Schimb de terenuri între Ocolul Silvic Murfatlar şi Adilaur SRL Un popas turistic „înghite“ o bucată de pădure la Kogălniceanu

Societatea Adilaur SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Defrişarea vegetaţiei în scopul schimbării destinaţiei terenului“, amplasat în comuna Mihail Kogălniceanu, DN 2A, UPV Murfatlar, în vederea emiterii acordului de mediu. Firma a oferit, la schimb, un hectar de teren în Adamclisi, care va intra în circuitul silvic.
 
Terenul studiat se află în zona sudică a localităţii Mihail Kogălniceanu, are o suprafaţă de 0,1140 hectare şi 57 de metri deschidere la drumul naţional 2A Urziceni - Constanţa. Prin proiectul depus, beneficiarul doreşte eliberarea terenului de vegetaţie şi schimbarea destinaţiei acestuia în vederea dezvoltării unor activităţi turistice şi economice conexe. Terenul pe care se doreşte realizarea investiţiei reprezintă fond forestier proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ocolului Silvic Murfatlar. În urma solicitării adresate Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, beneficiarul a obţinut Avizul nr. 218/07.04.2015 pentru scoaterea definitivă din fondul forestier a suprafeţei studiate, în vederea realizării obiectivului „Popas turistic - DN 2A“. De asemenea, anterior solicitării de defrişare, beneficiarul a obţinut acordul de mediu pentru scoaterea definitivă din fond forestier a suprafeţei de 0, 1140 hectare. Defrişarea suprafeţei solicitate presupune înlăturarea vegetaţiei lemnoase cu ajutorul unor fierăstrăie acţionate prin motoare cu combustie internă şi vor fi executate de personal specializat al Romsilva. În memoriul proiectului se mai precizează că „defrişarea vegetaţiei forestiere se face cu condiţia introducerii în circuitul silvic, în compensare echivalentă, a terenului în suprafaţă de 1 hectar, proprietare a Adilaur SRL, localizat în extravilanul comunei Adamclisi, în final, circuitul general al naturii, deficitul fiind recuperat“. După finalizarea lucrărilor de defrişare, beneficiarul intenţionează realizarea pe amplasament a unui popas turistic.

Despre Adilaur SRL

Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 15 iulie 2015, Adilaur SRL a fost înregistrată în anul 1992 şi are sediul social în localitatea Mihail Kogălniceanu. Firma are un capital social subscris de 210 lei, integral vărsat, compus din 21 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi în societate sunt: Virginia Gulea, născută pe 01.02.1947, în Mihail Kogălniceanu, care deţine 10 părţi sociale (47,619% din capitalul social), şi Dumitru Gulea, născut pe 23.02.1940, în Bulgaria, cu 11 parţi sociale (52,38% din capitalul social). De administrarea afacerii se ocupă Dumitru Gulea. Potrivit date-financiare.ro, în anul 2013, societatea cu şapte angajaţi a declarat o cifră de afaceri netă de 301.560 de lei şi un profit net de 2.270 de lei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

toader c

16 Jul, 2015 08:04

Padurea de salcimi de la intrarea in M.Kogalniceanu este si singurul parc al localitatii.Circiumi suntpuzderie;la 50demetri de aceasta ,,ctitorie atit de necesara"se afla un hotel cu restaurant si terasa.Oare cetatenii din M.K. se vor duce la aer curat la Adamclisi?Domnilor distrugem natura cu atita seninatate,uitind ca natura isi varecupera traumel inzecit.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.