„Nu au fost notificate în vederea realizării unei inspecţii în perioada imediat următoare“ Despre controalele Gărzii de Mediu la GSP, Comvex şi United Shipping Agency

În contextul scandalului iscat pe tema preluării de către administraţia locală constănţeană a unui număr mai mare de acţiuni la Portul Constanţa, câţiva operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în port ne-au semnalat că firmele lor urmează a primi controlul Gărzii Naţionale de Mediu - Serviciul Comisariatul Judeţean Constanţa. Potrivit reprezentanţilor SC Grup Servicii Petroliere SA, nu doar firma pe care o administrează aceştia este vizată, ci şi SC Comvex SA, SC United Shipping Agency SRL, dar şi alţi agenţi economici care fac parte din Asociaţia Operatorilor Portuari.
În urma acestor sesizări, redacţia ziarului ZIUA de Constanţa a înaintat o adresă către Garda Naţională de Mediu, implicit către Comisariatul Judeţean Constanţa, prin care a solicitat, în baza Legii nr. 544/2001, mai multe informaţii cu privire la posibilele controale care ar urma să aibă loc în mod special la cei trei agenţi economici din portul Constanţa. De asemenea, ne-am exprimat şi intenţia de a afla motivele care au stat la baza demarării acestor controale.
Potrivit adresei nr. 1368/II CJCT/26.05.2014, semnată de însuşi comisarul-şef Marian Cristian Râşnoveanu, la cele trei societăţi, respectiv SC Grup Servicii Petroliere SA, SC Comvex SA şi SC United Shipping Agency SRL, „până în prezent, în anul 2014, nu s-au realizat controale, iar societăţile în cauză nu au fost notificate în vederea realizării unei inspecţii în perioada imediat următoare“. De asemenea, în aceeaşi adresă se mai precizează că nici „în anul 2013, la SC Comvex SA şi SC United Shipping Agency SRL nu au fost realizate controale pe linie de protecţia mediului, iar la SC Grup Servicii Petroliere SA s-a realizat câte un control la fiecare punct de lucru, respectiv Port Constanţa şi Staţia de fluide foraj Midia“.
În ceea ce priveşte frecvenţa controalelor efectuate de Comisariatul Judeţean Constanţa, reprezentanţii instituţiei constănţene au precizat că „activităţile de inspecţie şi control desfăşurate de către comisariatele judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu se realizează cu o periodicitate şi un fond de timp diferite de la un operator economic la altul, în funcţie de complexitatea activităţilor desfăşurate pe amplasament, de gradul de conformare cu cerinţele legislaţiei de mediu“. În acest context, se menţionează că cele trei societăţi la care am făcut referire în adresa noastră desfăşoară, în Portul Constanţa, activităţi cu impact asupra factorilor de mediu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amendă usturătoare, primită de o firmă! Garda de Mediu Constanța a avut un control planificat

26 Mar 2024 418

Operator din Portul Constanța, amendat cu 60.000 lei, de Garda de Mediu Constanța. Iată pentru ce

25 Mar 2024 598

Primăria Cogealac contestă amenda dată de Garda de Mediu Constanța. Dosarul, pe masa magistraților

22 Mar 2024 530

Justiție Constanța Comprest Util SRL, la judecată cu Garda de Mediu! Ce a decis instanța

21 Mar 2024 539

Iridex Group Salubrizare SRL, la judecată cu Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţului Constanţa

17 Mar 2024 503

Știri Constanța Nereguli în administrarea deșeurilor la Cogealac. Amenzi pentru autorități și firma implicată (FOTO)

27 Feb 2024 643

Asociație de proprietari din Năvodari, amendată de Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 600

Chiros SRL, firma care deține Cherhanaua Ovidiu, în proces cu Garda de Mediu Constanța

25 Feb 2024 816

Direcția de Cultură Tulcea, victorioasă la Constanța! (MINUTA)

22 Feb 2024 619

Garda de Mediu. Control tematic la Primăria Municipiului Constanța!

21 Feb 2024 477

Decizie definitivă în procesul dintre SC Tracon SRL și Garda de Mediu Constanța

20 Feb 2024 770

Garda de Mediu Județul Constanța, pe locul al doilea pe țară în activitatea de mediu pentru 2023

17 Feb 2024 610

Borș Ioan, șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut de DNA!

16 Feb 2024 551

O firmă de publicitate dă în judecată Comisariatul Județean Constanța. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

15 Feb 2024 745

Direcția Județeană pentru Cultură Tulcea, contra Garda de Mediu! Verdict în „stand by“, la Curtea de Apel Constanța

11 Feb 2024 686