Planetariul Constanţa intră din nou în reparaţii capitale! Cât vor costa lucrările de reabilitare (document)

Planetariul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa va intra din nou în reparaţii, instituţia lansând recent anunţul pentru atribuirea licitaţiei privitoare la reparaţia capitală a spaţiului expoziţional Planetariu. Contractul vizează executarea lucrărilor de reparaţie capitală a spaţiului expoziţional al Planetariului, obiectiv din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Realizarea obiectivului din investiţie constă în modernizarea spaţiului expoziţional din cadrul clădirii secţiei Planetariu şi vizează atât interiorul (reamenajarea a două grupuri sanitare, înlocuire tâmplărie PVC - geamuri, uşi -, refacere pardoseli, reparaţii capitale la pereţii interiori şi plafon, precum şi realizarea de picturi manuale ale pereţilor în tematica impusă), cât şi exteriorul (reparaţii capitale acoperiş, hidroizolaţii acoperiş, anvelopare clădire şi refacere finisaje exterioare).
 
În principal, lucrările constau în: demontare-montare tâmplărie PVC, desfacere tencuieli interioare, reparaţii tencuieli existente, glet şi zugrăveli lavabile, pictare manuală a pereţilor cu vopsea acrilică, desfacere şi refacere straturi acoperiş, montat gresie, faianţă, izolaţie termică exterior şi zugrăveli lavabile exterior. Preţul ofertat va implica şi transporturile PPD, cât şi cele auto, elementele de eşafodaj, inclusiv evacuarea resturilor materiale.
 
Potrivit anunţului, termenul de execuţie a lucrării este de 20 de zile calendaristice de la primirea ordinului de începere a lucrărilor. Acesta se emite la data semnării contractului. Reprezentanţii Complexului Muzeal precizează în anunţ că perioada de garanţie a lucrării este de 24 de luni. Garanţia de bună execuţie este în cuantum de 10% din valoarea contractului şi se constituie în condiţiile Legii nr. 98/2016, în termen de cinci zile de la data semnării contractului. Valoarea estimată a contractului este de 133.243,12 lei, fără TVA.
 
Potrivit anunţului, oferta trebuie să fie încărcată/postată în catalogul operatorului economic ofertant, după depunerea acesteia la sediul autorităţii contractante, începând cu data de/în 29.11.2016, de la ora 14.00. Oferta va cuprinde: oferta tehnică întocmită în concordanţă cu listele de cantităţi de lucrări, listele de consumuri de resurse etc.; formularul de ofertă financiară va cuprinde preţul în lei (cu şi fără TVA); certificatul constatator eliberat (cu maximum 30 de zile înainte de data depunerii prezentelor oferte) de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă instanţa competentă, din care să rezulte că obiectul contractului ce urmează a fi atribuit are corespondent în codul CAEN din certificatul constatator.
 
Termenul-limită de primire a ofertelor este 29 noiembrie 2016, până la ora 10.00. În vederea elaborării ofertelor, ofertanţii pot vizita locaţia vizată în cadrul contractului ce urmează a fi atribuit - secţia Planetariu (bulevardul Mamaia nr. 255) - şi pot solicita autorităţii contractante caietul de sarcini/antemăsurătoarea, prin adresa depusă la sediul acesteia (bulevardul Mamaia nr. 255, sediu administrativ - Biroul de Achiziţii Publice). Cu ofertantul declarat câştigător se va încheia o cumpărare directă online.
 
Contactat telefonic, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a precizat că, întrucât în anul 2015 a fost renovată sala de proiecţii, fiind efectuate lucrări de reparaţii, zidărie, zugrăveală şi schimbarea scaunelor şi a podelei, anul acesta vor fi amenajate sala din faţa spaţiului de proiecţii, cunoscută ca „Aula Planetariului”, spaţii sanitare, birouri şi biblioteca. „Nu putem funcţiona în perioada renovărilor în Planetariu. Solicitări în perioada aceasta nu prea sunt, dacă avem cinci vizitatori pe zi. Lucrările ar trebui să se finalizeze până la sfârşitul anului“, a precizat Adrian Bîlbă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planetariul Constanța se redeschide cu un sistem de ultimă generație

15 Jun 2022 1582

UPDATE Noaptea Muzeelor, la Constanța

10 May 2022 5749

ZIUA LIVE. Iulian Călin, manager interimar - „Complexul Muzeal de Științe ale Naturii face educație și cultură, nu spectacole și comerț"

20 Apr 2022 1856

ZIUA LIVE Cum va arăta viitorul Planetariu și cum se va transforma Microrezervația din Constanța

19 Apr 2022 2137

ZIUA LIVE. Proiecte de dezvoltare și îmbunătățire a ofertei muzeale ale CMSN Constanța

18 Apr 2022 1624

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța și instituțiile subordonate își prezintă raportul de activitate (galerie foto+video)

15 Sep 2021 2883

După o serie de contestații, contractul de achiziție al Planetariului hybrid 4K pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a fost atribuit

18 Aug 2021 2595

Achiziția planetariului 4k de către Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, în fața magistraților de la Curtea de Apel

10 May 2021 1920

Achiziția planetariului hybrid 4k de către Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, contestat la CNSC

15 Apr 2021 1340

Ziua planetariilor Planetariul din Constanța, înființat în anul în care a fost făcut primul pas pe Lună!

24 Mar 2021 1902

Revista presei locale

02 Nov 2019 2866

Constanţa Evenimentul „Jubileul dedicat celor 50 de ani de Educație Astronomică la Planetariu”, organizat la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

20 Sep 2019 1630

Revista presei locale

20 Jul 2019 1901

Acces gratuit în mai multe instituții din Constanța, cu ocazia zilei de 1 Decembrie

29 Nov 2018 2923

Constanța. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Tarife valabile de astăzi

01 Jul 2016 6912