Schimbări în componenţa firmei Icar Tours Cristian Bărhălescu intră din nou în afaceri cu Sorin Strutinsky

După ce firma Icar Tours din Iaşi a intrat în faliment, compania surată din Constanţa a operat, de asemenea, o serie de modificări. Firma este cunoscută ca fiind controlată de Cristian Gheorghe Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Icar Tours Constanţa este cea care deţine domeniile icar.ro şi icartours.ro, dar şi marca „Icar Tours“ şi este una dintre cele mai cunoscute agenţii de turism, fiind înfiinţată în 1998.

 Cristian Bărhălescu „reloaded“

Potrivit datelor din partea a IV-a din Monitorul Oficial de luni, 6 octombrie, capitalul social a fost majorat la 273.010 lei, ca urmare a cooptării în calitate de asociat a firmei Coltrane Consulting SRL. Aşadar capitalul social, câştigul şi pierderile sunt suportate în solidar de asociaţii SC KLD Service SRL (firmă reprezentată de Mihaela Elvira Gherasim Tănase), ce are o cotă de 15%, Mihaela Luminiţa Bărhălescu - soţia lui Cristian Bărhălescu - care deţine 84% dintre participaţii şi Coltrane Consulting, cu 1% din numărul părţilor sociale.

Amprenta celebrului „trezorier“ în Icar Tours


De fapt, cooptarea Coltrane Consulting în Icar Tours nu este decât o revenire a lui Cristian Gheorghe Bărhălescu în treburile firmei, el fiind asociat şi administrator în Coltrane alături de Cristina Ionescu, care nu mai apare în altă societate. Coltrane Consulting are ca activitate principală „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
Nu mai puţin interesantă este şi implicarea cunoscutului „trezorier al tripletei de aur“, Sorin Strutinsky, apropiatul lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu în Icar Torus Constanţa SRL. Acesta este asociatul majoritar în KLD Services, unde apare alături de aceeaşi Mihaela Elvira Gherasim Tănase, care deţine funcţia de administrator.

Afaceri cu soţia şi fratele

Cristian Bărhălescu apare, în calitate de administrator, şi în Icar Trips SRL, din Constanţa, precum şi în Relax Bicaz SRL, înfiinţată în 2005 în Botoşani, în prezent radiată, şi într-o firmă cu acelaşi nume, înfiinţată din 2011, în judeţul Neamţ. Bărhălescu mai figura ca asociat în câteva firme, dar s-a retras, iar unele dintre cotele de participare au fost preluate de Mihaela Luminiţa Bărhălescu. El este asociat şi în Doctor IT & Communciation SRL, din Medgidia, în firma de transport Direct Turism, în Coltrane Consulting, dar şi în firma Icar Evenimente SRL, cu sediul în Iaşi, unde este implicat alături de fratele său, Florin Gabriel Bărhălescu.

 
Aşa cum am precizat la începutul articolului, administratorul firmei Icar Tours din Iaşi, Florin Gabriel Bărhălescu, a cerut insolvenţa firmei Icar Tours SRL pe data de 16 aprilie. Cu puţin timp înainte ca acest lucru să se întâmple, numele firmei a fost schimbat în ABC Turism şi Evenimente SRL. Agenţia de turism a fost înfiinţată în anul 1997, sub denumirea de Icar Tours SRL Iaşi, având ca domeniu de activitate „activităţi ale agenţiilor turistice“. Societatea a devenit, în timp, una dintre agenţiile de turism de referinţă din Iaşi, dar anul 2013 pare că a fost unul cu ghinion, încheindu-se cu pierderi de aproape un milion de lei. „Din păcate, firma de turism care a purtat numele de Icar Tours Iaşi se închide prin faliment. Dar societatea nu mai avea nicio legătură cu ceea ce reprezintă Icar Tours de la Constanţa sau din altă parte. Niciunul dintre clienţii companiei nu are de suferit. Activitatea Icar Tours din Iaşi, ulterior redenumită ABC Turism şi Evenimente SRL, a fost afectată de criza economică, însă un nume precum Icar şi oamenii care au activat aici vor mai avea cu siguranţă ceva de spus în domeniul turismului de calitate“, declara, pentru ZIUA de Constanţa, Florin Gabriel Bărhălescu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost secretar de stat din guvernul Ponta, ping-pong cu acțiune deținute în societatea Icar Tours din Constanța

19 Oct 2020 2361

Cristian Bărhălescu, oficial acționar al Icar Tours Constanța, Icar Trips și Direct Turism

05 Oct 2020 4833

După retragerea Mihaelei Elvira Gherasim Tănase Strutinsky, reprezentant oficial al KLD Services în Icar Tours Constanţa

18 Jan 2016 3481

Societatea fratelui lui Cristian Bărhălescu a intrat în faliment Agenţia ieşeană Icar Tours, nimicită de criza economică

30 Sep 2014 5390

Dobrogea TV Cristian Bărhălescu de la Icar Tours revine în platoul Newsdesk

08 Jul 2014 2092

Insolvenţa fostei Icar Tours amânată Cristian Gheorghe Bărhălescu nu mai apare în Icar Tours Constanţa

16 May 2014 4209