Pentru construcţia unui dig la Agigea Firma soţiei defunctului Gabriel Căciuloiu scoate granit din munţii Măcinului

Societatea Consiliului Local Municipal Brăila, Eco SA, a încheiat recent un contract cu firma Interconstruct SRL din Constanţa, pentru livrarea, în următoarele şase luni, a circa 75.000 de tone de granit. Potrivit obiectivbr.ro, piatra va fi folosită la construirea unui dig în zona Agigea, pentru 10 milioane de lei.

Cariera de piatră Derea-Anton-Suluk de lângă Măcin este exploatată de societatea de salubrizare Eco SA Brăila. Pe 30 iunie, operatorul de salubritate brăilean, care are concesionată o carieră de piatră lângă Măcin, a folosit aproape cinci tone de explozibil sub formă de azotat de amoniu, pentru a disloca 23.450 de tone de granit. Cariera de la Măcin, care are o suprafață de 19,5 ha, a fost administrată înainte de 1990 de Întreprinderea de Gospodărire Locală a Primăriei Brăila, transformată ulterior în Eco SA. În anul 2000, Eco SA a încheiat cu Primăria Măcin un contract de preluare în concesiune a carierei pentru o perioadă de 20 de ani. 

Cine e Interconstruct?

Cine este însă firma constănţeană care va folosi granitul rezultat pentru lucrările de la digul de la Agigea? Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma are sediul pe strada Ştefan Mihăileanu, funcţionând în baza contractului de închiriere nr. 102926 din data 12.01.2015, emis de Sterică şi Maronca Paris. Asociaţi în firmă sunt Andrea Cristina Căciuloiu (50%) şi Aurelian Ceauş (50%), acesta din urmă fiind şi administratorul societăţii, care are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

La finele lui 2013, firma, care are un capital social de 500.000 de lei, declara o cifră de afaceri de 53.449.749 de lei, un profit de 232.577 de lei şi 70 de angajaţi. Andrea Cristina Căciuloiu mai este asociată şi în SC Comco Group SRL şi în G & G Amenajări Construcţii SRL, ambele din Constanţa. În cea din urmă apare şi în calitate de administrator.

Cât despre celălalt asociat, Aurelian Ceauş, acesta mai apare ca asociat şi în firmele: Actual Media SRL, Agrofour Ovidiu SRL, AICC Expert Grup SRL, CASS Electronics SRL (radiată), Ideal Standard SRL şi Almar Logistic SRL (radiată), în cea din urmă fiind şi administrator.

Andrea Cristina Căciuloiu a fost soţia defunctului Gabriel Căciuloiu, preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. Aurelian Ceauş a fost ales consilier local pe listele PNL la ultimul scrutin local la Eforie.

Contract de peste 40 de milioane de lei pentru o „autostradă“ pe Dunăre

În aprilie 2009, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a încheiat cu un consorţiu format din patru firme un contract în valoare de aproape 50 de milioane de euro cu TVA, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre, între Călăraşi şi Brăila. Contractul, cofinanţat de Comisia Europeană prin fonduri ISPA, reunea într-o asociere firmele Superquatro Grup Canal Services, G&G Romania şi Interconstruct SRL, ultimele trei fiind din Constanţa. Capital.ro, relata în 2009: „Companiile Interconstruct SRL şi G & G România au un acţionar comun - Andrea Cristina Căciuloiu. În afară de aceasta, în acţionariatul Interconstruct deţine 50% şi Aurelian Ceauş, iar la G & G România, 13% dintre acţiuni sunt deţinute de Bogdan Clincu, şi alte 36%, de Vlad Gabriel Căciuloiu, în vârstă de doar 16 ani, care a moştenit pachetul după decesul tatălui său. Interconstruct este o companie specializată în lucrări de geniu şi construcţii, care are deja în portofoliu lucrări hidrotehnice importante, iar G & G România are ca principal obiect de activitate intermedierile în comerţul cu material lemnos“.

În 2008, Interconstruct a câştigat şi o licitaţie de peste 3 milioane de lei la Valu lui Traian, pentru „lucrări de locuinţe sociale“, iar în 2010, la Cuza Vodă, pentru „lucrări de realizare a canalizării, a staţiilor de epurare şi a drumurilor din comună”.

Citeşte şi

Lucrări de locuinţe sociale în comuna Valu lui Traian - 03.11.2008
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consolidări de maluri şi lucrări de reabilitare la Canalul Dunăre - Marea Neagră, efectuate de firma soţiei defunctului Gabriel Căciuloiu (document)

09 Aug 2018 2684

Interconstruct SRL va elabora un act adițional la contractul de lucrări la sediului OCPI Constanța (document)

15 Dec 2015 4301

Cum a câştigat Argos SA un contract de aproape 2 milioane de lei cu CN APMC (documente)

19 Jun 2015 5054