Ordinul de suspendare emis de prefect, lovit de nulitate Nicuşor Constantinescu, repus în funcţia de preşedinte al CJC

Nicuşor Constantinescu nu mai este şeful suspendat al CJC. În urma deciziei de vineri a Curţii de Apel Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu este, din nou, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Ordinul de suspendare din funcţie a şefului CJ Constanţa a devenit nul din momentul în care acesta a ieşit din arestul Spitalului Penitenciar Rahova şi a revenit acasă.

Odată cu încetarea şi a celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele acestuia, conform prevederilor legii, a expirat şi valabilitatea ordinului 431/11.08.2014, prin care prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, constata suspendarea de drept a mandatului preşedintelui CJC, Constantinescu Nicuşor Daniel, ca urmare a măsurii de arestare preventivă impusă la acea dată de Curtea de Apel Bucureşti. Aşa cum se menţiona şi în documentul semnat în luna august de prefectul Radu Volcinschi, ordinul a fost valabil „până la încetarea măsurii arestării preventive“. „Cum acest lucru s-a întâmplat odată cu decizia de vineri a judecătoarei Eleni Marcu, ordinul de suspendare şi-a încetat efectele, iar Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa“, au declarat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa.

Socoteala din acte nu se potriveşte cu cea „din târg“

Deşi, „în acte“, este din nou şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu nu îşi poate exercita prerogativele de preşedinte al Consiliului Judeţean, câtă vreme există anumite obligaţii impuse de magistraţii constănţeni. Potrivit încheierii instanţei date vineri, 5 decembrie, în care magistraţii au dispus înlocuirea arestului preventiv cu cea a controlului judiciar „în baza articolului 215, aliniatul 2 Cod Procedură Penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte, printre altele, următoarele obligaţii:
„să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura; să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni“.
Ceea ce înseamnă că, deşi Nicuşor Constantinescu nu mai are restricţii în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, el nu se poate întoarce efectiv la muncă, fiindu-i interzis să ia legătura cu cei din CJ Constanţa. Situaţia sa va fi dezbătută, cel mai probabil, în viitoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, care va avea loc pe 22 decembrie.

Şefii administraţiei publice constănţene, săptămânal la IPJ

De asemenea, Nicuşor Constantinescu este obligat, în perioada controlului judiciar, să ofere periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În plus, acesta este obligat să se prezinte pentru controlul judiciar în faţa poliţiştilor în fiecare zi de joi, potrivit unor surse judiciare bine informate.
Şi amicul şi colegul său, primarul Constanţei şi şeful PSD Constanţa, Radu Mazăre, trebuie să se prezinte în faţa ofiţerului aceleiaşi instituţii a Poliţiei Judeţului Constanţa, în fiecare zi de marţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 833

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1079

Gabriel Mustaţă rămâne judecătorul dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Cererea de recuzare a lui Nicușor Constantinescu, respinsă

31 May 2023 1213

Judecătorul Gabriel Mustaţă, recuzat de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

29 May 2023 1938

Decizie „bombă“ în instanță! Mai mulți primari și foști primari din județul Constanța vor fi reaudiați la Tribunal

16 Jan 2023 2811

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat într-un dosar DNA! Decizia finală se va lua azi

27 May 2022 2283

Se pensionează un fost procuror Anticorupție din Constanța! A cerut condamnarea lui Nicușor Constantinescu

21 Feb 2022 1938

Nicușor Constantinescu l-a recuzat pe judecătorul Lucian Lică! Ce răspuns a primit fostul șef al CJC

09 Feb 2022 2321

Ce judecător a recuzat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu

17 Dec 2021 2480

Opt ani pentru Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ ar putea fi rejudecat! Cererea, admisă în principiu

15 Nov 2021 2692

Oficial! Începe judecata în dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu!

21 Oct 2021 3456

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 2725

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat! Dosarul, în apel. S-a stabilit primul termen

21 Aug 2021 2347

Serviciul Român de Informaţii, așteptat să se pronunțe în dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu

08 Jul 2021 2428