UPDATE Cargou sub pavilion Malta, eşuat în Portul Constanţa (video)



Cargoul Caledonia
a eşuat în Portul Constanţa, în Dana RoRo1, în apropierea Terminalului de Pasageri. Pentru că ambarcaţiunea este încărcată, s-au luat măsuri pentru a fi descărcată, astfel încât operaţiunile de dezeşuare să fie efectuate mai uşor. Potrivit unor surse nava ar fi încărcată cu produse laminate şi se pregătea să părăsească Portul Constanţa când s-a împotmolit în nisip. Mai multe remorchere intervin pentru deblocarea şenalului navigabil.



Nava Caledonia este un cargo de mărfuri generale aflat sub pavilion Malta şi a fost construită în anul 2002.  Are o lungime de 188 m, o lăţime de 27 de m şi un tonaj de 35.079. Viteza de croazieră este de 10.7 noduri, iar cea maximă de 17.1 noduri. Pescajul navei inmatriculate cu IMO: 9262546 este de 11.7 metri.  

UPDATE 1, ora 13.05

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA transmite, într-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa, că duminică, 5 martie, „nava Caledonia, pavilion Malta, cu o lungime de 188.3m, după plecarea din dana 35/36, a atins uscatul cu prova în jurul orei 11.00 și a rămas într-o poziție statică în bazinul portuar în dreptul danelor Ro4/Ro5 și 39. Nava Caledonia este încărcată cu 10.678 tone de laminate. A fost efectuată o inspecție subacvatică la navă, care a durat aproximativ o oră.
 
Duminică seara, după ora 21.30, a început descărcarea unei cantități de până la 1.000 tone marfă, pentru a permite mutarea navei.
 
Această operațiune este menită să ușureze manevrele de mutare a navei într-o dană sigură, potrivită pentru reîncărcare și plecarea în condiții de siguranță”.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.