Olimpicii NASA vor sa studieze in afara granitelor tarii

Andrei Dan Costea si Flaviu Valentin Darsan de la Liceul Teoretic "Ovidius" si Carmen Maria Govan de la Colegiul National "Mircea cel Batran", primii elevi care au ajuns prin forta capacitatilor lor intelectuale in baza spatiala americana, au avut posibilitatea de a participa in SUA la o competitie adresata elevilor claselor VI-XII * Cercetatorii americani le-au acordat premiul I si, in acelasi timp, le-au lansat si invitatia unei excursii la NASA * Al Globus, un cercetator american, le-a propus celor trei tineri ca, dupa terminarea liceului, sa vina sa studieze la Universitatea din California

Cei trei tineri care au participat, in luna iunie, la concursul international organizat de Ames Research Center NASA au revenit zilele trecute acasa. Astfel, Andrei Dan Costea si Flaviu Valentin Darsan de la Liceul Teoretic "Ovidius" si Carmen Maria Govan de la Colegiul National "Mircea cel Batran", primii elevi care au ajuns prin forta capacitatilor lor intelectuale in baza spatiala americana, au avut posibilitatea de a participa in SUA la o competitie adresata elevilor claselor VI-XII, care a presupus realizarea unui proiect privind construirea unei statii spatiale orbitale care sa se autoalimenteze. Adolescentii au aflat de acest concurs in urma cu cateva luni prin intermediul Internetului. Dupa acea a urmat o munca asidua de circa trei luni de zile. In realizarea proiectului, fiecare a avut rolul sau. Unul dintre ei s-a ocupat de partea de informatica, in acest sens culegand date despre infrastructura, domeniul social si economic, iar ceilalti doi, de partea de fizica, fiind niste mici genii in domeniul respectiv. De asemenea, elevii au beneficiat de tot suportul de care au avut nevoie din partea parintilor lor. Daca la inceput planurile celor trei nu erau luate prea in serios, cu timpul totul s-a schimbat. Insa intotdeauna a existat o persoana care i-a sprijinit, aceea fiind directorul Centrului de Excelenta Constanta, Ion Bararu. In ceea ce priveste rezultatele, acestea au fost facute publice tot pe Internet. Atat Carmen, cat si Andrei si Flaviu au fost de-a dreptul socati cand au aflat ca cercetatorii americani le-au acordat premiul I. In acelasi timp, acestia le-au lansat si invitatia unei excursii la NASA. Dupa ce au vizitat mai multe localitati si numeroase obiective turistice, elevii, insotiti de Ion Bararu, au ajuns si la Centrul de Cercetare NASA. In plus, munca acestor tineri a mai fost apreciata si de alte persoane. Spre exemplu, Al Globus, un cercetator american, le-a propus celor trei tineri ca, dupa terminarea liceului, sa vina sa studieze la Universitatea din California. In legatura cu acest lucru, tinerii au declarat: "Vrem sa mergem sa studiem in afara, mai ales datorita conditiilor excelente care sunt oferite acolo, dar si bazei materiale de care dispun. Totusi, am vrea sa ne intoarcem in tara, insa nu credem ca tehnologia de aici ne va ajuta prea mult".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 322

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 309

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 460

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 502

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 373

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 391

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 545

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 743

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 480

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 637

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 731

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 441

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 455

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia angajează. Detalii și condiții

12 Apr 2024 672

Vrei să lucrezi la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia? Mai multe posturi, scoase la concurs

11 Apr 2024 813