Pompierii militari au stins incendiul izbucnit la Ecluza Agigea

Brigada de Pompieri "Dobrogea", in colaborare cu conducerea ecluzei Agigea a organizat, in cursul diminetii de ieri, un exercitiu tactic, menit sa verifice nivelul de pregatire a unitatii. Potrivit scenariului, mai multe echipaje din cadrul brigazii au fost solicitate, in jurul orei 09.45, sa intervina la stingerea unui incendiu izbucnit la camera pompe ulei de actionare a sistemelor hidromecanice de pe culeea nr. 3 a ecluzei Agigea. Imediat, la fata locului au aparut opt autospeciale dotate cu apa si spuma, apartinand Detasamentului Constanta Oras, Sectia Palas (ambele cu cate doua masini), respectiv Sectia Port. De asemenea, la aplicatie au mai participat o autospeciala de descarcerare si o autosanitara a brigazii, cat si echipaje de politie si jandarmi. Incendiul izbucnit la ecluza s-a datorat dificultatilor inregistrate la intretinerea instalatiilor si neasigurarii personalului necesar pentru aplicarea normelor PSI. Din acest motiv, in ultimii ani aici s-au inregistrat mai multe incidente de ordin tehnic si disfunctionalitati. Primii la fata locului au ajuns pompierii militari din cadrul Sectiei Port, care au constatat ca incendiul se manifesta violent la camera de pompe, existand pericolul extinderii la celelalte instalatii. Instalatia fixa de stingere nu putea fi folosita intrucat presiunea si debitele retelei de hidranti erau insuficiente, drept pentru care s-a luat decizia utilizarii apei existente in retea, dar si a resursei naturale a Canalului Dunare - Marea Neagra. Fata de situatia creata, comandantul operatiunii a luat mai multe decizii, printre care crearea unui dispozitiv de stingere a incendiului, asigurarea masurilor de siguranta si protectie si organizarea a doua sectoare de stingere. La 20 de minute de la izbucnirea sa, incendiul a fost stins, operatiunea fiind considerata o reusita. Pompierii militari din cadrul Brigazii "Dobrogea" au mai realizat in ultima luna astfel de exercitii, actiuni similare fiind efectuate la Spitalul Clinic Judetean si la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 630

Primăria Năvodari, județul Constanța a cumpărat servicii de mentenanță pentru iluminatul public

05 Mar 2024 572

Soluția oferită de magistrații Curții de Apel Constanța în procesul dintre Team Force Security SRL și mai multe societăți

02 Mar 2024 497

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 595

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de mentenanță a iluminatului public

26 Feb 2024 857

Team Force Security SRL dă în judecată mai multe societăți. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

23 Feb 2024 554

Licitație de 9,58 de milioane de euro, pentru DRDP Constanța, tranșată de judecătorii de la Curtea de Apel (MINUTA)

21 Feb 2024 667

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3553

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța caută o firmă care va face curățenie în Pavilioanele pentru pensionari (DOCUMENT)

15 Feb 2024 641

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 576

Unitatea Militară 02049 Constanța cumpără servicii de întreținere a aeronavelor

12 Feb 2024 694

Licitații Constanța Primăria Mangalia pregătește un contract pentru întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor (DOCUMENT)

01 Feb 2024 806

SRCF Constanța, demersuri pentru stabilizarea unui versant pentru calea ferată din Portul Constanța

28 Jan 2024 709

Licitații publice Compania lui Dorin Berbescu, contract de întreținere a echipamentelor video în proiectul Safe City din municipiul Constanța

14 Jan 2024 709

Licitații județul Constanța Două firme locale reabilitează trotuarele străzilor din Cernavodă (DOCUMENT)

24 Oct 2023 1000