O pată pe imaginea învăţământului constănţean Doi profesori, trimişi în judecată pentru luare de mită

Două profesoare de la Liceul „Dimitrie Leonida” au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru luare, respectiv dare de mită în formă continuată. Anchetatorii spun că pe 26 august, cu ocazia probei scrise la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, cele două cadre didactice au primit sume de bani din partea candidaţilor aflaţi în sală, pentru a-i lăsa pe elevi să copieze.
 
În imaginile surprinse de camerele video din sala de examen se vede cum elevii care susţineau examenul de Bacalaureat dau şpagă profesorilor în timpul primei probe scrise a sesiunii de toamnă, cea de limba şi literatura română. În imagini se poate vedea cum unul dintre elevi intră în sala de clasă şi lasă pe colţul catedrei un pachet de şerveţele, în care se presupune că ar fi bani. La scurt timp, unul dintre profesorii supraveghetori trece prin faţa catedrei, timp în care cel de-al doilea profesor ia pachetul de şerveţele. Poliţiştii spun că au observat pe camere cum una dintre profesoare vine în faţa camerei pentru a masca mâna celui de-al doilea profesor supraveghetor, care ia pachetul în care s-ar fi aflat şpaga. În urma anchetei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a eliminat din examen 13 elevi. Totul a pornit de la o elevă eliminată din examen pentru că a fost prinsă copiind. Aceasta s-a dus la poliţie şi a spus că a dat 50 de lei profesorilor ca să o lase să copieze. Potrivit inspectorului Cristina Ivan, ancheta se află în desfăşurare, iar după finalizarea acesteia inspectorii vor lua măsuri împotriva profesorilor.
 
Reamintim că, în prima sesiune a Bacalaureatului, preşedintele, vicepreşedintele şi membrii comisiei de Bacalaureat de la Liceul „Ion Bănescu" din Mangalia, elevi şi părinţi ai acestora au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, care i-au acuzat de dare şi luare de mită pentru fraudarea examenului susţinut în sesiunea iunie-iulie. Atunci, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi: Gheorghe Amza, Ingrid Laura Rădulescu, Florin Pădureanu, Doina Manolescu, Valeria Maria Tudosa, Otilia Cornelia Stere, Veronica Cara, Mihaela Valentina Balint, Gabriela Alexoiu, Cilica Stângaciu, Viorel Urziceanu şi Aurel Boboşatu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 550

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1642

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 484

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 476

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 558

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1021

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 698

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1141

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 381

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

26 Mar 2024 748

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 451

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 489

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 616

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 688

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 423