SC Deltacons Tulcea, in atentia ministrului Gheorghe Dobre

Sub umbrela fostei guvernari social-democrate, firma a incheiat numeroase contracte

Deputatul conservator, Andrian Mihei a adresat saptamana trecuta o interpelare ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre * Prin intermediul cererii, oficialului i se aduce la cunostinta contractul "dubios" incheiat intre vechea conducere a Administratiei Canalelor Navigabile SA Constanta si firma Deltacons, strunita de Alexandru Stroie

Parlamentarul Partidului Conservator, Andrian Mihei, a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, privind contractul "dubios" incheiat intre vechea conducere a Administratiei Canalelor Navigabile SA Constanta si SC Deltacons SA Tulcea. Ministrului Gheorghe Dobre i se aduce astfel la cunostinta faptul ca societatea comerciala Deltacons a adus prejudicii importante companiei si statului roman.In urma deplasarilor in circumscriptii si a discutiilor cu diversi agenti economici, in calitate de deputat, Andrian Mihei a fost informat ca scrisorile de garantie prezentate de SC Deltacons Tulcea in derularea contractului cu ACN Constanta nu sunt recunoscute de asa zisa banca emitenta, Raiffaisen Bank-sucursala Tulcea, si este posibil ca ele sa fie false. In aceste conditii, parlamentarul Mihei atragea atentia asupra fenomenului care influenteaza negativ mediul de afaceri, viciaza licitatiile si limiteaza accesul agentilor economici solvabili. El a cerut oficialului MTCT sa dispuna verificarea tuturor contractelor derulate de Deltacons cu societati din subordinea ministerului, precum si intreprinderea unei proceduri prin care sa se evite in viitor situatii de acest gen. In anul 2002, Deltacons SA Tulcea a castigat o licitatie personalizata organizata de Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile si Ministerul Transporturilor privind efectuarea de lucrari de intretinere, consolidari si reparatii pe Canalul Dunare-Marea Neagra si pe Canalul Poarta Alba-Midia Navodari. Valoarea contractului era de aproximativ 200 de miliarde de lei, iar pentru preluarea lucrarilor, Deltacons a avut nevoie de scrisori de garantie din partea unei banci bine statuate pe piata, astfel incat ACN-ul sa poata interveni in cazul in care societatea nu si-ar fi indeplinit obiectivele din contract. Odata cu schimbarea conducerii Administratiei Canalelor Navigabile, noul director, Valentin Zeicu a descoperit numeroase deficiente in intelegerea contractuala incheiata cu Deltacons Tulcea. Potrivit celor declarate de Mihei, Raiffaisen Bank, sucursala Tulcea, nu avea cunostinta de eliberarea acestor scrisori de garantie. Mai mult, acesta a mentionat ca nu intelege de ce Politia treneaza rezolvarea acestei anchete, in conditiile in care una dintre scrisorile de garantie era expediata, culmea, prin intermediul fax-ului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 548

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 755

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 823

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 561

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 733

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 633

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 809

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1472

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 683

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1278

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1087