Actualitate

Prima apariție a lui Dragnea PSD l-ar putea sacrifica pe Iordache

Liviu Dragnea vorbește, în aceste momente, la România TV despre abrogarea OUG 13. 

„După moțiunea de cenzură, după picarea ei miercuri, să aibă premierul și ministrul Justiției o discuție și premierul să ia o decizie dacă îl ține pe ministrul Justiție. Mi se pare o abordare firească. I-am zis premierului că e decizia lui. Înțeleg că ministrul Justiției și-a asumat această comunicare defectuoasă.

Despre organizarea protestului de la Cotroceni: Acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care am făcut acea declaraţie. Am vorbit cu mulţi şefi de filiale locale care au presiuni şi care vor un singur lucru - vrem să apărăm votul din decembrie. Pentru a încerca să stăpânim această dorinţa, am avut acea întâlnire şi discuţie din coaliţie şi cu PM Grindean                        
Apel către toţi românii: să fim calmi şi să nu escaladăm aceste proteste. A fost şi în interiorul partidului, şi adresat publicului. Niciunul, nici eu, nici Tăriceanu, nici altcineva nu profită din aşa ceva.                        

Vin tot felul de informaţii, unele poate sunt greşite. Dar mesajul preşedintelui Iohannis chiar şi de mine este aşteptat. E mediatorul naţiunii.                        

Preşedintele i-a trimis premierului o scrisoare prin care a cerut retragerea ordonanţei, lucru pe care premierul l-a făcut.E dreptul constituţional al lui Iohannis să aibă un mesaj în parlament marţi. Şi pe mine mă interesează. Dacă noi facem toate eforturile să nu iasă, mă aşteptăm că şi preşedintele să facă apel la calm. 

Au început tot felul de teorii. Oamenii chiar vor să-şi păstreze votul pentru că vor programul de guvernare.

Au început tot felul de teorii. Oamenii chiar vor să-şi păstreze votul pentru că vor programul de guvernare                        
                      
Premierul Grindeanu nu are de ce să se teamă. E doar un act normativ. Unde s-a mai pomenit în altă parte că procurorii să se bage peste treburile guvernului.Cu ce a pus guvernul mâinile pe DNA, când tocmai a pus în buget o suma foarte mare pentru DNA şi Ministerul Public? Dacă premierul va fi chemat la DNA şi suspendat de preşedinte, ce se va întâmplă? Nervozitatea va fi foarte mare, nu ştiu ce se va întâmplă. Un astemenea gest nu va putea trece.Unul dintre obiective a fost să nu se mai vorbească ce s-a întâmplat în guvernarea trecută. Uitaţi-va şi la ordonanţă adoptată de guvernul Cioloş. 

Aceste anchete nu pot fi oprite în Parlament, ele continuă.

Despre SRI - vulnerabilităţi, colaborare cu alte instituţii: Eu nu am informaţii că nu sunt în comisia SRI. Că președintele al CDEP l-am întrebat pe şeful Comisiei despre schimburile de informaţii din seară cu violente. Pentru că nu mi s-a părut corectă intervenţia preşedintelui.

Referendumuri: Două întrebări care trebuie să ajungă la public.  să terminăm cu bugetul şi vom discuta serios. Ne vom întâlni cu Coaliţia pentru Familie, au totuşi 3 milioane de semnături, un număr uriaş. Ce am discutat cu ei, pentru noi rămâne valabil. O întrebare privind familia e o întrebare profundă, în al doilea rând să vedem ce spun românii despre imunităţi. Peste tot e importantă imunitatea, dar nu e obligatoriu să fie şi la noi - să mai aibă cineva imunitate sau nu? Nu e o întrebare care să rămână strict în mediul politic.

Că procedura, discutăm cine poate să ceară referendumul. Dacă poate numai preşedintele, facem un apel şi îi cerem aceste referendumurile.

Aceste două întrebări nu sunt de grădiniţă, sunt profunde pentru societatea românească. Avem şi un protocol semnat cu Coaliţia pentru Familie. În această primăvară, noi toţi susţinem un referendum pe tema familiei.

Solicitarea preşedintelui: va primi aviz în termen legal, după aceea el va decide.

Despre întâlniri cu ambasadori: Eu sper că după aceste întâlniri au înţeles. Chiar dl Tăriceanu mi-a zis zilele trecute că a vorbit cu un lider european şi acela i-a spus că ştie că guvernul a votat o ordonanţă pentru amnistie. Până acolo s-a ajuns. Guvernul a informat oficial ţările europene, ambasadele, cu toate procedurile. Nu există niciun motiv să îi spună că ordonanţă a afectat statul de drept sau lupta împotriva corupţiei. 

De ce nu s-a pus în practică şi decizia CCR cu abuzul în serviciu?

Nu ştiu ce transmit ambasadorii. Eu mi-am făcut datoria. Premierul şi-a făcut datoria, Min. de Externe şi-a făcut datoria, a explicat foarte bine motivarea şi oportunitatea acestei decizii. După abrogarea ordonanţei, suntem curioşi ce reacţii vor mai avea aceste ambasadei. Din informaţiile noastre, în niciuna dintre aceste ţări abuzul în serviciu nu este incriminat.
Parlamentarii noştri (în PE) au informat şi se pare că oamenii (membri PE) au înţeles.

Întrebare Ciutacu: Întrevedeţi să aveţi o colaborare instituţională cu Iohannis după situaţia asta? Din partea noastră, am respectat tot ce era de respectat dpdv colaborare instituţională cu preşedintele. Nu avem nicio problema. Dar nu putem face mai mult. Dar nu văd şi nu cred că din cealaltă parte există această dorinţa.E dispus să meargă la discuţii cu Iohannis? Hai să vedem ce face.Modifică codul fiscal? Aici e un deranj foarte mare. Toată lumea trebuie să plătească taxe. Mă doare când un român care face aceeaşi muncă la o firma e plătit cu o suma şi un om în altă ţară e plătit de câteva ori mai mult.Toată lumea să plătească impozite. Aşa e corectĂ fost un mare scandal pe intenţia noastră de a mai amână un an unele prevederi din codul fiscal. Am spus din campania electorală. Dl Cioloş nu a vrut.

Se tem companiile de astfel de măsuri? Măsurile asumate de noi în campanie sunt sau urmează să fie puse în practică. Pot fi supăraţi, dar măsurile trebuie implementate.Schweighofer: Această anchetă trebuie dusă la capăt. Compania nu are nicio vină, dar adevărul trebuie să iasă la iveală - pentru toate defrişările. Ministerul va duce la capăt această anchetă.Nereguli au fost descoperite în mai multe ministere, vor ieşi la iveală în curând. Sunt puţine excepţii ministerele în care nu au fost descoperite.cred că pică moţiunea, avem majoritate stabilaToti trebuie să fim conştienţi că România are nevoie de calm. Nimeni nu câştigă dacă se prelungeşte criză. Guvernul a făcut ce avea de făcut. Această tulburare nu poate decât să stârnească alte tu;lburari. Nimeni nu a avut gânduri ascunse, să atace statul de drept şi lupta anticorupţie. Lumea trebuie să se calmeze. E important. Cei mai mulţi români încep să înţeleagă că e o acţiune care nu face bine României.”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.


Sursa foto: Agerpres


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Instanța supremă respinge contestația lui Dragnea în dosarul „Referendumul"

24 Apr 2017 429

riseproject.ro Afacerile puterii şi ale opoziţiei. Dragnea - oamenii şi banii

12 Apr 2017 1041

riseproject.ro Afacerile puterii si ale opozitiei

10 Apr 2017 470

Olguța Vasilescu a prezentat creșterile salariale ale militarilor și polițiștilor valabile de la 1 iulie 2017

06 Apr 2017 24604

Proiectul Legii salarizării unitare Ce salariu va primi un soldat, un plutonier sau un colonel din armată şi ordine publică

04 Apr 2017 27011

riseproject.ro - Afacerile puterii si ale opozitieiDragnea - secretul din pădure (documente)

31 Mar 2017 780

Imagini rare. Grindeanu și Dragnea pescari (galerie foto)

26 Mar 2017 1503

Legea privind achizițiile strategice, aproape finalizată. Ce se va întâmpla cu patru comune din judeţul Constanţa

24 Mar 2017 342

Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu, vizită de lucru în Tulcea

21 Mar 2017 838

Victor Ponta, demisie în alb

08 Mar 2017 1291

Dosarul Referendumul! Contestaţia lui Liviu Dragnea dezbătută la ÎCCJ

07 Mar 2017 375

riseproject.ro UPDATE! Liviu Dragnea, milionul dispărut (documente+video)

02 Mar 2017 1060

riseproject.ro UPDATE. Afacerile puterii şi ale opoziţiei. Dragnea, fortăreața din Brazilia (video+documente)

01 Mar 2017 1285

LIVE TEXT #rezist Constănţenii ies, din nou, în stradă în această seară! Protestează împotriva Guvernului (galerie foto + video)

26 Feb 2017 1978

Dragnea susține abrogarea hotărârii de guvern privind achiziția de corvete. Actul normativ fusese publicat la finele anului trecut

23 Feb 2017 2940

Ce averi au cei 4 propuşi pentru funcţiile de ministru în Guvernul Grindeanu (documente)

22 Feb 2017 644

Dragnea - Miercuri avem o ședință a coaliției. Pentru Justiție, trebuie să fie un ministru cu CV greu de contestat

19 Feb 2017 818

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat Liviu Dragnea, contestaţie la condamnarea sa din dosarul Referendumul

16 Feb 2017 15817

PSD Constanţa, vot de susţinere pentru Grindeanu şi Dragnea şi un altul pentru „mazilirea” lui Chirică

15 Feb 2017 1240

Dosarul „Referendumul" Contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea, judecată de Tribunalul Bucureşti

15 Feb 2017 761

ÎCCJ Trei inculpați din dosarul lui Liviu Dragnea își recunosc faptele

14 Feb 2017 802

UPDATE. Termen în procesul lui Dragnea la ÎCCJ

14 Feb 2017 527

Lia Olguţa Vasilescu „Este posibil ca Victor Ponta să fie noul ministru al Justiţiei”

14 Feb 2017 913

Protest Timișoara Peste 3.000 de manifestanți în stradă

10 Feb 2017 282

Ce apel a făcut Liviu Dragnea către membrii Parlamentului

10 Feb 2017 1060

Motivare ÎCCJ „Liviu Dragnea a ales să îşi folosească abuziv autoritatea şi influenţa în partid”

08 Feb 2017 1069

Grindeanu va face parte din forul de conducere al coaliției PSD-ALDE

06 Feb 2017 615

Liviu Dragnea „Un regulament al coaliției este necesar”

06 Feb 2017 478

PNL îi cere lui Dragnea să demisioneze

06 Feb 2017 557

Contramanifestație. Un miting de sprijinire a Guvernului are loc la Cotroceni

05 Feb 2017 724

Ecaterina Andronescu „După opinia mea, cred că a fost o greșeală această ordonanță”

04 Feb 2017 744

PSD ia în calcul abrogarea OUG

04 Feb 2017 1252

Banner de peste 10 metri. Constănţenii sunt invitaţi să-i scrie lui Liviu Dragnea

03 Feb 2017 1237

Jurnalistul elveţian care l-a înregistrat pe Dragnea „Să presupunem că are probleme în a-şi aminti propriile cuvinte”

02 Feb 2017 436

Prună „Nu am făcut nimic în vederea comasării DNA și DIICOT; este o manipulare”

02 Feb 2017 521

Turcan „Dragnea a recunoscut că ordonanța dată pe ascuns de către Guvernul său i-a albit dosarul”

02 Feb 2017 515

Dragnea despre scrisoarea celor șase ambasadori „Ne uităm cu foarte mare atenție și cu foarte multă preocupare”

02 Feb 2017 645

Mihai Polițeanu a depus la DNA și o plângere împotriva lui Liviu Dragnea

02 Feb 2017 670

Dragnea „Ordonanța nu oprește procesul meu”

02 Feb 2017 441

LIVE TEXT. Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis „Președintele este autorul moral al violențelor de aseară”

02 Feb 2017 556

romanialibera.ro Reacție furibundă a lui Liviu Dragnea, la Parlament-„Fac și pe mă-ta!”

02 Feb 2017 4985

Primarul social-democrat de la Iaşi solicită abrogarea ordonanţei de ugenţă de marţi

02 Feb 2017 799

Liderii PSD, întâlnire de urgenţă la Palatul Parlamentului

02 Feb 2017 1849

Cătălin Predoiu – „Rușine, dle ministru Iordache!”

31 Jan 2017 483

Procesul lui Dragnea, şeful PSD, amânat pentru 14 februarie

31 Jan 2017 721

Astăzi se desfăşoară primul termen de judecată în dosarul lui Liviu Dragnea

31 Jan 2017 782

Buget 2017 Liviu Dragnea - „Așteptăm până marți după ședința CSAT”

27 Jan 2017 514

Iohannis „Un punct extrem de important va fi bugetul pe securitatea națională”

24 Jan 2017 308

Klaus Iohannis „Hai să așteptăm să vedem ce doreşte CEDO de la noi, să elaborăm un pachet serios pentru România”

24 Jan 2017 406

DNA ar putea avea în 2017 un buget mai mic decât anul trecut

24 Jan 2017 583