Municipalitatea şi Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, chemate în judecată de Prefectura Constanţa. Mărul discordiei - un supermarket de pe strada Soveja

Prefectul judeţului Constanţa a chemat în instanţă Primăria Municipiului Constanţa şi societatea Bogaris Residential Rom Cuatro SRL. Motivul - suspendare executare act administrativ.
 
Pe data de 14.11.2017, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 7769/118/2017, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, materie - contencios administrativ şi fiscal, obiect - anulare act administrativ, suspendare executare act administrativ, stadiul procesual - fond. Părţi în dosar sunt prefectul judeţului Constanţa - reclamant, iar Primăria Municipiului Constanţa, prin primar, şi SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL - pârâţi.
 
„Urmare a adresei Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa nr. 49659/27.09.2017, Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa a depus o acţiune în contencios-administrativ pentru anularea Autorizaţiei de construire nr. 1202/2016, emisă de Primăria Constanţa, privind construirea unui imobil situat pe strada Soveja nr. 15B pentru motivele tehnice invocate în adresa Inspectoratului“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Dragoş Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Instituţie Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
Precizăm că la adresa strada Soveja nr. 15B se află un magazin Lidl, ridicat pe terenul fostei baze RATC Constanţa. Am luat legătura cu Dayan Fetislam, inspectorul-şef al Direcţiei Regionale în Construcţii Sud-Est, care a precizat că ne va oferi informaţiile privind actul de control şi cele constatate, în urma unei solicitări.
 
Ce presupune Autorizaţia nr. 1202
 
Reamintim că Autorizaţia nr. 1202 din 1/07/2016 a fost emisă de Primăria Municipiului Constanţa pentru SC Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi presupunea „Construire imobil cu regim de înălţime: parter înalt cu funcţiunea magazin retail, realizarea de parcări supraterane, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare împrejmuire teren organizare de şantier“. Investiţia a fost realizată pe strada Soveja nr. 15B.
 
Bogaris Residential Rom Cuatro SRL a solicitat, în anul 2015, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, aviz de mediu pentru proiectul „Construire imobil cu regim de înălţime: parter, funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcări supraterane, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuirea terenului, organizare de şantier“, pe strada Soveja 15B.
 
Amplasamentul pe care s-a realizat proiectul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, strada Soveja nr. 15B, într-o zonă din incinta fostei baze auto a Regiei de Transport Comunal Constanţa, care fusese desfiinţată. Terenul, în suprafaţă de 7.093 mp conform actelor şi măsurătorilor cadastrale, pe care s-a realizat magazinul este alcătuit din trei loturi (lotul 1, cu suprafaţa de 5.802 mp, lotul 2, cu suprafaţa de 731 mp, şi lotul 3, cu suprafaţa de 560 mp) şi se află în proprietatea beneficiarului, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, în baza actului de dezmembrare autentificat sub numărul nr. 2675/09.12.2014 de către notar public Cristina Mihalache.
 

Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Înfiinţată în anul 2006, Bogaris Residential Rom Cuatro SRL are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 116.953.185 de lei, integral vărsat, este compus din 1.072.965 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 109 lei. Asociaţi sunt Bogaris Residential 4 SL, cu sediul în Spania, Pabellon Monorrail, cu 99,999% din capitalul social, Alfonso de Los Santos Otero Zapata, născut pe 15.02.1969, în Sevilla, Spania, cu 0,001% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt EL Burgo De Pudio S.L.U., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Rodrigo Charlo Molina, Melibera S.L.U., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Gonzalo Maria Melgarejo Martinez de Avellanosa, Ibertas Proyectos 1 S.L.U., cu sediul în Spania, în Sevilla, reprezentată prin Francisco Javier Charlo Molina, Gongaltres S.L., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Francisco Javier Gonzalo Ibarra, Manyara S.L.U., cu sediul în Spania, Sevilla, reprezentată prin Manuel Alfonso Moyano Reyes.

 
Citeşte şi: 
 
Hipermarket pe terenul fostei baze RATC Primăria Constanţa a aprobat documentaţia pentru Bogaris Residential Rom Cuatro SRL

Un nou sens giratoriu pe strada Soveja Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, demersuri pentru noul magazin, ridicat pe fosta baza a RATC (galerie foto)

Un pas mai aproape Spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL continuă investiţiile pentru hipermarketul din strada Soveja

Investiţiile spaniolilor pentru viitorul hipermarket Bogaris Residential Rom Cuatro SRL vrea să amenajeze spaţii verzi

Este vizată fosta bază a RATC Primăria Constanţa a dat curs unei solicitări a spaniolilor de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL

Este vizată circulaţia rutieră Ce au depus spaniolii de la Bogaris la APM Constanţa

Vă mai amintiţi de fosta bază a RATC Constanţa de la Delfinariu? Uitaţi ce hipermarket se face acolo (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 477

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 472

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 851

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 617

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 3987

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 630

Arestare de ultim moment la Tribunalul Constanța!

27 Mar 2024 726

Scandal în localitatea Dropia, județul Constanța! Femeie amenințată de fostul concubin! Suspectul și-a agresat și fostul cumnat cu sapa

27 Mar 2024 369

IPJ Olt Percheziții

27 Mar 2024 258

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 582

Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, proces la Constanța cu inspectorii de integritate

27 Mar 2024 413

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 479

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 653

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 784

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 485