Muzeul de Artă Populară va fi restaurat (document)

Municipiul Constanţa anunţă consultarea pieţei în vederea elaborării DALI (Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii), inclusiv studiu istoric, studiu topografic, documentar fotografic, precum şi documentaţii pentru obţinere avize/acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, aferente obiectivului de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanţa“.
 
Scopul realizării obiectivului de investiţii îl reprezintă îmbunătăţirea infrastructurii culturale prin reabilitarea, consolidarea şi restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanţa. Imobilul este amplasat în zona istorică a Constanţei, fiind o clădire monument istoric de valoare naţională şi universală, cu o mare însemnătate pentru istoria oraşului.
 
Ansamblul muzeal ce urmează a fi reabilitat este compus din clădirea muzeului şi clădirea anexă. Clădirea muzeului are regim de înălţime D+P+1E, fiind construită din cărămidă şi beton, fără lift, şi datează din anul 1896 fiind proiectată în stil neoromânesc, stilul arhitectonic făcând apel la elemente de tradiţie, folosite în special, la edificiile de cult. Suprafaţa construită a clădirii este de 431 mp, suprafaţa construită desfăşurată este de 1.449 mp, iar suprafaţa măsurată a imobilului, de 1.636 mp.

Clădirea anexă are regim de înălţime D+P+1E, suprafaţa construită desfăşurată este de 482 mp, în timp ce suprafaţa măsurată a imobilului are 1.636 mp. Această clădire datează din anul 1954, este construită din cărămidă şi beton, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are funcţiunea de laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.

Obiectivul de investiţie este monument istoric

Persoanele interesate de restaurarea Muzeului de Artă Populară trebuie să aibă în vedere faptul că obiectivul de investiţie este monument istoric şi nu i se poate modifica aspectul faţadelor. De asemenea, prestatorul va avea în vedere adaptarea imobilului la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilităţi, implementarea unor soluţii prietenoase cu mediul înconjurător, precum şi orice alte lucrări necesare realizării obiectivului propus. Toate studiile/cercetările de specialitate preliminare pentru elaborarea expertizei tehnice se vor întocmi conform prevederilor legale în vigoare, respectiv specialişti, experţi şi verificatori atestaţi de Ministerul Culturii.
 
Totodată, ofertanţii vor preciza dacă personalul minim de specialitate solicitat este suficient pentru realizarea serviciului sau, în caz contrar, se va prezenta o listă cu personalul necesar realizării acestei investiţii în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare şi cu cerinţele Ghidului solicitantului - Condiţii specifice de accesare a fondurilor, Axa Prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1, Programul Operaţional Regional 2014-2020.
 
Cei interesaţi pot transmite propunerile până la data de 20.03.2017. Consultarea se va desfăşura doar în sistem electronic, orice persoană sau organizaţie interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a serviciului. Ofertele, precum şi alte informaţii se pot transmite la adresa de e-mail programe@primaria-constanta.ro.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta caietul de sarcini şi solicitarea de consultare de piaţă pentru obiectivul de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanţa“. 
 
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 615

Cine sunt secretarii fiecărei primării de comune și orașe din județul Constanța. Lista oficială

21 Mar 2024 5270

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 511

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 920

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 930

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 998

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

15 Jan 2024 1132

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2230

Primăria Municipiului Constanța oferă cadouri de sărbători pentru școlarii și preșcolarii din oraș (GALERIE FOTO)

06 Dec 2023 834

O spălătorie auto din Constanța va deveni restaurant Subway! Documentație, eliberată de primărie

29 Nov 2023 3191

Știri Constanța azi Un copac a căzut peste o bancă pe bulevardul 1 Decembrie (FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 1366

Arbore de mari dimensiuni, prăbușit în fața Primăriei Constanța (FOTO+VIDEO)

20 Nov 2023 1182

PUD de amenajare zonă loisir în Portul Tomis, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

16 Nov 2023 1026

Imobiliare Constanța Un PUD pentru construirea unui imobil a fost lansat în consultare publică (DOCUMENT)

04 Nov 2023 1327

Un nou Plan Urbanistic pentru o investiție în zona Cazino din stațiunea Mamaia, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

20 Oct 2023 896