Actualitate

Poarta 1 a Portului Constanța. Schimbări în fluxul de circulație rutieră. Cum va arăta parcarea de lângă Vraja Mării

În cursul zilei de ieri, la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) a avut loc o conferință de presă susținută de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și de directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, urmată de o întâlnire cu operatorii portuari.
 
La conferința de presă, primarul municipiului Constanța a declarat că vor fi luate mai multe măsuri atât la nivelul municipiului Constanța, cât și al Portului Constanța, pentru ca, în curând, Constanța să devină a doua putere economică a României.
 
„Astăzi naștem o tradiție și mi-aș dori ca această tradiție să nu se limiteze doar la mandatele pe care temporar le avem eu, și domnul director general, ci să devină obișnuință. Primarul municipiului, împreună cu directorul general al portului, să organizeze întâlniri cu presa, precum și întâlniri periodice cu operatorii portuari“, a precizat Făgădău.
 
De asemenea, acesta a vorbit și despre măsurile care urmează să fie implementate pentru modernizarea și reabilitarea portului, dar a punctat și faptul că elaborarea Master Planului Portului se îndreaptă spre final. „În cadrul întâlnirilor pe care le avem cu ambasade, cu camere de comerț bilaterale, cu grupuri de investitori, eu nu prezint doar posibilitățile de investiție de pe raza municipiului Constanța, ci și pe cele ale portului. Trebuie să ne unim efortul și ceea ce are portul de oferit astăzi să ajungă la capacitate maximă. În afară de ceea ce înseamnă deschidere la apă, portul beneficiază de suprafețe impresionante, care, din păcate, nu sunt utilizate complet“, a declarat Decebal Făgădău.
 
Totodată, primarul a mai precizat: „Mi-am propus să fiu proactiv și administrația să devină un promotor al acestui demers de unificare și de promovare a posibilităților de investiții pe raza municipiului Constanța, indiferent că vorbim despre port sau că vorbim despre oraș sau de zona de turism. În perioada următoare, vor exista întâlniri cu studenții universităților, cu agenții economici din zona de turism; anul acesta trebuie să construim premisele elaborării strategiei de dezvoltare a municipiului Constanța“.
 
Printre măsurile care urmează să fie luate în acest sens sunt: transformarea Văii Portului în parte carosabilă, reabilitarea parcării din zona Vraja Mării, îmbunătățirea accesului la Poarta 1, resistematizarea stațiilor de autobuz, refacerea stadionului Portul. „Varianta Valea Portului, cea care nu este utilizată acum pentru circulație, vrem să o transformăm în parte carosabilă și zonă de acces către port. Se va resistematiza stația de autobuz, cu peronul pe mijloc, încercăm să separăm fluxurile de mașini. Vor exista două benzi care duc spre intrarea portului și o bandă va merge către Portul Tomis“, a mai spus Făgădău.
 
Directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă: „Master Planul Portului este finalizat, urmează ca săptămâna viitoare să fie aprobat în Consiliul Tehnic Economic al Ministerului Transportului“.
 
Spitalul din port, readus în atenție
 
În jurul prânzului, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, s-au întâlnit cu operatorii portuari. Potrivit omului de afaceri Corneliu Idu, acesta este un lucru foarte bun: „De 47 de ani, viața mea este conectată la pulsul portului Constanța. În sfârșit, avem o administrație care își pleacă urechea la problemele noastre. Portul Constanța este un bun național, nimeni nu are dreptul să împiedice dezvoltarea portului Constanța“. În cadrul întâlnirii cu operatorii portuari, primarul a precizat: „Vreau să ne vedem trimestrial (n.r. cu operatorii), eu am vrut să vin în port acum, dar, pe viitor, ne putem întâlni unde doriți“.
 
Edilul-șef a ținut să le mulțumească operatorilor portuari pentru ce au făcut până în prezent, acesta menționând faptul că știe cât este de greu să construiești o afacere și să o menții. De asemenea, Făgădău a mai propus ca, în cadrul unei întâlniri viitoare, să se facă o statistică a numărului de angajați, adăugând că s-a prezentat la această întâlnire pentru a construi agenda orașului și a crea o strategie unitară. „Avem multe de făcut împreună, din partea mea aveți deschidere, da-ți-mi ce probleme aveți“, le-a mai spus Făgădău operatorilor portuari.
 
Ștefan Muntoiu, unul dintre operatorii portuari, a ridicat problema spitalului din port, care, în prezent, nu este funcțional. „Propunem ca acest spital, ca suprastructură, să treacă în administrația Portului Constanța, să fie asigurat managementul de către comunitatea portuară și să putem să atragem fonduri și investiții astfel încât să aducem spitalul acesta la standardul cerut de colaboratorii noștri pe partea portuară“, a declarat acesta, la finalul întâlnirii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Transporturilor a lansat în consultare publică bugetul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (documente)

04 Jan 2018 664

Primăria Constanţa a eliberat mai multe autorizaţii de construcţie pentru CNAPMC. Ce lucrări se vor realiza anul acesta?

03 Jan 2018 636

Licitaţie la CN APM SA Constanţa pentru achiziţia serviciilor de evaluare a bunurilor. Compania va plăti peste 116.000 de lei (document)

03 Jan 2018 590

Cine va elabora hărţile strategice de zgomot pentru Portul Constanţa?

29 Nov 2017 188

Atenție șoferi. Breteaua rutieră de legătură cu DN 39A intră în reparații. Traficul va fi restricţionat în zona podului nou de la Agigea

17 Oct 2017 526

CN APM Constanţa SA cumpără electropompe submersibile. Iată de la cine! (document)

09 Oct 2017 678

Ministerul Transporturilor evaluează posibilitatea ca spitalul CF Port să fie transferat la CNAPMC

05 Oct 2017 769

UPDATE Posibil abuz de poziţie dominantă al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa. Consiliul Concurenței face verificări

26 Sep 2017 1009

Schimbări la Global Consulting Certification SRL, deţinută de Mircea Marcu, fost director CNAPMC

28 Aug 2017 710

Prezent în Portul Constanţa, ministrul Răzvan Cuc s-a declarat mulţumit de managementul CNAPMC

14 Aug 2017 772

Declaraţie de avere - Luciana Izabel Mocanu Şefa Biroului de Litigii şi Negocieri Contencioase din cadrul CN APMC, cu trei bunuri imobile şi unul mobil (documente)

11 Aug 2017 3422

Declarație de avere - Elena Mihaela Singeorzan Angajată în cadrul CN APMC, cu trei bunuri imobile și două mobile (documente)

10 Aug 2017 3613

Declarație de avere - Tănase Iulian Pepi Șeful Serviciului juridic și contencios din cadrul CN APMC, cu patru bunuri imobile și două mobile (documente)

09 Aug 2017 2455

Declaraţie de avere - Doru Adrian Mihai Ce deţine şeful Biroului de Urmărire Trafic Maritim din cadrul CN APMC (documente)

08 Aug 2017 1923

Declaraţie de avere - Irina Beşcucă Iacob Angajată a CN APMC, cu trei bunuri imobile şi unul mobil (documente)

07 Aug 2017 1784

Declarație de avere - Liliana Mihai Ce deține șefa Serviciului de Cadastru și evidențe funciare din cadrul CN APMC (documente)

05 Aug 2017 1179

Declarație de avere - Georgiana Puia Angajată în cadrul Biroului Relații Internaționale din CN APMC, cu o mașină și un apartament (document)

04 Aug 2017 1321

Declarație de avere - Laurențiu Teodoru Șef al Biroului de Proiecte Europene și inginer în cadrul CN APMC, cu un apartament și două autoturisme (documente)

03 Aug 2017 651

Declaraţie de avere - Sorin Alexandru Horovei Analistul din cadrul Serviciului de Informatică al CN APMC deţine un autoturism fabricat în 2011 (document)

02 Aug 2017 901

Declaraţie de avere - Radu Florescu Inginer în cadrul CN APMC, cu o casă, un teren şi un autoturism (documente)

02 Aug 2017 929

Declaraţie de avere - Mariana Udrea Angajata CN APMC, cu o casă, un teren şi un autoturism (documente)

01 Aug 2017 659

Declaraţie de avere - Petru Radu Şeful Serviciului de Exploatare şi Siguranţă Portuară din cadrul CN APMC conduce un autoturism fabricat în 2016 (document)

01 Aug 2017 803

Declarație de avere - Andra Roxana Opreanu Șefa Biroului de Relații Internaționale din cadrul CN APMC a înstrăinat un apartament (documente)

31 Jul 2017 864

Declarație de avere – Raluca Mihai Specialistul în documentația studiilor din cadrul CN APMC nu deține bunuri mobile și imobile (document)

31 Jul 2017 688

Declarație de avere - Anamaria Luca Economista din cadrul CN APMC deține un autoturism fabricat în 2017 (documente)

31 Jul 2017 844

Declaraţie de avere - Adina Albu Şefa Biroului de Consultanţă Legală din cadrul CN APMC deţine două autoturisme (document)

29 Jul 2017 793

Declarație de avere - Laura Geacu Economista din cadrul CN APM SA Constanța, cu două bunuri imobile (document)

28 Jul 2017 638

Declarație de avere - Iuliana Carmen Cucui Economista din cadrul CN APMC deține un autoturism fabricat în 2014 (documente)

27 Jul 2017 721

Declaraţie de avere - Monica Lidia Velicu Şefa Biroului de Comunicare - Serviciul Marketing din cadrul CN APMC nu deţine bunuri mobile şi imobile (document)

25 Jul 2017 573

Declaraţie de avere - Marius Dănuţ Popescu Inginerul din cadrul CN APMC, cu un apartament şi un autoturism (documente)

25 Jul 2017 729

Sezonul cerealelor în Portul Constanța. Mii de tone de cereale sunt încărcate zilnic în nave. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești

24 Jul 2017 700

Declaraţie de avere - Ionuţ Bogdan Gheorghiu Economistul din cadrul CN APMC, cu un teren şi un apartament (documente)

24 Jul 2017 497

Declaraţie de avere - Răzvan Anghel Consilierul juridic din cadrul CN APMC deţine un autoturism fabricat în 2005 (documente)

24 Jul 2017 694

Cât şi cui plăteşte CN APMC pentru un studiu privind potenţialul de trafic de marfă aferent porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia

22 Jul 2017 872

Declarație de avere - Laura Tivga Economista din cadrul CN APMC, cu două terenuri și două imobile (documente)

21 Jul 2017 557

Declarație de avere - Radu Nicolae Subinginer în cadrul CN APMC, cu două mașini și două imobile (document)

21 Jul 2017 703

Declarație de avere - Raul Crîngașu Inginerul din cadrul CN APMC, cu trei imobile și un autoturism (document)

20 Jul 2017 566

Declaraţie de avere - Ioana Blănuţă Şefa Compartimentului Nave Tehnice Depoluare din cadrul CN APMC, cu patru conturi la active (document)

20 Jul 2017 752

Declaraţie de avere - Laura Niculae Economista din cadrul CN APMC, cu un teren, o casă şi un autoturism (document)

19 Jul 2017 667

Declaraţie de avere - Otilia Ifimov Şefa Departamentului de Achiziţii Publice din cadrul CN APMC, cu o colecţie de obiecte de cult, artă şi bijuterii estimată la 40.000 de euro (document)

19 Jul 2017 762

Declaraţie de avere - Tudorel Lupu Inginerul din cadrul CN APMC conduce un autoturism fabricat în 2010 (document)

18 Jul 2017 1140

Declaraţie de avere - Lucia-Florina Fifere Organizator relaţii în cadrul CN APMC, cu trei imobile şi un autoturism (document)

18 Jul 2017 582

Declarație de avere - Ionuț-Dumitru Gumeni Șeful Biroului de Administrare Rețea din cadrul CN APMC, cu două terenuri, o casă și un apartament (document)

17 Jul 2017 613

Declarație de avere - Gheorghe Viorel Parpală Șeful Sucursalei Energetică Port din cadrul CN APM SA, cu șapte terenuri, trei apartamente și o casă

17 Jul 2017 867

Declaraţie de avere - Dorin Raicu Consilierul juridic din cadrul CN APMC nu deţine bunuri mobile şi imobile (document)

15 Jul 2017 735

Declarație de avere - Teodor Patrichi Consilierul CN APMC Constanța conduce două autoturisme (documente)

14 Jul 2017 1068

Declaraţie de avere - Vicenţius Petrescu Şeful Sucursalei de Servicii Port din cadrul CN APMC, cu patru terenuri, o casă şi două apartamente (documente)

13 Jul 2017 599

Declarație de avere - Emil Sorin Banias Șeful Sucursalei Nave Tehnice din cadrul CN APMC, cu două terenuri, o casă și un apartament (documente)

12 Jul 2017 1540

Declaraţie de avere - Victor Alexandru Frunză Un membru al Consiliului de Administraţie din cadrul CN APMC, cu mai multe credite la activ (documente)

11 Jul 2017 1559

Declaraţie de avere - Robert Răzvan Dobre Un membru al Consiliului de Administraţie al CN APMC conduce un automobil fabricat în 2016 (documente)

11 Jul 2017 1370