Actualitate

Prima apariție a lui Dragnea PSD l-ar putea sacrifica pe Iordache

Liviu Dragnea vorbește, în aceste momente, la România TV despre abrogarea OUG 13. 

„După moțiunea de cenzură, după picarea ei miercuri, să aibă premierul și ministrul Justiției o discuție și premierul să ia o decizie dacă îl ține pe ministrul Justiție. Mi se pare o abordare firească. I-am zis premierului că e decizia lui. Înțeleg că ministrul Justiției și-a asumat această comunicare defectuoasă.

Despre organizarea protestului de la Cotroceni: Acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care am făcut acea declaraţie. Am vorbit cu mulţi şefi de filiale locale care au presiuni şi care vor un singur lucru - vrem să apărăm votul din decembrie. Pentru a încerca să stăpânim această dorinţa, am avut acea întâlnire şi discuţie din coaliţie şi cu PM Grindean                        
Apel către toţi românii: să fim calmi şi să nu escaladăm aceste proteste. A fost şi în interiorul partidului, şi adresat publicului. Niciunul, nici eu, nici Tăriceanu, nici altcineva nu profită din aşa ceva.                        

Vin tot felul de informaţii, unele poate sunt greşite. Dar mesajul preşedintelui Iohannis chiar şi de mine este aşteptat. E mediatorul naţiunii.                        

Preşedintele i-a trimis premierului o scrisoare prin care a cerut retragerea ordonanţei, lucru pe care premierul l-a făcut.E dreptul constituţional al lui Iohannis să aibă un mesaj în parlament marţi. Şi pe mine mă interesează. Dacă noi facem toate eforturile să nu iasă, mă aşteptăm că şi preşedintele să facă apel la calm. 

Au început tot felul de teorii. Oamenii chiar vor să-şi păstreze votul pentru că vor programul de guvernare.

Au început tot felul de teorii. Oamenii chiar vor să-şi păstreze votul pentru că vor programul de guvernare                        
                      
Premierul Grindeanu nu are de ce să se teamă. E doar un act normativ. Unde s-a mai pomenit în altă parte că procurorii să se bage peste treburile guvernului.Cu ce a pus guvernul mâinile pe DNA, când tocmai a pus în buget o suma foarte mare pentru DNA şi Ministerul Public? Dacă premierul va fi chemat la DNA şi suspendat de preşedinte, ce se va întâmplă? Nervozitatea va fi foarte mare, nu ştiu ce se va întâmplă. Un astemenea gest nu va putea trece.Unul dintre obiective a fost să nu se mai vorbească ce s-a întâmplat în guvernarea trecută. Uitaţi-va şi la ordonanţă adoptată de guvernul Cioloş. 

Aceste anchete nu pot fi oprite în Parlament, ele continuă.

Despre SRI - vulnerabilităţi, colaborare cu alte instituţii: Eu nu am informaţii că nu sunt în comisia SRI. Că președintele al CDEP l-am întrebat pe şeful Comisiei despre schimburile de informaţii din seară cu violente. Pentru că nu mi s-a părut corectă intervenţia preşedintelui.

Referendumuri: Două întrebări care trebuie să ajungă la public.  să terminăm cu bugetul şi vom discuta serios. Ne vom întâlni cu Coaliţia pentru Familie, au totuşi 3 milioane de semnături, un număr uriaş. Ce am discutat cu ei, pentru noi rămâne valabil. O întrebare privind familia e o întrebare profundă, în al doilea rând să vedem ce spun românii despre imunităţi. Peste tot e importantă imunitatea, dar nu e obligatoriu să fie şi la noi - să mai aibă cineva imunitate sau nu? Nu e o întrebare care să rămână strict în mediul politic.

Că procedura, discutăm cine poate să ceară referendumul. Dacă poate numai preşedintele, facem un apel şi îi cerem aceste referendumurile.

Aceste două întrebări nu sunt de grădiniţă, sunt profunde pentru societatea românească. Avem şi un protocol semnat cu Coaliţia pentru Familie. În această primăvară, noi toţi susţinem un referendum pe tema familiei.

Solicitarea preşedintelui: va primi aviz în termen legal, după aceea el va decide.

Despre întâlniri cu ambasadori: Eu sper că după aceste întâlniri au înţeles. Chiar dl Tăriceanu mi-a zis zilele trecute că a vorbit cu un lider european şi acela i-a spus că ştie că guvernul a votat o ordonanţă pentru amnistie. Până acolo s-a ajuns. Guvernul a informat oficial ţările europene, ambasadele, cu toate procedurile. Nu există niciun motiv să îi spună că ordonanţă a afectat statul de drept sau lupta împotriva corupţiei. 

De ce nu s-a pus în practică şi decizia CCR cu abuzul în serviciu?

Nu ştiu ce transmit ambasadorii. Eu mi-am făcut datoria. Premierul şi-a făcut datoria, Min. de Externe şi-a făcut datoria, a explicat foarte bine motivarea şi oportunitatea acestei decizii. După abrogarea ordonanţei, suntem curioşi ce reacţii vor mai avea aceste ambasadei. Din informaţiile noastre, în niciuna dintre aceste ţări abuzul în serviciu nu este incriminat.
Parlamentarii noştri (în PE) au informat şi se pare că oamenii (membri PE) au înţeles.

Întrebare Ciutacu: Întrevedeţi să aveţi o colaborare instituţională cu Iohannis după situaţia asta? Din partea noastră, am respectat tot ce era de respectat dpdv colaborare instituţională cu preşedintele. Nu avem nicio problema. Dar nu putem face mai mult. Dar nu văd şi nu cred că din cealaltă parte există această dorinţa.E dispus să meargă la discuţii cu Iohannis? Hai să vedem ce face.Modifică codul fiscal? Aici e un deranj foarte mare. Toată lumea trebuie să plătească taxe. Mă doare când un român care face aceeaşi muncă la o firma e plătit cu o suma şi un om în altă ţară e plătit de câteva ori mai mult.Toată lumea să plătească impozite. Aşa e corectĂ fost un mare scandal pe intenţia noastră de a mai amână un an unele prevederi din codul fiscal. Am spus din campania electorală. Dl Cioloş nu a vrut.

Se tem companiile de astfel de măsuri? Măsurile asumate de noi în campanie sunt sau urmează să fie puse în practică. Pot fi supăraţi, dar măsurile trebuie implementate.Schweighofer: Această anchetă trebuie dusă la capăt. Compania nu are nicio vină, dar adevărul trebuie să iasă la iveală - pentru toate defrişările. Ministerul va duce la capăt această anchetă.Nereguli au fost descoperite în mai multe ministere, vor ieşi la iveală în curând. Sunt puţine excepţii ministerele în care nu au fost descoperite.cred că pică moţiunea, avem majoritate stabilaToti trebuie să fim conştienţi că România are nevoie de calm. Nimeni nu câştigă dacă se prelungeşte criză. Guvernul a făcut ce avea de făcut. Această tulburare nu poate decât să stârnească alte tu;lburari. Nimeni nu a avut gânduri ascunse, să atace statul de drept şi lupta anticorupţie. Lumea trebuie să se calmeze. E important. Cei mai mulţi români încep să înţeleagă că e o acţiune care nu face bine României.”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.


Sursa foto: Agerpres


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR cere înlocuirea lui Iulian Iancu, deputat PSD de Constanţa, din funcţia de preşedinte al Comisiei de industrii şi servicii

18 May 2017 663

Liviu Dragnea ipostaze uluitoare. Unde credeți că a fost? Vă place? (galerie foto)

14 May 2017 464

riseproject.ro Afacerile puterii şi ale opoziţiei - Hartă Tel Drum - latifundiarul din Teleorman (documente)

12 May 2017 1095

Comandorul (rez) Nicolae Vlăduţoiu, din Constanţa, a început protestul în faţa sediului central al PSD. Ce i-a scris lui Liviu Dragnea (galerie foto)

10 May 2017 123816

Ironia lui Iulian Iancu Parlamentarul, membru în grupul „Pro-America“

10 May 2017 652

Editorial Militarii profesionişti aşteaptă ziua de 15 mai. Bulversaţi şi de ideea ministrului Olguţa Vasilescu

05 May 2017 18122

Poate sau nu Dragnea să fie premier. Decizia luată astăzi de Curtea Constituțională a României

04 May 2017 467

romanialibera.ro Toți oamenii mogulului. Liviu Dragnea i-a dat lui Sebastian Ghiță 46 milioane de euro din Cadastru. Banii au mers în conturile Asesoft, Teamnet și XOR-IT

03 May 2017 932

Este oficial. S-a modificat Legea educaţiei naţionale. Ce schimbare s-a făcut şi este valabilă de ieri. Un singur articol (document)

03 May 2017 18122

Instanța supremă respinge contestația lui Dragnea în dosarul „Referendumul"

24 Apr 2017 2013

riseproject.ro Afacerile puterii şi ale opoziţiei. Dragnea - oamenii şi banii

12 Apr 2017 1147

riseproject.ro Afacerile puterii si ale opozitiei

10 Apr 2017 514

Olguța Vasilescu a prezentat creșterile salariale ale militarilor și polițiștilor valabile de la 1 iulie 2017

06 Apr 2017 25583

Proiectul Legii salarizării unitare Ce salariu va primi un soldat, un plutonier sau un colonel din armată şi ordine publică

04 Apr 2017 31456

riseproject.ro - Afacerile puterii si ale opozitieiDragnea - secretul din pădure (documente)

31 Mar 2017 859

Imagini rare. Grindeanu și Dragnea pescari (galerie foto)

26 Mar 2017 1574

Legea privind achizițiile strategice, aproape finalizată. Ce se va întâmpla cu patru comune din judeţul Constanţa

24 Mar 2017 387

Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu, vizită de lucru în Tulcea

21 Mar 2017 898

Victor Ponta, demisie în alb

08 Mar 2017 1328

Dosarul Referendumul! Contestaţia lui Liviu Dragnea dezbătută la ÎCCJ

07 Mar 2017 421

riseproject.ro UPDATE! Liviu Dragnea, milionul dispărut (documente+video)

02 Mar 2017 1126

riseproject.ro UPDATE. Afacerile puterii şi ale opoziţiei. Dragnea, fortăreața din Brazilia (video+documente)

01 Mar 2017 1359

LIVE TEXT #rezist Constănţenii ies, din nou, în stradă în această seară! Protestează împotriva Guvernului (galerie foto + video)

26 Feb 2017 2020

Dragnea susține abrogarea hotărârii de guvern privind achiziția de corvete. Actul normativ fusese publicat la finele anului trecut

23 Feb 2017 2991

Ce averi au cei 4 propuşi pentru funcţiile de ministru în Guvernul Grindeanu (documente)

22 Feb 2017 683

Dragnea - Miercuri avem o ședință a coaliției. Pentru Justiție, trebuie să fie un ministru cu CV greu de contestat

19 Feb 2017 850

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat Liviu Dragnea, contestaţie la condamnarea sa din dosarul Referendumul

16 Feb 2017 15895

PSD Constanţa, vot de susţinere pentru Grindeanu şi Dragnea şi un altul pentru „mazilirea” lui Chirică

15 Feb 2017 1267

Dosarul „Referendumul" Contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea, judecată de Tribunalul Bucureşti

15 Feb 2017 815

ÎCCJ Trei inculpați din dosarul lui Liviu Dragnea își recunosc faptele

14 Feb 2017 843

UPDATE. Termen în procesul lui Dragnea la ÎCCJ

14 Feb 2017 592

Lia Olguţa Vasilescu „Este posibil ca Victor Ponta să fie noul ministru al Justiţiei”

14 Feb 2017 958

Protest Timișoara Peste 3.000 de manifestanți în stradă

10 Feb 2017 313

Ce apel a făcut Liviu Dragnea către membrii Parlamentului

10 Feb 2017 1093

Motivare ÎCCJ „Liviu Dragnea a ales să îşi folosească abuziv autoritatea şi influenţa în partid”

08 Feb 2017 1114

Grindeanu va face parte din forul de conducere al coaliției PSD-ALDE

06 Feb 2017 641

Liviu Dragnea „Un regulament al coaliției este necesar”

06 Feb 2017 503

PNL îi cere lui Dragnea să demisioneze

06 Feb 2017 586

Contramanifestație. Un miting de sprijinire a Guvernului are loc la Cotroceni

05 Feb 2017 771

Ecaterina Andronescu „După opinia mea, cred că a fost o greșeală această ordonanță”

04 Feb 2017 777

PSD ia în calcul abrogarea OUG

04 Feb 2017 1295

Banner de peste 10 metri. Constănţenii sunt invitaţi să-i scrie lui Liviu Dragnea

03 Feb 2017 1274

Jurnalistul elveţian care l-a înregistrat pe Dragnea „Să presupunem că are probleme în a-şi aminti propriile cuvinte”

02 Feb 2017 467

Prună „Nu am făcut nimic în vederea comasării DNA și DIICOT; este o manipulare”

02 Feb 2017 547

Turcan „Dragnea a recunoscut că ordonanța dată pe ascuns de către Guvernul său i-a albit dosarul”

02 Feb 2017 544

Dragnea despre scrisoarea celor șase ambasadori „Ne uităm cu foarte mare atenție și cu foarte multă preocupare”

02 Feb 2017 683

Mihai Polițeanu a depus la DNA și o plângere împotriva lui Liviu Dragnea

02 Feb 2017 706

Dragnea „Ordonanța nu oprește procesul meu”

02 Feb 2017 465

LIVE TEXT. Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis „Președintele este autorul moral al violențelor de aseară”

02 Feb 2017 587

romanialibera.ro Reacție furibundă a lui Liviu Dragnea, la Parlament-„Fac și pe mă-ta!”

02 Feb 2017 5037