Șeful Statului Major General a fost ieri la Baza Militară Mihail Kogălniceanu însoțit de şeful britanic al apărării. Care a fost scopul vizitei (galerie foto)

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a avut o întrevedere, ieri, cu şeful Statului Major al Apărării al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (CDS UK), Air Chief Marshal Sir Stuart Peach, aflat în vizită de lucru în România, potrivit unui comunicat de presă remis redacției ZIUA de Constanța.

Cei doi oficiali militari au purtat discuţii referitoare la cooperarea dintre cele două armate, precum şi la posibilităţile de dezvoltare a acesteia la nivel bilateral şi în context NATO.

Pe acest fond, au fost dezbătute și aspecte privind stadiul şi perspectivele prezenţei aliate la Marea Neagră, promovarea instruirii în comun în domeniul ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) şi FOS (Forţele pentru Operaţii Speciale), forţa de reacţie rapidă (VJTF), operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale şi, în special, iniţiativa de instruire în domeniul Poliţiei Aeriene.

La finalul întâlnirii, cei doi oficiali militari au exprimat apreciere cu privire la nivelul de cooperare militară dintre cele două state, care se situează pe un palier ascendent, fiind evidențiată cooperarea militarilor români și britanici în cadrul operațiilor și misiunilor curente, sub egida NATO și UE, precum și pe timpul exercițiilor militare multinaționale, în special cele organizate în țara noastră.

În marja vizitei, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach împreună cu generalul Nicolae Ciucă au avut o întâlnire cu militarii detaşamentului Forţelor Aeriene Regale ale Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, dislocaţi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Vizita în România a CDS UK se realizează în contextul participării Forţelor Aeriene Regale ale Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, atât la iniţiativa de consolidare a serviciului de Poliție Aeriană  (eAP - enhanced Air Policing) din cadrul prezenţei aliate înaintate întărite (eFP – enhanced Forward Presence şi tFP-tailored Forward Presence), cât și la Instruirea Aeriană Combinată pentru creșterea interoperabilității aliate, ca o ilustrare a angajamentului operaţional al Marii Britanii, în calitate de membru al Alianţei, de a promova şi de a menţine pacea şi stabilitatea, cu accent deosebit, în actualul context, pe securitatea flancului estic al NATO.
 
Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 354

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 407

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 847

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 653

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1203

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 738

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 357

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 577

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 945

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 587

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1185

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 570

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 692

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 768

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 753