Programul Internship 2016 al Rompetrol Rafinare, la start Alexandru Nicolcioiu - „Să fiţi imaginea pozitivă a companiei!“ (galerie foto)



Să ceară detalii, să pună întrebări, să înveţe, să fie activi, să nu se ferească de provocări - acestea au fost sfaturile angajaţilor companiei Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, pentru cei 73 de tineri care au fost selectaţi să participe, timp de două luni, la Programul Internship 2016.
 
73 de tineri, 57 de studenţi ai Universităţii „Ovidius“ şi 16 elevi de la Liceul „Lazăr Edeleanu“ din Năvodari, de la clasele specializate în chimie industrială, au aplicat şi au şansa să participe, timp de două luni, la Programul Internship 2016 derulat de Rompetrol, program care le permite tinerilor să înceapă o carieră de succes în domeniul petrolier, sperând ca, într-o zi, să ocupe o funcţie importantă în cadrul Rafinăriei Petromidia. Acest program a devenit o tradiţie pentru compania Rompetrol Rafinare, internshipul  formând şi consiliind sute de tineri, care au astfel posibilitatea să înveţe şi să fure meserie.
 
Ieri, Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a dat startul Programului Internship 2016. Manageri, directori şi simpli angajaţi ai companiei au împărtăşit tinerilor poveştile lor de succes.
 

„Sunt în companie din 1981. Am început ca inginer stagiar, pe o poziţie de operare. În meseria noastră nu trebuie să te opreşti din a învăţa. Trebuie să asculţi sfaturile şi să întrebi ceea ce nu înţelegi. Sunteţi la cea mai mare şi mai modernă rafinărie din România. Avem şi o logistică deosebită, rafinăria fiind situată pe malul Mării Negre. Ne străduim să fim cei mai buni. Ca performanţă, Rafinăria Petromida ocupă locul 9 în Europa. Sperăm să fiţi schimbul nostru de mâine“, le-a spus tinerilor Liviu Grigore, directorul general adjunct al Rafinăriei Petromidia.


„Avem nevoie de oameni tineri şi buni“
 

„Eu m-am angajat aici în anul 1985, ca simplu operator, dar am crescut împreună cu compania, care a avut o evoluţie spectaculoasă. De aceea avem nevoie de oameni tineri şi buni. Nimeni nu trebuie să greşească! Avem produse de cea mai bună calitate: şi la intern, şi la export. Dar avem nevoie de oameni noi, care să se încadreze noilor cerinţe. Trebuie să demonstraţi că vreţi să învăţaţi şi să furaţi meserie. Depinde de voi cum veţi evolua. Veţi rămâne simpli operatori sau veţi ajunge manageri“, le-a spus tinerilor Nicolae Niţu, director în cadrul rafinăriei.

 

Sorin Croitoru, directorul operaţii de teren din cadrul Rominserv, le-a vorbit tinerilor despre frumuseţea acestei meserii. „Lucrez de 13 ani în cadrul companiei. Rominserv, antreprenorul general al grupului, se ocupă de mentenanţa rafinăriei, de proiecte, de investiţii. Mentenanţa rafinăriei este o provocare mare pentru noi. Zona de automatizări este foarte bine dezvoltată. Există un centru de comandă, de unde se operează rafinăria. Veţi avea ocazia să îmbinaţi cunoştinţele teoretice cu cele practice. În acest fel, vă veţi dezvolta creativitatea şi operativitatea, ceea ce este bine apreciat în companie. Învăţaţi, fiţi perseverenţi! E un proces de triere şi au şanse doar cei mai buni. Important este şi spiritul de echipă“, a punctat Sorin Croitoru.


Compania apreciază performanţa“



Directorul general al Midia Marin Terminal, Ioan Tăuş, i-a anunţat pe tinerii selectaţi în vederea participării la Programul Internship 2016 derulat de Rompetrol că „performanţa este apreciată de companie“.

„Prin faptul că aţi aplicat la acest program, aţi luat o decizie importantă. Compania apreciază performanţa. Trebuie să aveţi grijă să nu vă jucaţi cu această oportunitate. Acestea sunt rare acum. Să fiţi prezenţi în tot ceea ce veţi face aici. Să învăţaţi să rezolvaţi riscurile. Să fiţi operativi şi să demonstraţi că vreţi să faceţi parte din echipa noastră“, a declarat Ioan Tăuş.


„Veţi avea ce învăţa“

Alexandru Nicolcioiu, directorul general al rafinăriei Petromidia, a ţinut să le transmită povestea sa de succes tinerilor.

„Lucrez pe platformă din 1975. Am trecut prin toate poziţiile, începând cu trei ani de stagiatură. Voi sunteţi cei care, peste 30 de ani, veţi fi în locul nostru şi le veţi vorbi altor tineri despre poveştile voastre de succes. Trebuie să selectaţi doar lucrurile pozitive. Oamenii care lucrează în această industrie sunt puternici, preocupaţi ca pe această platformă lucrurile să se dezvolte bine. Aveţi foarte multe oportunităţi pe platformă. Este un colectiv unit, format din oameni care vă vor învăţa. Şi veţi avea ce învăţa, mai ales că toate instalaţiile sunt modernizate. Vă încurajez să întrebaţi cât mai mult! Vă doresc să fiţi imaginea pozitivă a companiei care şi-a întins aripile peste tot!“, a conchis Alexandru Nicolcioiu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Madalina

03 Aug, 2016 23:11

Daca ar urma toate companiile romanesti acest exemplu, ce bine ar fi! O multime de firme aduc forta de munca ieftina si nepregatita. De ce se mai numesc companiii romanesti? Uite ce face Rompetrol! Ar trebui sa-i urmeze toti exemplul. Trebuie sa ridicam impreuna Romania si cel mai bine o pot face tinerii. Bravo!

Alex

03 Aug, 2016 23:09

Daca nu ar fi compania asta, orasul Navodari ar muri. Este o sansa pentru tinerii din orasul nostru. Sa luati cat mai multi tineri la dumneavoastra. Voi ati ridicat orasul!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.