LIVE TEXT Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Casa Albă. Se va întâlni cu preşedintele Donald Trump (video)



Președintele Klaus Iohannis a ajuns, vineri, la Casa Albă, unde se întâlnește cu omologul său american, Donald Trump, informează Agerpres.ro
 
Șeful statului va semna în cartea de onoare de la Casa Albă și va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele american.
 
Ulterior, cei doi oficiali vor susține o declarație de presă comună.

UPDATE: ora 21.50

Conferinţă comună Klaus Iohannis - Donald Trump

"Sunteţi aliaţii noştri. Vă mulţumesc că sunteţi aici. Onoarea este de partea mea. Sunteţi o ţară minunată, avem o relaţie care devine din ce în ce mai bună", a declarat Donald Trump. 

"Este o onoare sa primesc un prieten atat de bun al Americii, poporul româm si cel american au atât de multe în comun, traditii vaste şi peisaje minunate" - a declarat Donald trump în deschiderea conferinţei comune de presă. 

"Astazi reafirmam si sarbatorim un parteneriat strategic care a inceput acum peste 20 de ani, vizita dvs vine intr-un moment important. Vom lupta pentru a intari aliantele noastre, pentru a crea noi prietenii si pentru a ne alia in lupta impotriva teorismului. Nu putem tolera aceste violente. Multumesc poporului roman pentru toate lucrurile care au contribuit împortiva acestui lucru, cum este terorismul, România este un membru important înpotriva ISIS, al patrulea contributor în Afganistan. Multi dintre cetatenii dvs au platit cu viata si americanii onoreaza sacrificiul lor" . 


Acesta l-a lăudat şi pe şeful de stat al României, pentru creşterea bugetului dedicat Apărării. 

"Vreau sa recunosc puterea de conducere a preşedintelui Iohannis, si faptul că a crescut bugetul de apărare de la 1,4% la 2% şi sper ca şi celelalte ţări vor urma exemplul României"

"Domnule preşedinte, vreau să vă mulţumesc pentru eforturi şi pentru curajul de a lupta împotriva corupţiei şi pentru a apăra litera legii. Aceste măsuri sunt importante pentru înflorirea comerţului şi pentru prosperitatea colaborării" - a mai precizat Donald Trump. 

Declaraţiile lui Klaus Iohannis, pe scurt:

"Domnule preşedinte, vreau să vă mulţumesc pentru eforturi şi pentru curajul de a lupta împotriva corupţiei şi pentru a apăra litera legii. Aceste măsuri sunt importante pentru înflorirea comerţului şi pentru prosperitatea colaborării. Este important de notat că acest parteneriat creionează România şi ceea ce reprezintă România. Romania care luptă împreună cu SUA în Afganistan şi Irak. Acest parteneriat contribuie la ce este România" - a declarat Klaus Iohannis. 

 

"Nu doar că trebuie să continue ci trebuie să fie mai puternic ca şi trebuie să rezolve cele mai importante probleme. Mă bucură faptul că NATO  a decis să lupte împotriva terorismului. O mare parte a bugetului NATO trebuie să fie îndreptată spre achiziţii strategice. Să folosim cu înţelepciune banii.

 

"Ştim că stăm în flancul estic al NATO, şi noi ne bazam pe voi, pe Statele Unite. Nu putem să ne apără singuri, ne bazăm pe voi. Împreună vom face mai parteneriatul mai puternic. NATOl şi UE nu trebuie sa concureze ci trebuie sa coopereze."



Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis despre candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO - „Nu este niciun secret că am discuții bilaterale cu aliați“

21 Mar 2024 390

Klaus Iohannis „România are toate premisele pentru a deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare, prin dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă“

21 Mar 2024 426

Președintele Iohannis a promulgat Legea „2 Mai“ – Traficul de droguri de mare risc, pedepsit cu închisoare cu executare

21 Mar 2024 505

CCR permite posesorilor de permis categoria B să conducă scutere

20 Mar 2024 413

Decretul semnat de Klaus Iohannis Anul 2025 va fi „Anul Centenar al Patriarhiei Române”

19 Mar 2024 422

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 1626

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 447

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 680

Președintele Klaus Iohannis „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO“ (VIDEO)

12 Mar 2024 732

Klaus Iohannis - „„Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de Președinte“ (VIDEO)

12 Mar 2024 398

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

12 Mar 2024 392

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 426

Modificarea Legii Concurenței, reexaminată la cererea președintelui Iohannis

11 Mar 2024 833

Legea care interzice vânzarea de energizante către minori, promulgată

11 Mar 2024 539

Iohannis- „Salut reuşita României în procesul privind Roşia Montană”

09 Mar 2024 466