Serviciul Român de Informații organizează, de azi, exercițiul de securitate cibernetică - CyDEx17. Ce avem de făcut

În perioada 15-17 mai 2017, SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO organizează în premieră, prima ediție CyDEx17, exercițiu național live de securitate cibernetică.

Exercițiul este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României, aprobată prin HG nr. 271/ 2013. 


CyDEx17 se va desfășura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Național Cyberint, creat și personalizat special pentru acest exercițiu de specialiștii Centrului, și are ca obiective exersarea și evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operațional, tactic și strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum și optimizarea procesului de cooperare între instituții în vederea identificării și limitării impactului unor incidente de acest tip.

Exercițiul va contribui la conștientizarea nivelului de pregătire al entităților implicate, în situația unui eveniment ce va afecta spațiul cibernetic la nivel național, precum și la consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu.

Participanții, peste 60 de instituții din sectoarele public și privat, își vor testa și antrena modalități de răspuns la incidente cibernetice, vor partaja informații cu privire la acestea, într-o manieră rapidă și eficientă, coordonându-și capacitățile de apărare.


CyDEx17 va permite:

- alinierea la prevederile Strategiei de securitate cibernetică a României
- verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice cu responsabilități în domeniul securității cibernetice
- verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice și mediul privat in domeniul securității cibernetice
- dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidente/atacuri cibernetice.

În conformitate cu competențele SRI în domeniul securității naționale, Centrul Național Cyberint acționează pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securității naționale a României din perspectiva securităţii cibernetice.
Principala sa misiune constă în identificarea și furnizarea, către beneficiarii legali, de date și informații necesare prevenirii, limitării și/sau stopării consecințelor unei agresiuni asupra sistemelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţii care reprezintă infrastructuri critice.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Maritimă Constanța organizează primul curs de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim al Uniunii Europene

22 Mar 2024 363

Aproximativ 400 de elevi au participat la etapa județeană a Olimpiadei Naţionale de Securitate Cibernetică

02 Mar 2024 590

Atac cibernetic la Camera Deputaților!

30 Jan 2024 624

Mii de acțiuni preventive desfășurate în 2023 în cadrul proiectului național de prevenire a criminalității informatice Siguranța online

26 Jan 2024 443

DNSC demarează proiectul „Crearea de noi competențe de securitate cibernetică pentru societate și economie”

24 Jan 2024 550

Portretul candidatului ideal SRI angajează analist Forensic securitate cibernetică

11 Jan 2024 1167

Atenție la infractorii de pe internet! O nouă metodă de fraudă online devine populară în România! Cum ne putem feri de păcăleli?

18 Jul 2023 1063

Securitatea cibernetică- specializare nouă, prima din România, la Universitatea Maritimă Constanța (FOTO)

20 Jun 2023 1552

Editorial TikTok interzis? S-au rezolvat problemele țării

04 Mar 2023 1504

O nouă înșelătorie de pe rețelele social media! ”Datele ajung în posesia atacatorilor!”

18 Feb 2023 1406

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează Numele instituției folosit într-un scam propagat pe email

04 Nov 2022 1448

DNSC atenţionează! E-mail-uri cu ataşamente maliţioase care folosesc identitatea vizuală a ANAF

28 Jun 2022 1213

Zeci de mii de atacuri cibernetice sunt detectate zilnic în România

13 Apr 2022 1225

Specialiști în securitate cibernetică Fiţi vigilenţi şi analizaţi cu atenţie orice concurs, ofertă sau campanie promoţională atractivă

07 Apr 2022 1003

Avertisment privind o nouă campanie înşelătoare pe WhatsApp. Despre ce este vorba

14 Mar 2022 1709