Spitalul Clinic Judeţean Constanţa caută firmă de catering. Se va încheia contract pentru patru ani (documente)

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa anunţă supunerea la consultare a potenţialelor soluţii financiare pentru determinarea valorii estimate a serviciului de catering.
 
Propunerile privind modalitatea de estimare a valorii achiziţiei servicii de catering vor fi transmise până la data de 28.03.2017, ora 15.00. Contractul se va încheia pe o perioadă de patru ani. În cazul atribuirii contractului de achiziţie publică/acordului-cadru pe baza criteriului „cel mai bun raport calitate-preţ“, evaluarea ofertelor se realizează prin acordarea, pentru fiecare ofertă în parte, a unui punctaj rezultat ca urmare a aplicării algoritmului de calcul la factorii de evaluare stabiliţi de autoritatea contractantă.
 
Aspectele supuse consultării vizează stabilirea valorii estimative de achiziţie a serviciului de catering, pe cele două componente financiare, după cum urmează: preţul prestaţiei de preparare şi livrare hrană pe secţiile spitalului, inclusiv al ambalajului de unică folosinţă, şi preţul prestaţiei de servire a hranei la patul pacientului.
 
Vor fi supuse consultării următoarele aspecte: stabilirea valorii estimative de achiziţie a serviciului de catering, pe cele două componente financiare (preţul prestaţiei de preparare şi livrare hrană pe secţiile spitalului, inclusiv al ambalajului de unică folosinţă, şi preţul prestaţiei de servire a hranei la patul pacientului). Unitatea sanitară solicită un deviz ofertă pe fiecare componentă în parte, astfel: deviz justificativ de costuri pentru servicii preparare şi livrare hrană, inclusiv al ambalajului de unică folosinţă; devizul detaliat pe categorii de cheltuieli va permite calculaţia pe porţie servită, pentru un număr minim de 900 porţii/zi x 30 de zile, şi se referă, fără a se limita, la acestea: salarii personal şi alte costuri aferente (analize medicale periodice), consum energie electrică, consum apă rece, caldă, energie termică, combustibil (se ia în calcul transportul pentru secţiile interioare şi exterioare ale spitalului), materiale curăţenie, echipamente de protecţie, cheltuieli aprovizionare, amortizări, servicii prestate de terţi (ex. analize laborator, mentenanţă dotări, verificări metrologice), marjă profit.
 
Pentru pacienţii hemodializaţi, se prepară o singură masă caldă/rece pe zi care se serveşte pe timpul dializei. Se solicită deviz justificativ pentru servicii de servire a mesei la patul pacientului, devizul detaliat pe categorii de cheltuieli va permite calculaţia pe lună, pentru un număr estimat de 65 de persoane pentru secţiile spitalului şi secţiile exterioare Agigea şi Eforie (din care 58 de persoane pe spital şi Eforie şi nouă persoane Agigea), fără a se limita la acestea: salarii personal şi alte costuri aferente (analize medicale periodice), materiale curăţenie, echipamente de protecţie, servicii prestate de terţi (colectarea şi neutralizarea deşeurilor rezultate din activitatea de catering), marjă profit. 

Iată în ce constă contractul! 

Obiectul contractului constă în achiziţia serviciului de asigurare a hranei în sistem de catering, respectiv prepararea, livrarea şi servirea hranei pentru pacienţii internaţi în toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa Constanţa şi pentru medicii de gardă. Servirea hranei reci sau preparate se va face în caserole de unică folosinţă, cu tacâmuri şi pahare de unică folosinţă, până la patul pacientului din cadrul fiecărei secţii, în condiţiile respectării întocmai a normelor sanitare/sanitar-veterinare, aplicabile la orice dată.
 
Prepararea hranei se va face la sediul/punctul de lucru al prestatorului. Cantitatea aproximativă este de minimum 900 şi maximum 1.300 de porţii/zi. Mâncarea va fi livrată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Secţia Dermato-Venerice, Secţia Psihiatrie Palazu Mare, Secţiile TBC Osteoarticular şi TBC Pneumologie Agigea, Secţia Recuperare Medicală, Fizică şi Balneo Eforie Sud. Prestatorul va asigura personal care livrează hrană în fiecare secţie a spitalului şi personal existent în fiecare secţie care distribuie şi serveşte hrana la patul pacientului, în condiţiile respectării normelor de igienă din domeniul alimentaţiei şi conform listei cu numărul de pacienţi şi tipul de meniu, dată de asistenta-şefă de secţie.
 
De asemenea, prestatorul se obligă să asigure transportul hranei preparate până la spaţiile de preluare ale autorităţii contractante, în maşini proprii autorizate sanitar-veterinar, în conformitate cu normativele legale în vigoare. Prestatorul va trebui să distribuie trei mese pe zi. Atât vesela, cât şi tacâmurile vor fi de unică folosinţă şi vor fi puse la dispoziţie de către prestator, fiind incluse în preţul prestaţiei ofertat. Comanda pentru numărul de porţii/tip de meniu care trebuie preparate şi livrate se face zilnic, până la ora 15.00, de către reprezentantul achizitorului, pentru ziua următoare, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, pentru care se fac comenzile de vineri.

Valoarea alocaţiei de hrană

Potrivit HG 665/2016, valorile alocaţiei de hrană sunt: bolnavi TBC şi HIV/SIDA adulţi - 16 lei, bolnavi TBC şi HIV/SIDA copii - 15 lei, bolnavi hepatită, neoplazici adulţi - 15 lei, bolnavi hepatită, neoplazici copii - 16,4 lei, bolnavi diabet, adulţi - 15 lei, bolnavi diabet, copii - 17,5 lei, bolnavi arşi - 15 lei, alţi bolnavi adulţi - 10 lei, lăuze - 15 lei, bolnavi în leprozerii - 11 lei, regim de hemodializă - 9 lei, bolnavi psihic şi bolnavi psihic cu internare obligatorie - 12 lei, bolnavi internaţi în staţionare de zi - 7 lei, copii nou-născuţi prematuri în maternităţi sau compartimente, alimentaţi artificial - 10 lei, copii nou-născuţi prematuri în maternităţi/compartimente, alimentaţi natural - 5 lei, copii 0-3 ani - 10 lei, copii 3-16 ani - 12 lei, însoţitori ai bolnavilor internaţi în unităţi sanitare - 7 lei, medicii de gardă - 10 lei. Valorile alocaţiilor de hrană prezentate mai sus sunt valori cu TVA inclus.
 
Ofertantul este obligat să se încadreze în aceste alocaţii şi să le respecte. În cazul în care nivelul alocaţiei de hrană va fi modificat prin acte normative, acesta va fi aplicat şi de prestator pentru pacienţii internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, conform clauzelor din contract. Prestatorul trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea hranei pentru pacienţii internaţi în spital şi pentru medicii de gardă, conform datelor primite zilnic de la autoritatea contractantă, astfel încât să se asigure cele trei mese pe zi: mic dejun, prânz şi cină, inclusiv suplimente, în funcţie de planul de meniu săptămânal şi comanda zilnică pentru ziua următoare, care va fi trimisa în fiecare zi, până la ora 15.00, pentru ziua următoare, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, pentru care se fac comenzile de vineri.
 

În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi consulta anunţul publicat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi caietul de sarcini. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.