Plătiţi, că se filmează! Achiziţie directă de 50.000 de lei Prefectura Constanţa, protagonistă într-un film documentar



Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa se pregăteşte să se lanseze pe piaţa producţiilor video. Şi nu orice fel de proiecţii, ci de film documentar. Cel puţin la asta ne duce cu gândul cea mai recentă cumpărare directă a instituţiei, care a dat 50.000 de lei (11.127 de euro) pentru „servicii de realizare film documentar“ firmei Expert Media Consulting SRL, potrivit licitatiapublica.ro. Preţul maxim pe care Prefectura Constanţa era dispusă să îl plătească pentru aceste servicii era de 52.442 de lei (11.683 de euro). Procedura de achiziţie a fost deschisă pe 12 ianuarie, contractul fiind atribuit pe 15 ianuarie.

De la filmări de nunţi, la documentare pentru reprezentanta Guvernului

Firma care se va ocupa de producţia şi realizarea unui film de informare este tot din Constanţa - Expert Media Consulting SRL. Mai exact, societatea cu sediul pe bulevardul Tomis se ocupă de producţii video, dar este totodată şi firma pe care funcţionează Prima Tv Constanţa. Înfiinţată în 2005, societatea are „o soră“ cu acelaşi nume şi în capitală. Asociat unic în firmă este Maria Magdalena Licoi, iar administrator este Aurelian Gabriel Licoi. Maria Magdalena Licoi apare ca asociat şi administrator şi în firma Digital Passion SRL, dar şi în alte două firme radiate de la Registrul Comerţului - Club Alessandra SRL şi Top Fantesi Studio SRL. Aurelian Licoi administrează totodată şi firmele Digital Passion Video SRL şi Smart Publicis Est SRL, dar ca asociat apare doar în prima. Digital Passion este o firmă cunoscută în Constanţa pentru serviciile de filmare prestate la petreceri private. Mai mult decât atât, firma ar fi asigurat producţia video şi la nunta lui Pepe cu Raluca Pastramă, dar şi la botezul fetiţei lor, unde naşi au fost Andra şi Cătălin Măruţă.
În anul 2013, compania de producţie video care va presta servicii pentru Prefectura Constanţa declara o cifră de afaceri de 440.305 lei şi un profit negativ de -51.433 de lei, având cinci salariaţi.

Legături cu firma „Magazinului Pensionarului“ a surorii lui Babinciuc

Potrivit portalului Vrăjitorul.eu, aceeaşi Maria Magdalena Licoi a stabilit o legătură directă şi cu societatea RVD şi Pensionarii SA. Pe această firmă a funcţionat „Magazinul pensionarului“ din Constanţa, un proiect al municipalităţii care nu a avut viaţă lungă. Amintim că este vorba despre acele magazine pentru pensionari pe care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, le inaugura, cu surle şi trâmbiţe, cu doar cinci zile înaintea alegerilor locale din 10 iunie 2012. Pentru a deschide magazinele pentru pensionari, Primăria municipiului Constanţa s-a asociat cu RVD şi Pensionarii SA, societate înfiinţată în 2005, cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 341 A, ce are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata nespecializat. Asociaţi sunt Camelia Lenuţa Trofim şi Steluţa Cătălina Covaciu, administrator fiind Nicolae Cătălin Văcaru Buzea. Camelia Lenuţa Trofim este sora cunoscutului Cameliu Vasilică Babinciuc.
Pe numele firmei este deschisă în prezent o procedură de faliment la cererea debitorului. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, iar creditori sunt EO Stamp SRl şi RAEDPP Constanţa. 

Documentar în limba engleză

Filmul pe care societatea câştigătoare, Expert Media Consulting SRL, îl va realiza, trebuie să dureze minimum zece minute şi să aibă format MPG sau AVI compresat. Filmarea trebuie să fie Full HD Rgs 25 fps Pal 4:3, 16:9, iar coloana sonoră să fie originală. De asemenea, există şi menţiunea conform căreia filmul documentar va conţine şi un voice-over profesionist în limba engleză, pentru asigurarea unor elemente de dicţie şi accent originale. Nu este însă precizat niciun proiect în cadrul căruia este necesar filmul documentar în limba engleză achiziţionat prin cumpărare directă. Ar putea fi vorba despre proiectul „Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region (DOOA)“, lansat în luna aprilie a anului trecut, ce are ca scop promovarea turismului de aventură din țările partenere şi care îşi propune să identifice oportunităţile şi obstacolele din sectorul turistic, astfel încât să fie întemeiată o dezvoltare economică durabilă în regiune. Mai multe detalii despre acest proiect puteţi citi aici.

Proiectul DOOA are ca termen de finalizare 15 martie 2015. Partenerii Prefecturii Constanța în acest proiect sunt regiuni cu potenţial turistic similar din Bulgaria, Turcia, Georgia și Moldova.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.