Scene șocante la Tulcea. Polițiști de frontieră atacați cu un topor în timpul unei intervenții. A fost întocmit dosar penal (galerie foto)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au identificat în trafic un tânăr din judeţul Tulcea, fără permis de conducere, care se afla la volanul unui autoturism ce avea numerele de înmatriculare expirate, informează Garda de Coastă. 

Pe timpul legitimării bărbatului, o rudă a acestuia a adresat injurii şi a ameninţat cu un topor echipajul Poliţiei de Frontieră, fapt pentru care a fost imobilizat și i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj.
 
În data de 23.11.2017, în jurul orei 15.15, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Somova, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mercedes Benz, cu numere de înmatriculare provizorii.

Şoferul maşinii a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră şi a continuat deplasarea în viteză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, reuşind să-l oprească după aproximativ 100 de metri.

Cu ocazia legitimării, bărbatul aflat la volanul autoturismului a prezentat o carte de identitate și un permis de conducere care, în urma verificărilor specifice, a rezultat că nu îi aparțineau.

Pe timpul legitimării, din curtea imobilului în fața căruia se afla oprit autoturismul, a ieșit un bărbat care s-a îndreptat către unul dintre polițiștii de frontieră adresând injurii şi ameninţându-l cu un topor.

Colega din echipaj a poliţistului de frontieră a intervenit cu promptitudine, blocând atacul bărbatului. Acesta a fost imobilizat imediat de cei doi poliţişti.

În continuarea verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că, de fapt, şoferul maşinii este A.A., în vârstă de 29 de ani din județului Tulcea, nu deţine permis de conducere, iar numerele de înmatriculare ale autovehiculului sunt expirate din data de 12.10.2017. Bărbatul care a ieşit din imobil este rudă cu A.A şi se numeşte B.L., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” pentru numitul A.A. şi de „ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, exercitării unei pedepse sau măsurii privative de libertate” și „amenințarea săvârșirii nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirii sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții”, pentru numitul B.L.” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 401

Garda de Coastă Mii de pachete de țigări de proveniență duty free, ascunse și nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră în portul Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 673

Știri Constanța Peste 200 kg de pește descoperite de polițiștii de frontieră într-o autoutilitara

11 Feb 2024 904

Constanța Bunuri contrafăcute în valoare de peste 130.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră de la PTF Vama Veche (FOTO)

11 Feb 2024 611

Româncă, percheziționată pe Aeroportul Otopeni Femeia avea în bagajul de mână 19 kg de bijuterii

04 Feb 2024 533

Poliția de Frontieră Română Aeroport Cluj Napoca - Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet cargo (GALERIE FOTO)

17 Jan 2024 616

Poliția de Frontieră Situația actualizată a amenzilor la frontieră

14 Jan 2024 636

Poliția de Frontieră Traficul de la frontierele României în ultimele 24 de ore

06 Jan 2024 692

Poliția de Frontieră Situația actualizată a amenzilor la frontieră

04 Jan 2024 523

Traficul de la granițele României din ultimele 24 de ore

03 Jan 2024 550

Politia de Frontiera În primele 11 luni ale anului 2023. Creștere de aproximativ 2,2 ori a cantității de deșeuri descoperite de polițiștii de frontieră la intrarea în țară

30 Dec 2023 568

Şapte cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

30 Dec 2023 665

Poliția de Frontieră Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

30 Dec 2023 620

Poliția de Frontieră Română Situația actualizată la frontieră. Mai mulți români nu au fost autorizați să părăsească țara

28 Dec 2023 625

38 de cetăţeni străini, depistați într-un TIR cu textile la PTF Nădlac II

26 Dec 2023 690