Protest în faţa Primăriei pentru salarii mai mari! Şoferii RATC Constanţa au dat volanul pe bannere şi vuvuzele (galerie foto)

Fluierături, muzică, vuvuzele, bannere, citate din George Coşbuc şi multă gălăgie, vineri, la ora prânzului, în faţa Primăriei Constanţa, unde s-a desfăşurat o acţiune de protest a Sindicatului Profesional al Transportatorilor şi Activităţilor Conexe, sindicat nereprezentativ al RATC Constanţa. La acţiune au participat aproximativ 40 de angajaţi RATC, şoferi şi mecanici nemulţumiţi de salarii, despre care susţin ca sunt prea mici.
 
Liderul Sindicatului Profesional al Transportatorilor şi Activităţilor Conexe, Bogdan Gheorghe, a precizat că angajaţii regiei au salarii mici: „Cerem Primăriei Constanţa sa ia măsuri pentru îmbunătăţirea managementului RATC. Dorim să majorăm salariile, deoarece unii colegi de-ai noştri primesc şi salarii de 1.100 de lei. Cel mai mare salariu este de 1.800 de lei şi se datorează orelor suplimentare din zilele de sâmbătă şi duminică. Directorul Tănase s-a plafonat din cauza vechii conduceri. La început, a avut idei şi proiecte bune. Să se schimbe conducerea!“
 
Şi ca să fie convingători, protestatarii au arătat şi fluturaşul de salariu al unui angajat RATC. Suma totală este de 1.441 de lei. În schimb, pe fluturaşul unui angajat RATC din Ploieşti apare suma de 2.627 de lei. Protestatarii s-au plâns că lucrează ore suplimentare şi în weekend şi au motivat că merită mai mulţi bani deoarece răspund de vieţile a sute de călători.
 
„Suntem responsabili de viaţa călătorilor. Lucrăm în condiţii de stres şi avem salarii mici. Ne trezim la 3 şi jumătate dimineaţa, nu avem sâmbete şi duminici, Paşte, Crăciun, Revelion. Plaja am văzut-o de două ori. Vom face proteste şi în faţa regiei. Noi vrem să conducem cu mândrie, nu să fim înjosiţi, să muncim pe salariu de necalificat. Sunt şi şoferi care au 1.300 de lei încadrarea”, spun oamenii care au ieşit în stradă.
 
„Noi am făcut eforturi în ultimii trei ani să mărim salariile. Sigur, e dreptul lor să protesteze. Vrem să asigurăm însă publicul călător că în perioada protestului circulaţia autobuzelor RATC nu va fi perturbată“, a declarat directorul general al regiei, Ovidiu Tănase.
 
Circulaţia autobuzelor RATC nu a fost perturbată în timpul desfăşurării protestului, potrivit reprezentanţilor regiei. Precizăm că la acţiunea de protest nu au participat însă membrii Sindicatului Liber Transport în Comun Constanţa, sindicat reprezentativ al RATC Constanţa, din care fac parte 500 dintre cei 720 de salariaţi.
 
Reamintim că pe 31 august, în contextul unei conferinţe de presă, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a precizat că se lucrează la un pachet de măsuri care vizează transportul în municipiul Constanţa.

Citeşte şi

Protest vs memoriu RATC - două sindicate, tactici diferite de negociere cu Primăria Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Protest al angajaților RATC Constanța în fața Primăriei Constanța. Ce revendicări au sindicaliștii

19 Sep 2017 3142

Revista presei locale

03 Sep 2016 2521

UPDATE 3 Iată diferența la salarii Constanța-Ploiești Protest RATC, astăzi, în fața Primăriei Constanța (galerie foto+video)

02 Sep 2016 7212

Protest vs memoriu RATC - două sindicate, tactici diferite de negociere cu Primăria Constanţa

31 Aug 2016 3371