Prima femeie comandant de detașament românesc în Afganistan spune care a fost partea cea mai grea

Locotenentul Mirela Ivașcu, prima femeie ce a comandat un detașament românesc în Afganistan, spune că s-a bucurat de sprijinul colegilor care nu au tratat-o în mod diferit.

Mirela Ivașcu a condus Detașamentul International Military Police, rotația a IV-a, dislocat la Bagram. Ceremonia de revenire în țară a avut loc astăzi, la sediul Batalionului 265 Poliție Militară „Tudor Vladimirescu”.

„A fost o experiență deosebită, în special pentru că a fost prima misiune. (...) Nu a fost o presiune, a fost o onoare. M-am bucurat de sprijinul celorlalți polițiști militari din detașament care au încercat și au reușit de fiecare dată să nu îmi acorde un tratament diferențiat (...) doar pentru că sunt femeie. (...) Partea cea mai grea a fost integrarea, fiind prima misiune pentru mine”, a declarat, potrivit Agerpres, Mirela Ivaşcu.     


De asemenea, a precizat că sarcina detașamentului pe care l-a condus a fost de a executa misiuni specifice de poliție militară, în special de a patrula pentru a asigura ordinea și disciplina în baza de la Bagram.
 
Sursa foto: Plutonier major Adrian Olteanu / forter.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.