Prejudiciul ar fi de peste 62 de milioane de lei Nicolae Mergeani, proprietarul Fratelli Constanţa, din nou în vizorul legii

Dragoş Bilteanu, şeful SIF Banat-Crişana, şi soţul cântăreţei Cristina Rus, Nicolae Mergeani, de la SIF Muntenia, Najib El Lakis, de la SIF Banat-Crişana şi alte două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, într-un dosar în care se vorbeşte despre manipularea pieţei de capital şi delapidare a societăţilor de investiţii financiare, anunţă Agerpres. Nicolae Mergeani este membru în Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia şi totodată un prosper om de afaceri, asociat în firma pe care funcţionează cluburile sub egida Fratelli. Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Nicolae Mergeani, de profesie avocat, apare şi în societatea comercială Bros Cafe Trade SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, în Piaţa Ovidiu.
 
De altfel, numele lui Nicolae Mergeani a fost menţionat şi în dosarul întocmit de procurorii DNA pe numele lui Andrei Hrebenciuc, în care fiul fostului deputat este suspectat de fapte de corupţie legate de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier. În această cauză, procurorii Anticorupţie au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Nicolae Mergeani.

DIICOT, despre posibilitatea constituirii unui grup infracţional organizat

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru Mediafax, că procurorii au emis cinci ordonanţe de reţinere, după ce au audiat 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital. Prejudiciul în acest dosar este estimat de procurorii DIICOT la peste 62,5 milioane lei. „În perioada 2012 - 2014, membrii grupării au constituit un grup infracțional organizat ce a avut ca scop obținerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crișana SA și SIF Muntenia SA București, prin delapidarea acestora (în modalitatea însușirii / traficării), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăți nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienței acestora. În acest scop, aceștia au folosit persoane juridice nerezidente, precum și persoane juridice de naționalitate română, la care asociați au fost avocați care au deținut pentru aceștia acțiunile SIF 1, asigurându-le sustragerea de la o eventuală decizie de concertare în condițiile art. 2861 din Legea 297/ 2004, precum și disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obținute prin delapidare“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Mergeani şi clubul care deţine car alegoric, conform cerinţelor lui Radu Mazăre 

Aşa cum arătam şi mai sus, potrivit Registrului Comerţului, numele avocatului Mergeani apare în mai multe societăţi comerciale, una dintre ele fiind Bros Cafe Trade SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, în Piaţa Ovidiu. De altfel, Nicolae Mergeani figurează ca fiind unul dintre patronii cunoscutului lanţ de cluburi Fratelli. Societatea comercială mai sus precizată are ca asociaţi persoane fizice pe Nicolae Mergeani, născut la data de 18.03.1976, în Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%, pe Daniel Caramihai, născut la data de 18.04.1975, în Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15%. Tot ca asociaţi persoane fizice mai apare Adriana Nadia Popescu, născută la data de 7.10.1977, din Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15%, Simona Elena Popescu, născută la data de 20.09.1975, în Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15%, Alexandru Dinu, născut la data de 12.02.1985, în Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 18,8%, Florin Adrian Dinu, născut la data de 27.02.1982, în Constanţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 18,7%, şi Liviu Adrian Temelie, născut la data de 27.03.1979, în Argeş, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 12,5%.
Administratorii SC Bros Cafe Trade SRL sunt Daniel Caramihai şi Alexandru Dinu. Unitatea are ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. Unitatea are punct de lucru în staţiunea Mamaia, Careu 4, Lot 5, contractul de închiriere datând în data de 15 aprilie 2011. Firma deţine, de altfel, şi un car alegoric cu care defilează în timpul sezonului estival în staţiunea Mamaia, aşa cum li s-a solicitat tuturor cluburilor de către primarul Radu Mazăre.
 
În ceea ce priveşte situaţia financiară, în 2011, SC Bros Cafe Trade SRL, cu trei salariaţi, a raportat un profit net de 226.717 lei, 0 lei pierdere brută, 321.162 de lei profit brut şi o cifră de afaceri de 1.888.891 de lei. În 2012, tot cu trei salariaţi, unitatea a declarat un profit net de 876.061 de lei, 0 lei pierderi brute, un profit de 1.044.561 de lei şi o cifră de afaceri de 3.425.337 de lei. Pe 2013, SC Bros Cafe Trade SRL, cu un salariat, a avut 0 pierderi, un profit de 301.885 de lei şi o cifră de afaceri de 3.742.129 de lei.

Ce spun indicatorii financiari despre activitatea Fratelli 

Din indicatorii financiari ai firmei Bros Cafe Trade SRL, reiese că firma este una volatilă - Marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (8,07% faţă de media industriei). Cu toate acestea, evoluţia cifrei de afaceri este mai bună decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (9,25% faţă de media industriei). Randamentul activelor este mai mare decât al industriei din care face parte, iar societatea prezintă un risc scăzut comparativ cu firmele competitoare şi are perspective solide de dezvoltare. Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Compania prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (22,06% faţă de media industriei). Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte, însă societatea are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (34,08% faţă de % media industriei). Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (14 zile faţă de zile media industriei).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clubul Fratelli Constanţa şi-a modificat structura. Vezi cine este noul administrator!

22 Feb 2017 15486

Printre acţionari, Nicolae Mergeani, proprietarul Fratelli Societatea Bros Cafe Trade SRL extinde un imobil din Mamaia

12 Dec 2015 8844

Fratelli Constanţa şi dosarul lui Hrebenciuc Avocatul Nicolae Mergeani, cercetat de procurorii DNA pentru spălarea banilor (document)

25 Oct 2014 17435