Sindicatul Liber al Navigatorilor, conferință pe tema Mării Negre „Dark Side of the Black Sea”, documentar despre navigaţie (video)

Sindicatul Liber al Navigatorilor a organizat, ieri, la Seamens' Club Constanța, o conferință de presă pe tema Mării Negre.
 
Primul subiect dezbătut a fost campania desfăşurată pe Marea Neagră, constând în distribuirea de DVD-uri cu filmul „Dark Side of the Black Sea” navelor din porturi.
Filmul documentar „Dark Side of Black Sea - Seafaring in substandard vessels” (Partea întunecată a Mării Negre - navigând pe vapoarele sub standard) este o analiză critică a shipping-ului din această zonă a lumii. „Disecţia” scoate la lumină o flotă-tumoare, dominată de nave uzate fizic şi moral, sub standardele tehnice internaţionale, îmbătrânite, adevărate coşciuge plutitoare.
 
Eroii filmului sunt marinarii scăpaţi din naufragii, care şi-au văzut colegii pierind în valurile Mării Negre; părinţii, soţiile şi copiii marinarilor dispăruţi sub ape, cărora le-au secat ochii de prea multe lacrimi vărsate; navigatori de pe coşciugele plutitoare, neplătiţi cu lunile, care vorbesc cu durere despre familii rămase acasă, fără mijloace de existenţă; victime ale accidentelor de muncă pe mare, mutilaţi şi fără nicio compensaţie bănească, pentru care moartea ar fi o izbăvire; lideri de sindicat care arată cu degetul spre autorităţile naţionale care nu fac suficient pentru marinari.
 
Puteți urmări documentarul „Dark Side of the Black Sea” aici.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Film dedicat navigatorilor de pe Marea Neagră Documentarul va fi prezentat la Festivalul Ursul de Aur, de la Berlin

26 Sep 2014 2209