre didactice suplinitoare

Raportul privind stadiul pregatirii unitatilor de invatamant in vederea inceperii anului scolar 2003-2004 a fost prezentat, ieri, in cadrul Comisiei Organizatorice Consultative, desfasurata ieri la Prefectura. Paloma Petrescu, seful Inspectoratului Scolar, a declarat ca la capitolul manuale scolare, judetul nostru sta bine. Inca din luna martie, a fost transmisa comanda la Ministerul Educatiei, pentru necesarul de manuale, iar, pana in prezent, s-au primit 176 de titluri, ceea ce reprezinta mai mult de 50 %. Din acest an, avand in vedere ca invatamantul de noua clase a devenit obligatoriu, s-a hotarat ca si pentru acestia sa se comande manuale gratuite. In acest sens, a fost facuta o comanda de 116 titluri, reprezentand 187.416 de manuale. Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu venituri mici, s-au comandat 22.000 de pachete cu rechizite. Cele destinate claselor I-IV au fost deja primite si, in curand, vor ajunge la Constanta si pachetele destinate gimnaziului.O alta problema prezentata prefectului Gheorghe Martin a fost cea legata de cadrele didactice. Inspectorul general a anuntat ca, din acest an, nu vor mai exista cadre didactice suplinitoare. Incadrarea personalului didactic se va face in urma concursului desfasurat pe date de 16 iulie. In ceea ce priveste pregatirea fizica efectiva a scolilor, exista localitati in care au fost inregistrate anumite probleme, deoarece lucrarile de reparatii se realizeaza cu fonduri de la bugetul local. Pana in acest moment, s-au efectuat lucrari la 274 de unitati scolare dintr-un total de 545. Cele mai mari probleme au fost inregistrate in patru comune. Este vorba despre comuna Ion Corvin, unde primarul a refuzat sa dea aviz pentru demararea lucrarilor de renovare a unitatii de invatamant din localitate. O alta problema s-a inregistrat in comuna Ciocarlia, unde, conform declaratiei inspectorului Paloma Petrescu, personalul din primarie nu stia exact numarul unitatilor din localitate. Primarul Marghiol a refuzat sa colaboreze, declarand ca nu are nevoie de reparatii.In localitatea Pestera, abia acum au fost date niste materiale destinate renovarii gradinitei si exista promisiuni pentru scoala.

Lucrari realizate de personalul scolii

O alta localitate in care sunt inregistrate probleme este Ostrovul. Aici lucrarile sunt realizate de personalul scolii, insa nu toate lucrarile pot fi realizate de ei. Edilul localitatii a dat asigurari ca va angaja echipe specializate pentru realizarea lucrarii de renovare a acoperisului. Pentru ca in toate localitatile sa se finalizeze lucrarile in timp util, prefectul Gheorghe Martin a solicitat sa-i fie prezentata o nota informativa, iar la randul sau sa o trimita persoanelor abilitate. O alta problema abordata este cea legata de autorizatia sanitare de functionare. Directorul Directiei de Sanatate Publica, Camelia Ciubotaru, a dat asigurari ca, in acest an, vor fi mai multe scoli autorizate, o prioritate in acest sens reprezentand-o asigurarea surselor de alimentare cu apa. In cadrul comisiei, a fost adusa in discutie si Ordonanta 96, legata de programul "Cornul si laptele", program care din acest an se extinde si la gradinite. In acest sens, s-au purtat discutii cu directorii de gradinite care trebuie sa igienizeze spatiile de depozitare. Probleme se mai inregistreaza inca si la necesarul de frigidere. Exista inca 57 de unitati de invatamant care nu au frigidere. Dintre acestea, 15 sunt in mediul rural si 42 in mediul urban. Numai la gradinite sunt aproximativ 13.243 de copii, care intra in acest program, numai la gradinitele cu orar normal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 341

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 509

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 414

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 461

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 565

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 551

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 459

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 658

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 532

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 477

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 691

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 460

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1278

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 602