Procesul în care primarul Constanţei a contestat decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării a fost suspendat

Procesul în care Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a atacat în instanţă decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost suspendat. Mai exact, aşa cum reiese din informaţiile disponibile pe portalul Curţii de Apel Constanţa, procesul este suspendat în baza articolului 411, alineatul 1, punctul 1 din Noul Cod de Procedură Civilă. Punctul 1 al alineatului articolului 411 face referire la suspendarea unui proces „când amândouă părţile o cer“.

Remember

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) soluţiona, în luna iulie a acestui an, dosarul în care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării erau acuzaţi de discriminare. CNCD a decis că atât campania de promovare, cât şi declaraţiile lui Mazăre sunt discriminatorii şi au conţinut sexist. Sancţiunea CNCD presupunea însă doar un avertisment. Chiar şi aşa, Consiliul solicita modificarea campaniei Mamaia Style.
Reamintim că CNCD a fost sesizat, în vara acestui an, prin intermediul unei petiţii, de Coaliţia pentru Egalitate de Şanse cu privire la campania Mamaia Style. În opinia Coaliţiei pentru Egalitate de Şanse, „această campanie, prin natura materialelor pe care le introduce în spaţiul public şi prin afirmaţiile publice ale promotorilor acesteia, lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor (articolul 15 din OG 137/2000 republicată) şi periclitează în mod explicit dreptul la securitatea persoanei (articolul 1, alin 2, lit b din OUG 137/2000), promovând mesaje cu conţinut explicit misogin, ce încurajează şi promovează hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor drept atracţie turistică“.

În această ordine de idei, coaliţia amintea, în petiţia menţionată, declaraţia pe care Mazăre a făcut-o pe data de 21 mai, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa: „Avem mai multe ce putem regăsi în Mamaia: safari, valuri (...). Domnişoarele trebuie vânate, sunt nişte gazele care trebuie vânate. Avem «Bird watching», pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate să se uite cu binoclul după păsăretul de acolo sau mai tineri, să se uite şi ei după păsările de pe plajă“, afirma, amuzat, şeful municipalităţii constănţene. Fapt pentru care coaliţia solicita CNCD-ului „să investigheze, să constate şi să sancţioneze ca faptă de discriminare recent lansata campanie de promovare a turismului în staţiunea Mamaia, Mamaia Style“.
Aşa cum am menţionat deja, CNCD a soluţionat acest dosar, decizând că şi campania de promovare, dar şi declaraţiile şefului administraţiei publice locale constănţene sunt discriminatorii şi au conţinut sexist.

Aşa cum anunţase, edilul-şef a atacat în instanţă decizia CNCD, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa pe data de 27 august. Primul termen în dosar a fost stabilit pentru ieri, 20 noiembrie. Iată însă că dosarul a fost suspendat chiar de la primul termen.
Menţionăm că am încercat să aflăm motivele pentru care procesul a fost suspendat, iar pentru aceasta l-am contactat pe preşedintele CNCD, Asztalos Csaba. Preşedintele CNCD a declarat însă că în cursul zilei de azi va comunica aceste motive.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost stabilit primul termen în dosarul în care primarul Constanţei contestă decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării

29 Oct 2014 2553

„Eu am voie să vorbesc ce vreau“ Mazăre atacă decizia CNCD şi refuză modificarea campaniei Mamaia Style

09 Jul 2014 2044

Campania de promovare a turismului trebuie modificată Mazăre, sancţionat de CNCD pentru discriminarea femeilor

08 Jul 2014 2604

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a soluţionat dosarul „Declaraţiile primarului Mazăre şi campania de promovare a turismului sunt discriminatorii”

07 Jul 2014 4497

Mazăre o trimite pe Corina Martin la audierile Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

17 Jun 2014 1944

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării îl cheamă pe Mazăre la audiere

17 Jun 2014 2068

Ce amendă riscă Mazăre în cazul în care CNCD decide că declaraţiile sale au instigat la „hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor“

07 Jun 2014 3621

Mazăre, despre acuzațiile de discriminare „O să completez campania punând-o pe femeia cu barbă și o să pun și doi bulani”

06 Jun 2014 1717

De ce a fost Mazăre reclamat la CNCD Campania de promovare a staţiunii Mamaia “încurajează hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor drept atracţie turistică” (document)

06 Jun 2014 3066