Statul Major al Forţelor Navale, răspuns evaziv privind prezenţa Fanfarei Militare la aniversarea lui IPS Teodosie

În data de 12 decembrie 2016, în intervalul orar 13.00 - 13.30, Fanfara Forţelor Navale a interpretat câteva melodii şi i-a cântat „La mulţi ani! Înalt Preasfinţiei Sale Teodosie, cu prilejul aniversării vârstei de 61 de ani.

În încercarea de a afla dacă prezenţa Fanfarei Forţelor Navale Române în curtea Palatului Arhiepiscopal s-a făcut conform prevederilor legale, cotidianul ZIUA de Constanţa a transmis Statului Major al Forţelor Navale o adresă, solicitând răspuns la următoarele întrebări:
1.    Cine a dispus din cadrul Statului Major al Forţelor Navale această acţiune?
2.    În baza căror criterii s-a realizat această omagiere din partea Statului Major al Forţelor Navale?


Astăzi, Statul Major al Forţelor Navale ne-a comunicat următoarele:

„Între structurile militare de garnizoană şi autorităţile publice civile de pe raza acestora există protocoale de colaborare, care vizează organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a unor ceremonii, cu diferite ocazii. Colaborarea cu autorităţile religioase din Constanţa se realizează, de mai mulţi ani, în baza unui parteneriat, care cuprinde atât participarea militarilor la evenimentele religioase, cât şi participarea clericului la evenimentele militare.

Referitor la participarea unui grup de instrumentişti din Forţele Navale la activitatea care a avut loc la Arhiepiscopia Tomisului, luni, 12 decembrie, vă facem cunoscut faptul că o comisie va analiza contextul prezenţei grupului la eveniment, precum şi modalitatea în care instrumentiştii şi-au respectat atribuţiunile de serviciu, conform fişei postului. De asemenea, menţionăm că formaţia muzicală nu a fost prezentă în formula completă, conform prevederilor pentru participările la evenimentele oficiale“.


Întrucât informaţiile comunicate de Statul Major al Forţelor Navale nu fac obiectul solicitării transmise în data de 13.12.2016, cotidianul ZIUA de Constanţa va reveni cu o adresă pentru a obţine un răspuns punctual şi la obiect.  

Reamintim că, în data de 12 decembrie, reprezentanţii mass-media prezenţi în curtea Palatului Arhiepiscopal au fost bruscaţi de mai multe persoane în timp ce filmau Fanfara Militară a Forţelor Navale cântându-i „La mulţi ani“ lui ÎPS Teodosie.

Apreciem că reprezentanţilor cotidianului ZIUA de Constanţa, dar şi celorlalţi jurnalişti prezenţi le-a fost îngrădit dreptul la libera şi corecta informare, acest fapt aducând atingere libertăţii presei şi, implicit, libertăţii de exprimare, aşa încât au fost afectate, la rândul lor, şi drepturile cititorilor noştri la o corectă informare.
 
Toate aceste drepturi şi libertăţi sunt stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, fiind garantate de Constituţia României şi protejate de legislaţia europeană în vigoare.

 
Cotidianul ZIUA de Constanţa îşi exprimă public îngrijorarea cu privire la ceea ce poate fi considerat un adevărat atac la adresa libertăţii presei, cu atât mai mult cu cât acesta a avut loc în curtea Arhiepiscopiei Tomisului, chiar sub ochii Înaltului Prelat.

Citeşte şi  

Cum încearcă Arhiepiscopia Tomisului să minimalizeze bruscarea unor jurnalişti în curtea Palatului Arhiepiscopal (documente + galerie foto + video)

Jurnaliştii, agresaţi din nou de susţinătorii ÎPS Teodosie (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Începutul Postului Mare și praznicul Bunei Vestiri Programul Arhiepiscopului Tomisului, în perioada 17-25 martie

16 Mar 2024 668

Mesajul Arhiepiscopului Tomisului, cu ocazia Sfinților Mucenici și comemorării luptătorilor anticomuniști din România

09 Mar 2024 527

ÎPS Teodosie, mesaj de Ziua Femeii - „Femeia ocupă un loc foarte important în societate“ (VIDEO)

08 Mar 2024 500

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 482

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 499

Mesajul lui ÎPS Teodosie pentru credincioșii care l-au susținut (VIDEO)

01 Mar 2024 1026

ÎPS Teodosie nu face niciun comentariu asupra deciziei Sfântului Sinod, ci se pregătește de Postul Mare(FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1321

Oficial de la Patriarhia Română ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat cu dojană sinodală scrisă

29 Feb 2024 1069

Surse Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, atenţionat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Român

29 Feb 2024 739

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 844

Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

29 Feb 2024 600

Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului

29 Feb 2024 582

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - „Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă“ (VIDEO)

28 Feb 2024 4379

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la mesajul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

25 Feb 2024 924

Arhiepiscopia Tomisului anunță Perioadă de rugăciune și post pentru împlinirea dorinței poporului de pace

24 Feb 2024 839