Raportul Curţii de Conturi, public după finalizare CA-ul Spitalului Judeţean Constanţa are un nou preşedinte. Grasa a demisionat!

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului. Noul preşedinte este Dumitru Irina Roxana, desemnat supleant din partea preşedintelui Consiliului Judeţean. După alegerile locale, Consiliul de Administraţie al SCJU urmează să fie completat cu noii reprezentanţi ai viitorului Consiliu Judeţean, respectiv un reprezentant al preşedintelui CJC şi doi reprezentanţi ai administraţiei judeţene.
 
De la preluarea interimatului, dr. Grasa a solicitat Consiliului Judeţean Constanţa un audit al spitalului, argumentând că „trebuie să cunoaştem situaţia exactă şi direcţia spre care trebuie să mergem”. Pe final de mandat, şi conducerea CJC susţine că a cerut un audit, la care se lucrează.
 
Între timp, a fost finalizat controlul Curţii de Conturi la spital, despre care managerul Grasa afirmă că nu ar fi unul cu probleme deosebite. „Am primit raportul Curţii în prima zi a interimatului, economiştii şi juriştii noştri vor formula obiecţiile noastre, le transmitem, remediem, şi apoi va urma o conferinţă de presă în care vor prezenta rezultatul controlului. Acest lucru mai durează două săptămâni”, a conchis dr. Grasa.
 
În privinţa concursului pentru desemnarea viitorului manager al spitalului, se aşteaptă constituirea noului Consiliu Judeţean rezultat în urma alegerilor. Acesta va fixa obiectivele viitorului contract de management, apoi Consiliul de Administraţie va proceda la elaborarea documentaţiei pentru organizarea concursului. Interimatul nu poate să depăşească 90 de zile, ceea ce înseamnă că, până la începutul toamnei, SCJU va avea un nou manager.
 
Între timp, se pregăteşte pentru sezonul estival şi se încearcă rezolvarea problemelor din secţiile de vârf ale spitalului din punct de vedere al volumului de activitate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.