Reclamantei i-au fost retrocedate 12 apartamente De la cine emite pretenţii Lucian Orban, şeful Tomis Plus



Lucian Orban, asociatul majoritar al Tomis Development SRL, s-a adresat Judecătoriei Constanţa, intentând un proces având ca obiect „acţiune în răspundere contractuală - pretenţii“. Pârât în acest caz este o mai veche cunoştinţă - Olga Metaxula Topouzoglu -, prin mandatar Gheorghe Aurelian Nedelcu. Dosarul a fost înregistrat pe 17 decembrie 2015 la Secţia civilă şi până acum nu a fost stabilit niciun termen de judecată.
 
Spuneam că Orban şi Olga Topouzoglu sunt cunoştinţe mai vechi. Mai mult, Lucian Orban este chiar asociat cu mandatarul Olgăi Topouzoglu - Gheorghe Aurelian Nedelcu - în două firme, Tomis Development SRL şi Transeuro Film SA.
 
Potrivit datelor actuale de la Registrul Comerţului, în firma SC Tomis Development SRL (cunoscută pentru proiectul imobiliar Tomis Plus), firmă care în prezent este în reorganizare judiciară, Lucian Orban (90%) este asociat chiar cu Gheorghe Aurelian Nedelcu (5%) şi Daniel Zaif (5%). Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“, administratorii săi fiind Daniel Zaif şi „Fair & Full Insolvency Consulting IPURL (administrator judiciar).
 
Gheorghe Aurelian Nedelcu mai este asociat şi în Dapo Euro Imob SRL, din Galaţi, şi Trans Eurofilm SA. Lucian Orban este asociat în Transeuro Film SA, Alex Building SRL, CY & AD Pharma SRL (în lichidare), S.D.V. Free Tax SRL, Industrializarea Laptelui SA (în faliment), Tiger Investment SRL, Tomis Garden Residence SRL, Tomis Plus SRL şi V.S.V. 13 Imobiliare SRL.
 
De ce s-a îndreptat Lucian Orban împotriva mandantei asociatului său nu ştim. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la Lucian Orban, contactându-l pe numărul de telefon disponibil pe fişa de la Registrul Comerţului, însă acesta nu a răspuns apelului nostru.

 

Despre Olga Metaxula şi mandatarul său, Gheorghe Aurelian Nedelcu, am scris într-o ediţie anterioară, într-un articol privind retrocedările din municipiu. Prin Dispoziţia nr. 1572 / 29.05.2006, primarul Radu Ştefan Mazăre a decis „restituirea în natură către Topouzoglu Olga Metaxula, prin mandatar Nedelcu Gheorghe Aurelian, a imobilului situat în Constanţa, strada Grigore Tocilescu nr. 2, compus din teren în suprafaţă de 430 mp, suprafaţă rezultată din acte (suprafaţa rezultată din măsurători fiind de 441,76 mp), şi un număr de 12 apartamente”.
 

În aceeaşi dispoziţie se mai precizează faptul că „proprietarul are obligaţia respectării prevederilor art. 13 şi 15 din Legea nr. 10/2001, cu privire la protecţia chiriaşilor”, dar şi că actul „face dovada proprietăţii asupra imobilului şi constituie titlu executoriu după îndeplinirea formalităţilor de publicitate imobiliară. Punerea în posesie se va face după îndeplinirea formalităţilor de publicitate imobiliară, prin proces-verbal de punere în posesie”.
 
Aşa cum reiese din referatul ataşat Dispoziţiei nr. 1572/29.05.2006, la data la care s-a decis restituirea în natură a imobilului, acesta se afla în administrarea Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat, fiind preluat conform Decretului nr. 111/1951 prin Decizia nr. 857/1961, emisă pe baza Sentinţei civile nr. 80/1961 a Tribunalului Popular Constanţa. În acelaşi referat se mai precizează că în sentinţa menţionată a fost trecut în proprietatea statului imobilul situat în Constanţa, strada M. Eminescu nr. 2 (în prezent, strada Grigore Tocilescu nr. 2), proprietate a lui Aschitopolos Iacob.


Din referat reiese şi faptul că Olga Metaxula Topouzoglu, născută Olga Metaxula Askitopoulos, este moştenitoarea autorilor Iakovos Askitopoulos şi Eugenia I.  Askitopoulos, la bază stând certificatul de calitate de moştenitor nr. 285/1998 şi actele de stare civilă depuse la dosarul notificării.
Referatul mai face trimitere şi la faptul că imobilul restituit în natură avea în componenţa sa 13 locuinţe, dintre care, la data restituirii, 12 făceau obiectul unor contracte de închiriere, în timp ce unul fusese vândut în baza contractului de vânzare - cumpărare nr. 27.593/1996. Printr-o declaraţie pe proprie răspundere autentificată la notarul Cristina Budei, se renunţa la revendicarea apartamentului vândut, respectiv la apartamentul aparţinând lui Carmen Gheorghiu, dispoziţia de restituire fiind valabilă pentru cele 12 locuinţe.

Referatul poartă antetul Primăriei municipiului Constanţa - Comisia Locală pentru Aplicarea Legii nr. 10/2001 şi este semnat de Nicuşor Constantinescu, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica şi Nora Alina Chircă, documentul fiind redactat de Octavian Diamandescu.
 
În ceea ce îl priveşte pe mandatar, respectiv Gheorghe Aurelian Nedelcu, acesta are domiciliul în Constanţa şi, potrivit Registrului Comerţului, figurează în prezent ca asociat în SC Tomis Development SRL (cunoscut pentru proiectul imobiliar Tomis Plus), firmă care actualmente este în reorganizare judiciară şi unde îi mai are ca asociaţi pe Lucian Orban şi Daniel Zaif, şi în SC Transeuro Film SA, din care mai fac parte asociaţii persoane fizice Mihai Lenu, Lucian Orban şi Sorin Virgiliu Vişenescu, precum şi asociatul persoană juridică SC Transeuro Import-Export SRL, şi aceasta aflată în reorganizare judiciară. Din aceleaşi date disponibile la Registrul Comerţului reiese faptul că SC Transeuro Import - Export SRL are un singur asociat persoană fizică, respectiv Mihai Lenu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2236

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 septembrie 2022

28 Sep 2022 2000

După mai bine de un deceniu, se reiau lucrările la complexul rezidențial de pe strada Duiliu Zamfirescu, din Constanța (galerie foto)

30 Jul 2021 5783

Ce se construiește Tomis Plus SRL a obținut un document important pentru un ansamblu de imobile pe strada Ștefăniță Vodă

23 Jul 2021 2773

Întâlnire Ludovic Orban-Violeta Alexandru-Lucian Bode și reprezentanții sindicatelor din Blocul Național Sindical

09 Sep 2020 2221

Parlament A început şedinţa Parlamentului în care este citită moţiunea de cenzură introdusă de PSD

20 Aug 2020 2643

Ședință de lucru la Palatul Cotroceni. Când va avea loc și cine va participa

18 Aug 2020 1363

Decizii publicate în Monitorul Oficial Ludovic Orban a demis un subsecretar de stat, iar un secretar de stat de la Sănătate a cerut eliberarea din funcție

02 Jun 2020 1840

Premierul Ludovic Orban, vizită în județele Mureș și Maramureș. Care este motivul și cine îl va însoți

28 May 2020 1847

Deputatul George Vișan, interpelare pe tema măsurilor pentru repatrierea marinarilor români blocați în toată lumea

21 May 2020 3257

LIVE VIDEO-TEXT. Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern, despre şomajul tehnic „Am hotărât cu ministrul Muncii şi al Finanţelor ca şi în sectorul public să existe o formă de solidaritate”

09 Apr 2020 2626

A fost publicat, în Monitorul Oficial, Decretul privind numirea Guvernului Orban III. Iată componenţa

15 Mar 2020 2192

Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea Guvernului României

14 Mar 2020 1830

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență Hotărârea privind suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare

10 Mar 2020 5976

Ludovic Orban „Se închid școlile de miercuri până pe 22 martie!”

09 Mar 2020 2868