Spitalul Regional va costa 116 milioane de euro

1197062272.jpg

In luna mai a acestui an, Guvernul a aprobat trecerea unui teren aflat in administrarea Ministerului Apararii, la Ministerul Sanatatii Publice pentru construirea Spitalului Regional Universitar de Urgenta Constanta.

Potrivit declaratiilor lui Marius Enescu, seful Autoritatii de Sanatate Publica Judetene, terenul a fost gasit cu ajutorul Prefecturii, locatia fiind cea mai buna solutie pentru amplasarea noii unitati sanitare. "Terenul este situat in zona serelor, pe strada Viilor la numarul 1 si este fosta scoala de soferi a Diviziei 9 Marasesti", a mai adaugat directorul ASPJ. Documentatia depusa la Agentia pentru protectia Mediului Constanta, pentru obtinerea Planului urbanistic Zonal arata ca proiectul nr. 26.200/R13 se afla in faza studiului de fezabilitate. Spitalul Regional Universitar de Urgenta va fi impartit pe mai multe sectii. Pentru medicina interna vor fi disponibile 324 de paturi pentru sectiile de cardiologie, diabetologie, gastroenterologie, oncologie, pulmonologie, nefrologie, medicina generala si neurologie. Pentru sectorul rezervat parintilor si copiilor vor fi disponibile 148 de paturi, pentru sectiile de obstretica, neonatologie, chirurgie pediatrica, terapie intensiva neonatologie si terapie intensiva pediatrica. Pentru sectia de chirurgie sunt prevazute 288 de paturi. De asemenea, documentatia mai arata faptul ca numarul paturilor functionale este de 118, astfel, numarul total de locuri ajunge la 878. Ca facilitati speciale, documentele depuse la APM Constanta arata ca spitalul va avea mese de operatie, sali de nastere, endoscopie, locuri pentru dializa, urgenta, policlinica, personal de garda, radioterapie si diagnoza medicala nucleara. Proiectantul lucrarii, Angela Pop arata in documentatia depusa la Mediu ca arhitectura noii unitati sanitare va fi una flexibila si ca se prefera inaltimi mici, de trei patru etaje. Imobilul va fi construit din caramida si va avea termopane si tamplarie PVC.

Licitatie intarziata

Subsolul, parterul si primul etaj vor avea o inaltime de 4,35 de metri, iar etajele doi, trei si patru vor avea 3,50 metri. Ansamblul va fi unitar. Sectorul dedicat bolilor necontagioase va fi impartit in sectiile de boli interne, chirurgie, obstretica-ginecologie si pediatrie. De asemenea, aceasta parte va avea compartimente de dializa, de spitalizare pentru o zi si ATI. Locatia dedicata bolilor contagioase se va imparti in pneumoftiziologie, bolnavi infectiosi si dermato-venerice. Spitalul Regional va fi o cladire modulara, iar costurile pentru intregul proiect, atat constructie cat si dotari, se vor ridica, potrivit sefului ASPJ, Marius Enescu, la 116 milioane de euro. Enescu a mai precizat ca licitatia pentru atribuirea contractului pentru construirea Regionalului se va tine luna viitoare, la Ministerul Sanatatii. "Din cate stiu eu trebuia sa se tina luna aceasta si nu s-a mai putut. Sa speram ca licitatia va fi organizata in decembrie. Noi am trimis valoarea estimativa a lucrarii si studiul de fezabilitate. Din momentul in care totul va fi pus la punct, constructia va trebui finalizata, potrivit caietului de sarcini, intr-un an si jumatate, maxim doi. Mie, personal, mi se pare un termen destul de indraznet, insa poate fi realizat", a mai spus directorul Autoritatii de Sanatate Publica. Enescu a mai precizat ca actele pentru spitalul constantean ramasesera putin in urma din cauza faptului ca a durat foarte mult tranzactia interministeriala pentru teren.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 681

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 724

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 988

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 743

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 936

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 933

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 644

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1181

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1002

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 641

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 885

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1220

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1402

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1704

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5440