Oficial de la Ministerul Sănătăţii despre achiziţia autosanitarelor SMURD

Ministerul Sănătății acordă prioritate achizițiilor de ambulanțe, inclusiv pentru SMURD, în condiții de transparență și legalitate depline.
 
Ministrul Sănătății Florian Bodog apreciază că motivele care au determinat disputa publică inițiată de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe tema achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD, sunt artificiale și că o directă comunicare poate rezolva problema.
 

'Îl asigur pe dl secretar de stat Arafat că am toată deschiderea și determinarea pentru identificarea soluției adecvate, împreună cu toți cei care au responsabilități în acest domeniu, pentru că nu există nicio rezervă sau ezitare în privința achizițiilor de noi ambulanțe. Ba dimpotrivă! Viziunea Guvernului este, potrivit angajamentelor din programul de guvernare, să punem în practică un proiect major — achiziția de 3000 de noi ambulanțe — nu doar la nivelul SMURD, ci în toată țara, astfel încât să nu existe localitate importantă fără ambulanță. Însă, întrega procedură trebuie să se desfășoare cu respectarea deplină a legii și în beneficiul oamenilor. Prin urmare mă aștept la o participare si contribuție corespunzătoare din partea dlui Arafat', susține ministrul Sănătății, Florian Bodog.

 
Noua legislație privind achizițiile publice, adoptată anul trecut, a făcut inaplicabil protocolul dintre Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne privind dotarea pentru ISGU și a determinat ANAP să-l aprecieze corespunzător. Urmare a acestei realități a fost redactat și este în curs de evaluare și semnare, un nou protocol care va permite lansarea procedurii de achiziție de noi ambulanțe în condiții legale.
 
Ministrul Sănătății, accentuează că nu există niciun risc, de nicio natură care să determine sincope în activitatea SMURD, cu atât mai puțin să pună 'în pericol viața oamenilor' și îl așteaptă la un dialog constructiv pe Raed Arafat, imediat ce acesta va reveni în țară.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 499

Județul Tulcea Accident între o autoutilitară și un autoturism. Duba de marfă s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 603

Fostul paramedic acuzat că ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD, nemulțumit de pedeapsă!

12 Apr 2024 544

Un fost paramedic ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD! Tribunalul Militar amână procesul

02 Mar 2024 886

UPDATE Accident rutier la Săcele, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

24 Feb 2024 807

UPDATE Accident rutier în Medgidia, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 2164

LIVE de la Constanța UPDATE. Incendiu puternic la o vopsitorie auto din Constanța! Mașini în flăcări (FOTO+VIDEO)

08 Feb 2024 4061

UPDATE Județul Constanța. Două persoane rănite într-un accident rutier la intrare în localitatea Corbu. O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Feb 2024 3383

Cazul fostului paramedic acuzat că ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD, amânat

31 Jan 2024 558

Ar fi agresat sexual o pacientă în ambulanţa SMURD Fost paramedic trimis în judecată pentru agresiune sexuală! Începe procesul

29 Jan 2024 691

Oficial de la ISU Constanța! Ambulanța SMURD implicată în accident se deplasa cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1614

LIVE VIDEO Ambulanță SMURD proiectată în curtea bisericii din zona Spitalului Județean Constanța după un accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 6728

UPDATE Incendiu violent în județul Suceava! O locuință, cuprinsă de flăcări (GALERIE FOTO)

09 Jan 2024 915

Accident rutier între patru autoturisme, două dintre ele fiind parcate. Intervine descarcerarea! (FOTO)

02 Jan 2024 1067

Județul Constanța Autoturism răsturnat între localitățile Satu Nou și Mircea Vodă. Două persoane, rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 1521