Acte publice sub cheie la Siliştea! Cum justifică situaţia primarul Mihai Soare (galerie foto + documente)

Primarul Mihai Soare i-a convocat, ieri, în şedinţă ordinară de lucru pe consilierii locali din Siliştea.
Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele trei proiecte: aprobarea procesului verbal al şedinţei anterioare, proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2013, proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetului local de venituri şi cheltuieli al comunei Siliştea pe trimestrul III al anului 2013. Proiectele au fost aprobate de consilieri cu unanimitate de voturi. Aşadar, bugetul local al comunei este de ieri mai bogat cu 109.270 lei. 20.000 de lei provin de la Consiliul Judeţean Constanţa, iar 89.270 lei constituie subvenţia pentru păşune. În cazul ultimei sume, consilierii locali urmează să decidă modul de repartizare a acesteia, într-o nouă şedinţă. La această dată, atât veniturile, cât şi cheltuielile cuprinse în bugetul comunei Siliştea sunt în sumă de 3.655.594 lei.
 
Iarna îi va prinde pe picior greşit?!
 
La finalul şedinţei, consilierii locali au ridicat problema asigurării cheltuielilor pentru transportul şcolar pe durata iernii, dar şi cea a deszăpezirii drumurilor, astfel încât copiii din localitatea Ţepeş Vodă să poată fi transportaţi fără probleme la şcoala nouă din Siliştea, inaugurată în luna septembrie, odată cu începerea anului şcolar 2013-2014. În privinţa deszăpezii drumurilor, consilierii locali au declarat că este necesar să fie achiziţionată o freză. Consilierul local USL, Mihai Frâncu, a mers mai departe cu propunerile, invocând ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa. „De ce nu solicitaţi CJC să ne acorde banii pentru o freză? Cât ar costa? Nu ar fi o sumă foarte mare”, a spus consilierul local Mihai Frâncu.
 
La Faclia sunt şase agenţi de poliţie, iar la Siliştea - unul singur
 
Aleşii locali i-au cerut primarului Mihai Soare să găsească soluţii pentru a se asigura paza localităţii. „E jale cu hoţii. La Faclia sunt şase agenţi de poliţie, iar la Siliştea - unul singur”, s-au plâns consilierii. Primarul Mihai Soare a precizat că i-a trimis adrese peste adrese inspectorului şef al Politiei Judeţului Constanţa, Constantin Dancu, fără a găsi până în prezent o rezolvare. „Mi s-a spus că o să primim agenţi, dar când, nu ştiu”, a declarat, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, primarul Mihai Soare.
 
Probleme de gospodărire a localităţii
 
O altă problemă, neadusă în discuţie de consilierii locali şi care nu ţine de lipsa fondurilor financiare sau de vreo altă instituţie, ne-a atras, de această dată, nouă atenţia. Este vorba de gospodărirea localităţii Siliştea, condusă de un primar aflat la al patrulea mandat. Aşa cum am surprins şi în imaginile ataşate la varianta on-line a articolului, rigolele din zona terenului de sport au dispărut sub grămada de buruieni crescute în neştire. La câţiva metri distanţă de acest obiectiv, pe o altă stradă, situaţia nu este deloc încurajatoare, buruieni înalte „tronează” la marginea unui drum pietruit.
 
Fără declaraţii de avere şi de interese pe anul 2013

 

A fost cu neputinţă să intrăm în posesia declaraţiilor de avere ale aleşilor locali de la Siliştea. Estrela Iordache, angajat al primăriei cu atribuţii temporare de secretar, a precizat că „declaraţiile se află sub cheie” şi că la acestea are acces doar Vasilica Olteanu, secretarul comunei, care se află în concediu. Angajata primăriei ne-a comunicat că vom primi adresele săptămâna viitoare, atunci când secretarul localităţii se va întoarce din concediu.
Întrebat cu privire la această chestiune şi aducându-i-se la cunoştinţă că declaraţiile de avere şi de interese sunt declaraţii publice şi că nu este normal să nu fie puse la dispoziţia celor care le solicită, primarul Mihai Soare a răspuns: „Este o disfuncţionalitate, dar vă asigur că nu avem nimic de ascuns”. Aşa o fi? Nici pe site-ul primăriei nu se află nicio declaraţie de avere. Pe pagina respectivă se colectează şi la această dată informaţii pentru declaraţiile de avere din anul 2010, aferente mandatului trecut.

 
Averea din 2012, aşa cum a fost declarată la ANI
 
Până când se va găsi cheia pentru a se deschide sertarul ferecat de secretarul comunei, sertar în care se află declaraţiile de avere şi de interese ale aleşilor de la Siliştea, ne rezumăm la declaraţiile din anul 2012, aflate în baza de date a Agenţiei Naţionale de Integritate cu ocazia alegerilor locale de anul trecut.
Din declaraţia de avere a primarului Mihai Soare aflăm că soţia acestuia, Lidia, a moştenit în anul 1991, un teren agricol, în suprafaţa de un hectar, aflat pe raza comunei Siliştea.

La capitolul clădiri, şeful autorităţii locale declară o casă de locuit în Siliştea, moştenită de soţia sa în anul 1990, în suprafaţa de 90 metri pătraţi, şi un apartament cumpărat în Medgidia, în anul 1997, de 75 metri pătraţi. Primarul comunei Siliştea deţine un autoturism Suzuki, fabricat în anul 2008. În 2011, şeful autorităţii locale a încasat de la Primăria Siliştea venituri în sumă totală de 22.000 lei, iar soţia sa, Lidia, a câştigat de la Administraţia Financiară Medgidia, în calitate de inspector - 30.000 de lei.
Potrivit declaraţiei de interese, şeful autorităţii locale este preşedintele PSD Siliştea.
Consilierul locale Ghiorghi Chirilă deţine în localitatea Ţepes Vodă un teren agricol, în suprafaţă de un hectar, dobândit în anul 2000 şi, din acelaşi an, o casă de locuit, de 46,5 metri pătraţi. Potrivit declaraţiei de interese acesta este membru PSD, iar până în vara anului 2012, când a fost ales consilier local, a deţinut funcţia de mecanic agricol.

Luminiţa Cîrciumaru deţine potrivit declaraţiei din anul 2012: un teren agricol la Ţepeş Vodă de 75 de hectare, două case de locuit la Ţepeş Vodă şi un apartament în Constanţa, două autoturisme (Dacia Logan şi un tractor UTB). În anul 2011, Luminiţa Cîrciumaru a înstrăinat un teren de 2 hectare lui Remus-Viorel Cîrciumaru. Consilierul local a câştigat în anul 2011 venituri în sumă de 3.864 lei în calitate de administrator al SC Viocor Agro Star, iar soţul Luminiţei Cîrciumaru, a primit pensii militare în cuantum total de 24.000 lei. Potrivit declaraţiei de interese, Luminiţa Cîrciumaru este preşedinte al Organizaţiei Locale a PP-DD.

Ioan Dulgheriu, consilier local PSD, deţine: un teren intravilan de 8.000 de metri pătraţi în Siliştea şi o casă de locuit de 100 metri pătraţi în aceeaşi localitate. În anul 2011, consilierul local a obţinut venituri în sumă de 18.000 lei de la SC Elcomex, unde a lucrat ca electromecanic.
Consilierul local Mihai Frâncu deţine: un teren agricol în Siliştea şi un apartament în Constanţa. În 2011, în calitate de administrator al SC Firofimo SRL a obţinut venituri de 9.600 lei. De asemenea, în anul 2011, societatea pe care o administrează a înregistrat un profit de 250.000 lei.

Viceprimarul Eugen Gheţu deţine un teren agricol de 5 hectare, o casă de locuit de 80 metri pătraţi şi un autoturism Hyundai. În anul 2011, în calitate de viceprimar a încasat venituri de 22.400 de lei, iar de la Casa de Pensii o pensie de 1.080 de lei. Din anul 2000, Gheţu este membru PSD.
Petru-Liviu Zelincă, consilier PP-DD, deţine o casă de locuit la Ţepeş Vodă de 5.170 metri pătraţi. În anul 2011, în calitate de agent pază în cadrul SC Sever Guard a câştigat suma de 11.568 lei.

Marian Orbocea, consilier local PSD, deţine un teren intravilan de 2.500 de metri pătraţi în Siliştea, o casă de locuit în aceeaşi localitate şi un autoturism Mercedes Benz. În calitate de administrator al SC Ioana - Adriana Activ SRL, consilierul a obţinut în 2011 venituri toatele de 7.200 lei.
Declaraţiile de avere şi de interese ale consilierilor Gheorghe Popa (USL) şi Ion Sandu (USL) nu le-am găsit în baza de date a ANI, ca în cazul celorlalţi consilieri locali.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ANONIM

30 Jan, 2014 18:44

In ceea ce priveste incompetenta celor din staful Primariei Comunei Silistea , sunt foarte multe de spus si chear si de vazut , v-as ruga sa faceti o vizita de teren si la I.A.S TEPES-VODA si sa constatati dumneavoastra daca in secolul vitezei este posibil ca intr-o localitate situata la 70 de km distanta de Constanta sa nu avem apa curenta , acest lucru fiind posibil la cel de al patrulea mandat al Dumnealui Primar care in fiecare campanie ne-a promis acest lucru , si ar mai fi multe de spus spre exemplu cu ajutoarele care vin din alte tari ajung la cei care defapt nu au nevoie de ajutor caci i-a ajutat Bunul Dumnezeu destul , si mai nou pt o poza buna si frumoasa Domnul nostru Primar s-a riscat sa lase scaunul ,Dumnealui , confortabil si calduros din primarie si sa ne 'dezapezeasca' dar mai spun odata doar PENTRU O POZA DE ALBUM PT FACEBOOK-UL DUMNEALUI

Articole asemanatoare

APM Constanța Familia Muntmark, undă verde de la Mediu pentru Parc Siliștea 3

28 Mar 2024 300

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Siliștea! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 554

În județul Constanța Motociclist fără permis de conducere, depistat în trafic de doi polițiști vigilenți (FOTO)

25 Feb 2024 1515

Știri Constanța UPDATE. Accident rutier pe DJ224, la ieșire din Țepeș Vodă spre Siliștea! O mamă și doi copii, răniți

24 Feb 2024 972

Licitații Constanța Primăria Siliștea a cumpărat un autoturism de aproape 170.000 de lei (DOCUMENT)

10 Feb 2024 1114

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1210

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța despre bărbatul suspectat că ar fi întreținut raporturi sexuale cu o minoră de 15 ani

09 Jan 2024 727

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea

23 Sep 2023 932

Mihai Soare, primarul comunei Siliștea, avere și interese (DOCUMENT)

29 Aug 2023 1451

UPDATE. Județul Constanța Daniel Grigorie boxează în semifinale la Campionatul European Ploiești 2023

28 Jul 2023 1313

Județul Constanța Un bărbat din comuna Siliștea, prins băut la volan și fără permis

29 Jun 2023 817

Definitiv! Inspectorii de integritate obțin la Constanța anularea unei hotărâri de consiliu local, pe fondul unui conflict de interese (MINUTA)

28 Jun 2023 913

Agenția Națională de Integritate, verdict în așteptare la Curtea de Apel Constanța

20 Jun 2023 904

Curtea de Apel Constanța judecă dosarul fără precedent câștigat de Agenția Națională de Integritate

19 Jun 2023 1316

Județul Constanța Grajd din Siliștea, mistuit de flăcări. Zeci de animale au murit (FOTO)

18 Jun 2023 1098